reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
U mnie od wczoraj silny ból prawego jajnika. Chyba wszystko tam zaczyna pracować od nowa po poronieniu. Testy owulacyjne nadal dziwne, raz wyższy poziom raz niższy, nic nie rozumiem. Zobaczymy za kilka dni jak to będzie wyglądać

U mnie od wczoraj silny ból prawego jajnika. Chyba wszystko tam zaczyna pracować od nowa po poronieniu. Testy owulacyjne nadal dziwne, raz wyższy poziom raz niższy, nic nie rozumiem. Zobaczymy za kilka dni jak to będzie wyglądać
Miałam tak samo w tym cyklu. W następnym cyklu kupię na Amazonie testy owulacyjne te z aplikacji Premom. Ładnie się wybarwiają

Cześć!
Baardzo dawno nie było mnie na babyboom. A jako że spotkałam się z fajną atmosferą kilka lat temu postanowiłam napisać, a gdzie najlepiej sie dowiem w sprawie testów niż u starających się :)
Czy w 22 dniu cyklu można zrobić test ciążowy ? Mam jakieś dziwne przeczucie od wczoraj że jestem w ciąży (nie znam sie na objawach) a jak na złość mamy weekend i nie wyskoczę na betę :)

Cześć!
Baardzo dawno nie było mnie na babyboom. A jako że spotkałam się z fajną atmosferą kilka lat temu postanowiłam napisać, a gdzie najlepiej sie dowiem w sprawie testów niż u starających się :)
Czy w 22 dniu cyklu można zrobić test ciążowy ? Mam jakieś dziwne przeczucie od wczoraj że jestem w ciąży (nie znam sie na objawach) a jak na złość mamy weekend i nie wyskoczę na betę :)
Cześć Klaudia, wszystko zależy jaki masz cykl i kiedy wypada u Ciebie owulacja. Najodpowiedniejszym dniem do testowania będzie 10-12 DPO, chociaż wiadomo jak z cierpliwością więc są już takie, które testują od 8DPO, co może skutkować fałszywie negatywnym testem.
Podsumowując najważniejszą informacją jest to kiedy miałaś owulację.
Niestety przeczucia to często za mało.
P.S jeżeli będziesz wykonywała betę hcg to warto dorzucić badanie progesteronu.

Cześć Klaudia, wszystko zależy jaki masz cykl i kiedy wypada u Ciebie owulacja. Najodpowiedniejszym dniem do testowania będzie 10-12 DPO, chociaż wiadomo jak z cierpliwością więc są już takie, które testują od 8DPO, co może skutkować fałszywie negatywnym testem.
Podsumowując najważniejszą informacją jest to kiedy miałaś owulację.
Niestety przeczucia to często za mało.
P.S jeżeli będziesz wykonywała betę hcg to warto dorzucić badanie progesteronu.
Mniej więcej cykle mam 27-28 dniowe.

Co znaczy skrot DPO? Sorki za pytanie ale nie wiem :)

Cześć dziewczyny, dopiero Was nadrobiłam 😅 ja dzisiaj cały dzień w ogrodzie, padam na twarz… Dzisiaj 10dpo i test negatywny. W sumie wszystkie już zużyłam i nie został mi ani jeden na testowanie jutrzejsze, no ale nie sądzę żeby coś się miało zmienić. Ale nie smutam, czekam na okres - nowy cykl, nowa ja 😂
Idziemy prawie łeb w łeb. U mnie 9dc dzisiaj i też biel... do pon testuje (to będzie 11dc), kończę duphaston i nadzieję na ten cykl i czekam na okres.

reklama
Mniej więcej cykle mam 27-28 dniowe.

Co znaczy skrot DPO? Sorki za pytanie ale nie wiem :)
DPO - Dni Po Owulacji
DC - dzień cyklu.
Sprawdzałaś jakoś kiedy masz owulację? Testy, temperatura, szyjka lub (najlepiej) monitoring u lekarza?Bo tylko czysto hipotetycznie można zakładać, że owulacja jest w połowie cyklu, i to twierdzenie w zasadzie nie zawsze prawdziwe dlatego to tak ważne. :)
Nie masz za co przepraszać, nikt nie jest alfą i omegą :)

Do góry