reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam w niedzielę. Dzisiaj o 5.30 zbudził nas niezły grad, Amelcia też się wierciła ;).Wczoraj M kupił mi kwiatki do doniczek. Dobrze, że je postawiłam pod dachem- ocalały :).
Dzisiaj mam zamiar je posadzić..bo suche wrzosy sssstraszą.

Ja zaś czekam na ten rozkwit..cery, włosów, paznokci...no i nic. Może włosy troszkę mniej wypadają...

fasolka - pozwól sobie na odpoczynek, jak dzidzia się urodzi to dopiero będziesz zajęta...korzystaj z tej chwili odpoczynku, bo późnej nie odpoczniemy do18-tek ;) naszych dzieci. Ja też kopniaczki gł. czuję w dole- widocznie tak malutka się układa!

reklama
Niedzielne hello:-)
Niestety pogoda do dupci:baffled:deszcz i zimno bylam juz u Psiapsiolki od 8 rano pomagac w przygotowaniach do chrztu, robi tylko obiad , tort i takie podstawy na 10 osob a roboty jak przy 30-tu:-D

marta ja tez mam problemy z cera i to konkretne dlatego tez wiekszosc mowila mi ze wyglada ze bedzie Corcia...nie mylili sie:-)

maluszek no jasne jak nad morze to tylko domek tak jak piszesz grillek i te sprawy:D i tak Cie podziwiam ze do Dziwnowa doszlas ja przejde sie kilka metrow do sklepu i mam zadyszke:-Da Rewal, Miedzyzdroje, Pogorzelica kocham jak juz nad morze to przewaznie tam jezdzimy:)

fasolka mala klotnia nie jest zla;)wazne ze juz sobie wszystko wyjasniliscie i jest oki:)ja tez czesto czuje kopniaki w dolnej czesci podbrzusza to zle???nawet nie wiedzialam ??? bo brzuszka twardego nie mam:/

Ansure mi wlosy niby zgestnialy ale od kilku tygodni sa strasznie suche pomimo ze uzywam odzywki:baffled:

Lece na szarlotke i kawusie buziaki i milej niedzieli:*

A u mnie już sielanka się skończyła, zdążyłam się już dziś pokłócić z moim M. Nie wiem, może to moje hormony, bo zaraz ryczę bezsensu i nerwy mnie telepią, a wiem nie powinny. Ale pogoda do bani i zapowiada się niedziela na kanapie przed telewizorem a Starszak będzie marudził, że mu się nudzi. Nie lubię takich niedziel, wolę gdzieś pojechać i w ogóle. Mój M twierdzi, że może jechać, ale nic nie wymyślę tylko zrzędzę. A ja się wnęrwiam, bo u nas jest tak, że jak ja nie wymyślę, to skończy się na niczym. Chciałabym, żeby on czasem coś wymyślił, czy aż tak dużo oczekuję? Och Ci faceci? Faktycznie my chyba jesteśy z Wenus, a on i z Marsa i dogadać się potem ciężko. :wściekła/y:

no to widze, ze nie tytlko mi bylo wczoraj zle, a niektorym jest tez dzis, wszytskich mocno tulam,
u nas od wczoraj wieczora leje jak z wiadra, i jest tylko 9 stopni, w nocy nie moglam spac tak walilo mi w okno dachowe, ale to i tak nic w porownaniu z tym, ze duzo dzieci ma dzis przyjeciny, ja pierdziele w takiej pogodzie w bialej albie, masakra jakas, ale ja pamietam do dzis, ze jak mialam przyjeciny to bylo zimno strasznie, cala sie trzeslam, ale na szczescie nie padalo, za tydzien w sb jedziemy na wesele, i ma byc podobna pogoda, tylko ma mniej padac, normalnie zamarzne w tej mojej kiecce
dzis jakos zleci, bo po 15tej bedzie kolezanka z dwojka dzieci, tez samotna z przymusu, przywiezie mi obiad z pizzerni, bo wczoraj robilam galabkibez zawijania z produktu jednej firmy i gow.. a nie galabki wyszly, wszystko sie pieknie rozpadlo :wściekła/y:pol kg miesa, plus kapusta, plus ryz, plus koncentrat pomidorowy wszystko sie do smieci nadaje wrrr
a wieczorem mam kope prasowania, a jutro moj ulubiony dzien poniedzialek czyli lumpeksy, rewelacja, bo w koncu znam plec ha

marta
tulam i bardzo rozumiem
fasolka bedzie, ok na wizycie, musi :tak:

Hej, takie pytanko mam: od wczoraj mam taką bolesna, nadwrażliwa skórę lewej ręki, tak, że przy najmniejszym dotknięciu mnie boli normalnie, od łokcia, aż do nadgarstka. Czy któraś z Was tak miała? Czy to ma związek z ciążą w ogóle? Co to jest?

witam przy kawce :)

ja zasnęłam coś koło 2, śniły mi się znów koszmary a potem o 5.25 burza z deszczem się zaczęła a M do pracy wstawał, wzięłam tabletkę i dalej spać bo co mam robić? teraz jest 22 stopnie, pochmurno i będzie padać ;/

Beacia mi mówią, że będzie córka (pewnie przez te pryszcze :p). ale był taki czas, że skóra ładna, pazurki też a teraz wszędzie moje kłaki.

fasolko Ty niedobra! musisz się oszczędzać, dla Twojego dobra i dobra dziecka. a jak nie możesz wytrzymać to porób coś na siedząco tylko pamiętaj żeby przestać :)
anmika tak to już z tymi naszymi facetami jest - z nimi źle bez nich gorzej ;)
ryba wiesz co nie sądzę by to miało związek z ciążą, może jakoś się uderzyłaś czy coś. ale boli Cię tylko skóra czy też np kość albo mięśnie? nie miałaś tam jakieś niewyleczonej kontuzji przed ciążą?
martusia dziękuję... :*

dziś nic mi się chce, pogoda lipna, ciśnienie też, więc chyba zalegnę na łóżku bo i tak w moim małym domku wszystko porobione jest.

miłego dzionka Kochane :)

I ja witam:)

u nas dość ciepło, około 20stopni, słoneczko świeci, jakieś chmurki się pokazują ale nie ma tragedii. Zjedliśmy obiad, Małż pojechał na zlot aut japońskich ze znajomym, lada chwila wróci i będziemy odpoczywać w 4ke... Ja, On, mój brzuch i jego gips :-D

Ryba a czy ręka nie jest spięta? Jakby mieśnie były napięte? Takie napięcie mogło by świadczyć o niedoborach magnezu albo potasu. Jeśli to kwestia "tylko" samej skóry to raczej nie będzie miało to związku z ciążą.

Miłego dnia brzuchale!

Ostatnia edycja:
no ja tez się na wieczór wkurzylam na TZ, opierniczyłam go przez telefon, że on u teściów sobie grilluje a ja sama :( poza tym jeszcze nie powiedział swojemu bratu ani przyjacielowi,że jestem w ciąży :wściekła/y:
mam wrażenie,że sie wstydzi a co to za tajemnica :no: i tak się wyda przecież...oby nie skończylo się tak jak z zakupem auta, TZ wzbrania się jak może przed tym, najchętniej kupiłby dopiero jak się dziecko urodzi albo wcale :wściekła/y: według niego póki co auto nam niepotrzebne :wściekła/y:

szlag mnie trafia :wściekła/y:

no wyżaliłam się ;-)

co do cery i włosów...mam syfki większe lub mniejsze a podobno chłopcy dodają urody ;-) a włosy cóż...od 3 miesiąca mam trudności z rozczesywaniem ich po myciu, mimo,że stosuje zawsze odżywki :no:
dlatego postanowiłam w poniedziałek pójść do fryzjera i obciać je na krótko (troszke na zlosć TZ ;-)) potrzebuje jakiejś odmiany na glowie do cholery, a potem sobie przefarbuje na ciemniejsze bo blond daje szybkie odrosty :tak:

u mnie wieje i raczej chlodno, ale jeszcze nie pada
miłej niedzieli brzuchatki :-D

nie uderzyłam się, nie mam napiętych mięśni, żadnej kontuzji, tylko sama skóra jest taka strasznie drazliwa, że boli przy najmniejszym dotknięciu... ehh a przypadkiem objaw tej cholestazy to nie jest co? czytałam, że wtedy to chodzi o świąd, a mnie to boli

reklama
hello

mam chwilkę wiec nadrobię Was:)

Joasiu to nie jest to, ze on mi zabronil...uświadomił mi parę rzeczy, ze BB bylo ważniejsze od wszystkiego... nalóg...:tak:Co do lania się też tak mialam w pierwszej ciąży... teraz mam spokój cieknie leciutko :) ale mialam też sporo mleczka i szybko bo w drugiej dobie :)

Marta jeżeli masz potówki kochana to używaj takiego dla dzieci talku nasmaruj się i w tych miejscach nie będziesz się pocila. Co do rozstępów to się nie martw... potem zrobią sie blade i praktycznie lekko widoczne musisz się z nimi zaprzyjaźnić... ja mam po poprzedniej ciaży na brzuchu i piersiach...

Maluszek mielismy to samo :-D tylko synus był chory jak wyjeżdzalismy wiec pobralam mu zimowe ciuchy tak na wszelki wypadek za to my z M śmialismy się do upadłego jak w tą pizgawicę M do mnie "ubierasz sandalki dzisiaj??" a ja na sobie bluzka na ramiączkach+bluzka z długim rękawem+sweterek+bluza+polar i mi zimno bylo :-D

Fasolka tak to czasem bywa:( mam nadzieje, ze bol przejdzie weź apap:)

Joasia podziel się szarlotką :D

Anmika kochana ja mam identycznie jak ja czegoś nie zorganizuję to siedzimy w domu... dlatego ja planuję z wyprzedzeniem każdy weekend:) wpisuję w kalendarz i koniec :-D

Martusia ja do tych zawijanych dodaję jeszzcze dodatkowej bulki i jajo i wsio się ladnie trzyma:)i drobno szatkuję kapustę bo jak poszatkujesz grubo to sie rozwalają...dlatego ja wolę standardowe gołąbki:)

Ryba ja tak mialam, ale jak za bardzo pocila mi sie ręka i się obdarłam a zaczerwienienie wyszlo poźniej...

Stokrotka wspolczuje kochana a dlaczego M Ciebie nie wziąl ze sobą??

co do syfów to ja też mam a bedzie syn :)

po przyjeździe jestem 3 kg na plus czyli razem 6 kg...

Do góry