reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Marciatko ja bym jednak nie ryzykowala takim naturalnym sposobem. Jak tos naprawde wiecej dzieci nie chce lub nie moze ze wzgledow zdrowotnych to naturalne metody chyba sa za bardzo ryzykowne.

reklama
Dlatego ja mimo, że nie jestem przeciwna naturalnemu planowaniu sama nie mam zamiaru na nim polegać, w te ciąże z bliźniaczkami zaszłam w końcowej bardzo nawet końcowej fazie cyklu, zaraz potem dostałam krwawienia... I o ciąży dowiedziałam się ile później...
Cykl poje.... maksymalnie, kończyłam karmić nic być nie powinno a tu niespodzianka.

Teraz w życiu nie zazyzykuję osierocenia dzieci, dlatego mimo wielu zalet nie zaufam npr.

Hania też bym nie zaryzykowała naturalnych metod w takim przypadku. A powiedz ginka to ci mówiła o ciąży w ogóle,ze nie możesz,czy że teraz w tak krótkim czasie?

Co do naturalnych metod to ja mam regularną@ co do dnia praktycznie i w sumie jestem przykładem,ze naturalne metody się jednak sprawdzają,ale to raczej dla ludzi którzy planują jeszcze ciąże i mają świadomość że może się nie udać. W innym przypadku raczej polegalabym na gin i innych metodach.

Maltanka powiedziała, że zajść mogę ale ona by przez minimum 5-7lat nie zaleca w mojej sytuacji, a mówiąc wprost najlepiej gdybym wcale już nie ryzykowała ciążą. Macica już zbyt dużo razy była cięta a wszystko w przeciągu 3lat.
A no i byłoby bardzo duże ryzyko kolejnego porodu przedwczesnego. I biorąc kiedyś tam pod uwagę kolejną ciąże właśnie z tym musielibyśmy się liczyć.

A już Ta ciąża dała mi do wiwatu i oprócz dzieci cukrzyce zostawiła :)) więc ja bardzo podziękuję i zamykam produkcję ;)

Ostatnia edycja:
Hania to fakt NPR jest dobrą opcją, ale raczej nie w twoim przypadku bo skoro ciąża może zagrozić twojemu życiu, to jednak należy znaleźć inne rozwiązanie. Chociaż myślę, że ja może spróbuję ale zanim się tego nauczę to trochę czasu minie i wiem że proste to nie będzie. Może nie będzie też tak źle bo raczej mam bardzo regularne cykle.

Byłam w tym NFZ i gościu wydał mi kartę od ręki. Jedyne co to wypełniłam ten wniosek, a pan nawet nie poprosił mnie o dowód, żeby w jakikolwiek sposób potwierdzić dane. Super że tak łatwo poszło.

Ja mam bardzo nieregularne cykle i u nas NPR się sprawdza w 100% Tylko trzeba robić to sumiennie, bo jak ktoś się nie przykłada do obserwacji to wiadomo, że może się to różnie skończyć.
Znam pary co brali anty i wpadli, stosowali prezerwatywy i wpadli, jak również dziewczynę, która zaszła w ciążę przy spirali, Nie ma 100% metody.

Jakbyś shiran miała wątpliwości, to chętnie pomogę :) Mam dużo znajomych instruktorów i nauczycieli tych metod.

Mnie dziś jakiś dół bierze, aj jeszcze chwila i z mężem się pokłócę, bo czuję, że sama szukam problemu

no to ja też będe miała problem po porodzie,bo już wiecej dzieci nie chcemy
mam problemy hormonalne,cykle 90dniowe i NPR u mnie kiszka,a nie powiem wolałabym tą metode
wiec rozważyć będe musiała inne metody (prezerwatywy odpadają mam swędzenie po nich)
a tabletki sama nie wiem....na te moje hormony....a spirali diabelsko sie boje (raka szyjki macicy itp...)

Hania, Wy już faktycznie możecie zamknąć fabryke - swoje zrobiliście :)

Nam jakby sie za kilka lat trzecie przytrafilo to tez damy rade :) chociaz wolalabym juz nie :)

jazdami sie nie przejmuj, lepiej bez pospiechu :)

kiedy przeprowadzka?

reklama
Do góry