reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
ja już mojego Starszaka położyłam spać, bo jutro o 7 wyjeżdża na wycieczkę do Wrocławia - lotnisko, zoo, fontanna. Jest podekscytowany, bo to taka wycieczka dla starszaków na pożegnanie przedszkola i pierwsza taka całodniowa. Trzeba mieć własne jedzonko, picie i co najważniejsze kasę! Normalnie jestem z niego dumna!
No nic koniec tego słodzenia, czeka na mnie ogromniasta kupa prasowania i nie mogę się za nią zabrać.

Kasia P powiem Ci tak moja iklość postów zostala napisana wtedy kiedy starałam soę o synka 2 lata i udzielalam sie na staraczkach a potem jak byłam 9 miesiecy na l4 a M pracował po 12-14 h dziennie to samej do glowy bym dostała chyba...
Ja potrafię się wycofać, nie muszę usuwać konta:) tak jak Liljanna pisze wchodzę teraz wtedy kiedy dziecko spi, kiedy M nie ma wieczorami tak jak teraz a ja jednym okiem oglądam film a drugim pisze z Wami:) są dni, ze w ogóle mnie na BB nie ma... jakbym chciała moglabym wchodzić z komorki :-)myśle, ze gdybym usunęla obecne konto szybko załozyłabym nowe bo jakby nie było mam tutaj przyjaciółki , które znam w realu :) z którymi chcę mieć kontakt:) także ograniczylam BB do połowy potem zobaczymy co dalej:)

Marta ja się z Tobą zgadzam :):) ja wiem, ze ilość postów nie świadczy wcale o intensywnosci pisania:) ja np na BB jestem od 4 lat prawie ... udzielalam sie na wielu wątkach głównie z nudów. Niektore z dziewczyn rozumieją moją decyzję inne nie trudno... ja wiem, ze z niektórymi dziewczynami nigdy w realu się nie spotkam... nawiązuje tutaj znajomości, raczej nie przyjaźnie bo hmmm dla mnie przyjaźń to wielkie sllowo... ale jest grupa dziewczyn, z którymi piszę od początku , Patrysia wie o której grupce piszę:) , że zawsze mogę liczyć na wsparcie w krytycznych momentach swojego życia a nie lubię na otwartym forum pokazywać swoich uczuć, problemów...i trudno byloby mi odejść... Mój mąz to rozumie i nie ma problemu jak np on siada na kompa to ja tez:)

Future wiesz najważniejsze, ze Ty widzisz, ze nie ma w tym szkody dla Twojego dziecka... ja np zauważyłam, ze często Misiek bawił sie sam... a przecież moglam go wziąć na dwór? a nie tylko na zakupy i do domu... teraz jest inaczej wyłączam kompa zbieramy się i idziemy na 2-3 h do pisakownicy :) potem robiąc obiad klikam sobie z Wami :) jak Misiu śpi na drzemce:) wcześniej było inaczej...

ja już mówię dobranoc :*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
My już po szkole rodzenia. Dziś było o połogu, bo jedna dziewczyna miała ostatnie zajęcia i tego właśnie nie miała. Mój M zasypiał, a ja słuchałam z wielkimi gałami :-D
Ale M mówi,ze nawet jak jego to do końca nie interesuje to i tak chciał być ze mną.
Przejrzałam rzeczy po dzieciach mojej Siostry i kurka...dużo mam na 9-12mc a malutko takich bardzo niewiele. Będę musiała co nieco kupić, a myślałam,że nie będzie potrzeby. Jutro po badanich skoczę do pepco popatrzeć.

Co do tematu siedzenia na forum to trzeba siebie obserwować i tyle. Kiedy zauważy się,że życie w internecie staje się ważniejsze od realnego to czas przystopować. Dla mnie forum to miejsce gdzie znajdę odpowiedź na różne dręczące mnie pytania, gdzie pogada z osobami w takiej samej sytuacji jak ja, a "na żywo" takich osób nie mam.

Dziś o 8.25 moja koleżanka urodziła córeczkę :) Nie utrzymywałyśmy kontaktu od jakichś 6-ciu lat i tydzień temu odnowiłyśmy kontakty. Kiedyś byłyśmy przyjaciółkami i cieszę się,że odwżyłam się do niej zadzwonić. Może odbudujemy nasze relacje :)

dziewczyny jeszcE tak od siebie chcialam zebyscie nie myslaly, ze wyrodna matka jestem... jak pisalam o tym, ze zaniedbuje synka to nie w takim kontekscie to pisalam, ze on brudny chodzil i glosny tylko w takiej kwestí, ze np zamiast sie z nim bawic siedzialam na BB a on baje ogladal... bo ja chcialam miec ta chwilke dla siebie. Ale np siebie tez olewalam nigdy nie mialam na nic czasu na kapiel, malowanie paznokci itd odkad siedze mniej mam wiecej czasu tez dla siebie na wypoczynek...

Pajeczko nikt tak pewnie nie mysli a ja na pewno :tak: kazda bywa raz czesciej raz zadziej odemnie sie nie opedzicie:-p jak tak bede lezec do konca:szok: ale z wami dam rade ;-).Dobranoc kochane..

Witam wieczornie :)
Dzień zleciał na pracy i na szczęście bo pogoda nie sprzyjała a tak to przynajmniej zleciało :)
Już chcę środę! Bo we środę... na wizyte! :D

To się naprodukowałam :p

Dobrej nocy!

dziewczyny jeszcE tak od siebie chcialam zebyscie nie myslaly, ze wyrodna matka jestem... jak pisalam o tym, ze zaniedbuje synka to nie w takim kontekscie to pisalam, ze on brudny chodzil i glosny tylko w takiej kwestí, ze np zamiast sie z nim bawic siedzialam na BB a on baje ogladal... bo ja chcialam miec ta chwilke dla siebie. Ale np siebie tez olewalam nigdy nie mialam na nic czasu na kapiel, malowanie paznokci itd odkad siedze mniej mam wiecej czasu tez dla siebie na wypoczynek...
Jeżeli ktoś pomyślał inaczej niż powinien to jełop i tyle.

Gorgusia - też mam taką koleżankę, nawet nasze dzieciaki w wieku tym samym, tylko mi zawsze czasu brak na spotkania z Nia i pewnie trzeba by było to zmienić. :zawstydzona/y:

My już po śniadanku, Ada bawi się zwierzątkami, a ja się relaksuję przy kawce, zaraz lecimy malować farbkami ;-)

reklama
ja tylko na chwilkę
muszę postawić obiadek a na 10 jestem z kumpelą umówiona na spacerek potem na wizytę ;)
więc odezwę się po powrocie od lekarza
buziaczki i miłego dnia wszystkim :*

Do góry