reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

szysza ale mnie rozśmieszasz z tym gipsem, nie gniewaj się ale po prostu nie mogę zaraz banan na pyszczku :) aż mi się przypomniało jak mój prawą rękę w gipsie :-)
Pajka dziękuję za radę i zastosuję zobaczymy jaki efekt będzie :)
Stokrotko a właśnie czemu Cię nie wziął? niedobry jeden :(
Ryba na cholestazę trochę za wcześnie. jak Ci nie przejdzie idź do lekarza a teraz jakoś domowymi sposobami się polecz troszkę.

u mnie lało jak z cebra ;/ i stwierdziłam że muszę iść do fryzjera bo mnie włosy denerwują te przy karku bo mi się kiedyś zachciało je podgolić maszynką 9mm i odrosło niewiadomo co i teraz ani spiąć ani nic bo wyłażą. a co do rozstępów ja juz duużo wcześniej miałam, ale jeden lub dwa a teraz mam 4 drzewka czerwone ale udaję, że ich nie ma :)

reklama
Fasolka, nie miej żadnych wyrzutów sumienia, teraz maluch najważniejszy:tak: 3mam kciuki za wizytę!
I ja kopniaki często czuję niziutko, albo na jelitach i pęcherzu:-D
Ja problemów z cerą nie mam, więc coś jest w tych założeniach ładna cera=chłopak ;-)
Anmika, ja też mam ciągłe kłótnie w domu, wprawdzie nie z mężem, ale...Nie służy mi ten stres i to wszystko, ale nawet nie mam co zrobić w takiej sytuacji :no:
Stokrotka, mi się już tak marzy ścięcie na krótko :-) Zazdroszczę, ale chcę poczekać do samego końca z tym i zapuścić jak najwięcej moich jasnych odrostów, żeby jakiś ładny, nowy kolorek zrobić ;-)
Ryba, drażliwość skóry to mi się kojarzy bardziej z chorobami typowo skórnymi, spróbuj jakiś maści nawilżających, może coś pomoże
Pajka, dobrze, że coś zostało ustalone i chwilowo problem rozwiązany...Oby tak pozostało. U mnie A jest bardziej od tv uzależniony, a ja od komputera, więc jest bardziej takie "przyganiał kocioł garnkowi" :-p
Ja nie wiem, co te Marty mają z tymi stopami - moja raz boli tak, że kuleje, innym razem wcale.
Czy Wy też jesteście tak obłędnie głodne cały czas??? Bo ja wcinam wszystko...Później cierpię, ale jestem głodna 24 godziny na dobę, jakiś obłęd :-p Gorzej niż przed okresem zawsze :zawstydzona/y::-D

no ja sama nie chciałam jechać :no:
teraz mieszkamy w Wawie, teściowie w Żorach (Śląsk), pociąg jedzie prawie 4h (auta nie mamy) a oprócz mnie, brzuszka i walizki trzeba zabrać psa i królika :tak: (no dla uszatki jeszcze klatkę bo przecież nie będzie bidulka tydzień czasu siedzieć w transporterze) :no:
same widzicie,że podróż pod względem logistycznym byłaby ciężka :no:

gdyby było auto to już dawno bym gdzieś wojażowała a tak to lipa :wściekła/y:

marudko moja stopa już lepiej się czuje :) a jeść mogę na okrągło, czasem mniej niż co 2h a później cierpię i czuję się jakbym miała kamienie w brzuchu.
stokrotko to tak w sumie nie wiedziałam że masz zwierzęta teraz rozumiem dlaczego się nie zapakowałaś razem z nim ;)

a ja mam takie pytanie: bo we wcześniejszym etapie ciąży mogłam jeść wszystko i nie wymiotowałam po tym, a ostatnio zjadłam serek wiejski i zaraz go zwróciłam, tak samo było z lasagne. tak samo mam z herbatą brzoskwiniową, też ją zwracam. i nie rozumiem czemu tak jest. to z czymś związane jest czy po prostu tak mam? miałyście podobnie?

szysza ale mnie rozśmieszasz z tym gipsem, nie gniewaj się ale po prostu nie mogę zaraz banan na pyszczku :) aż mi się przypomniało jak mój prawą rękę w gipsie :-)
Marta luuuzik, im więcej pozytywów i uśmiechu tym lepiej :-D
Co do jedzenia czasem mnie 'cofa" jak coś zjem mimo, że miałam na to zachcianke ale nie zwracam.

Marta pomoże pomoże :) dlatego lepiej zasypywac dzieciom pupki bo wtedy wilgoć się nie dostaje moj np po kremach mial odparzenia...Co do jedzenia to ja mam tak, ze nie toleruje cebuli, papryki od razu źle się czuję...jest to chyba spowodowane uciskiem na żołądek...

Ryba gdyby to była cholestaza to by swędzialo nie bolało...

Stokrotko oj wspołczuje:(:( ale dziwie się, ze M pojechal sam :(

jutro mam dwoch lekarzy synka wiec bede dopiero woeczorkiem buziaki:)

ja zaraz klade mala i bede miala przed soba gore prasowania, a jutro o 5 wstajemy i jedziemy do miasta
kolezanka u mnie byla to przynajmniej jakos zlecialo, przywiozla mi dwa sweterki ciazowe, poduszke i koldre do lozeczka,jeszcze ubranka mi pozyczy :-)

stokrotka chyba musisz powaznie pogadac z m
pajkaa mama tez mi powiedziala, ze to wina braku jajka, ale juz za pozno, mogli to napisac z laski swojej na opakowaniu, bo wiadomo, ze raczej z takich gotowych torebek korzystaja slabe kucharki
marudka ja mam takie okresy, ze jem jak szalona ale i takie, ze prawie nic nie jem

Pajka dobre postanowienie, ważniejsze jest to, abyś spędzała więcej czasu z synem i mężem nawet jeśli miałabyś całkowicie zrezygnować z BB.
Co do spotkania z chęcią ;)
Co do cholestazy to zrobiłam próby wątrobowe - czekam do poniedziałku na wyniki. A w pt widzę się ze swoją ginką więc pomarudzę jej, bo inaczej zwariuje z tym swędzeniem...

Beacia nie strasz - czekam na wyniki ;) mam oilanu i smaruję po kąpieli, bo po balsamach mnie wysypuje, bez nich też ;/

Asiu z dojazdem straciłam 11 godzin ech, jak zwykle urwaliśmy się jako pierwsi i komentarze oczywiście czemu tak szybko. Nikogo nie interesuje, że nie mamy auta i jedziemy do domu 3 busami prawie 3 godziny ;/
Staram się co do imienia nie przejmować, ale ja bardzo do siebie biorę słowa innych ludzi...

Maluszek staram się, ale ja nadwrażliwa jestem i bardzo biorę do siebie co do mnie mówią ludzie ;)

Fasolka też się powadziłam, ale mnie żołądek potem boli. Dzis byla kontynuacja, zakonczyla sie moim placzem... Nie martw się. Moze dzidzia do leniuszek, albo nocny marek.

Do_It na taki świąd dobre są żele schladzajace - zapytaj w aptece ja kupiłam taką wielką tubę rewelacja no i ja zawsze koło łóżka mialam miskę z zimną wodą i chlodziłam stopy pomagało...

reklama
doti ja to w ogole Cie podziwiam, ze Ci sie chcialo autobusem tluc

dobranoc Kochane, milego poniedzialku, ja jutro jade do miasta na lumpy o 5 rano heh, buziaki

Do góry