anusienka1986
Mama na pełny etat :)
anusienka1986 wiesz co to na prawdę zależy często od dnia .. u nas koprem jest tak ze sie pręży ale nie kwili przy tym i dobrze mu wtedy idą bączki, razej często się pręży ale tak bez kwikania i wtedy już to raczej jest bezbolesne dla niego bo jak mi lekarka tłumaczyła - dla takiego malucha to wysiłek pościć bąka a co dopiero kupsko i będzie sie przy tym prężył ważne żeby nie wrzeszczał z bólu. Wczoraj jak walną kupsko to tak na prawde tylko ciut pokwilił przy tym ale bez awanturyi tak jak pisze Risia zaóważyłam problem z witaminą K daje co dwa dni i co dwa dni żeby podać mu choć trochę tej dawki - trudno przemęczymy ...
Bardzo zróżnicowana Twoja dieta ... Z jednej strony to super z drugiej może coś w tym jest.. ja niestety nie mogę jeść ani pieczonego ani smażonego mięsa jem tylko gotowane malemu jest lżej po smażonych i pieczonych był problem. Ja na Twoim miejscu bym nie odstawiała wędliny a prędzej ser żółty jest bardziej ciężki i słyszałam ze cytrusy - jak kiwi nie najlepiej działają na smak mleka co może denerwować dziecko, u mnie problem pojawiał sie jeszcze jak zjadłam za słodki dżem wtedy tez bolał go brzuszek i tera jak jem dżem kłade sobie odrobinkę jesli jest bardzo słodki ...
Kurczaka piekę na sposób Marco Pierre White z reklamy Knorr - pół kostki rosołowej rozgniatam w moździeżu razem z oliwą i odrobinką pieprzu i w tym obtaczam pierś i na 20min do piekarnika w 180*. Nie jest przypieczona tylko taka "socysta" ;P :-)
Kiwi ostatnio jadłam ponad tydzień temu, a Adi z brzuszkiem poważny problem zaczął mieć dopiero w tym tyg. Z resztą mi się wydaje, że kiwi, jeśli już to mogłoby wywołać reakcję alergiczną, a nie wzdymać... (?)
Skąd wiesz, że to np. słodki dżem go zdenerwował. A nie co innego, lub na przykład nie słodkość dżemu, tylko owoc z którego on powstał. I po jakim czasie od zjedzenia dżemu doszłaś do wniosku, że to akurat dżem go wkurza? Bo ja nawet nie mam pojecia po jakim czasie wszystkie te rzeczy, które zjem docieraja do mleka.
Anusienka uważaj z koprem... u nas wlasnie u starszaka to był powod prężenia się itd. dlugo podajesz koper? bo ja próbowałam wszystkiego a jak odstawilam koper i wit. K to jak ręką odjął![]()
Koper podaję w kryzysowych momentach, przeważnie 20ml, wczoraj wieczorem wyjątkowo 50ml i pamietam, że w poniedziałek wypił 50ml.
A co do witaminy K. Można ją sobie tak po prostu odstawić??? Podobno jest jej za mało w mleku matki, a odpowiada za procesy krzepnięcia i niby ważne jest jej uzupełnianie?
Dziewczyny, czy Wasze maluszki tez maja takie jakby czerwone znamiona z tylu glowki? moj synek ma jeszcze takie na prawym oczku na powiece i nie wiem co z tym zrobic. z oczka nie schodzi myslalam na poczatku ze sie podrapal ale nie jednak. czy powinnam isc z tym do pediatry? no i zauwazylam ze ma powiekszone cycuszki ale to nas pediatra uprzedzila ze tak czasem jest na MM.
no i zaczelam dawac malemu herbatke z kopru wloskiego hippa + masaze i jest nieco lepiej wczoraj 2 kupy![]()
Mój ma na karczku taką dość dużą czerwoną plamke i na czole i w na wlocie lewej dziurki od nosa. Jak sie bliżej przyjrzę, to taką jakby żyłkę widać, jakby pęknięte naczynko. Ta na czole, jakby powoli znika, a ta na karczku ciagle taka sama, ciemna i bardzo widoczna. ja z tym nic nie robię. Jak będę miała wizytę kontrolną za tydzień to wtedy zapytam. A o powiększonych cycuszkach natrafiłam gdzieś kiedyś na artykuł w internecie, że jest to spowodowane nadmiarem żeńskich hormonów od matki. Ustępują samoistnie w czasie kilku tygodni,może utrzymywać się ten stan nawet do roku.Jeżeli pojawi się bolesność sutków,wydzielina z brodawki, gorączka konieczna jest konsultacja lekarza.
Ostatnia edycja: