reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hallo Kochane!!!
Monaliza jak mój Kacper miał katar w wieku 3 tygodni, to lekarz zapisał mu jakieś krople, kazał odciągać, i psikać tą wodą morską.
Mamy karmiace tylko butelką! Ile lekarz kazał wam podawać witaminy D? Tu mi dali takie tabletki, witamina D+fluor, i nie mam zamiaru tego dawać, Mój tata przywiózł mi z Polski takie kapsułki z witaminą D VITA D, tylko nie wiem czy dawać, czy nie? W mleku którym podaje jest w 100g 6,8ug, i nic nie kumam. Zalecane jest 10ug??????????????????????? Help!!!

Mam propozycję do nowego wątku:-) Może założymy wątek Nasze dzieci u lekarza? Teraz to chyba bardzo istotne? Będziemy mogły sobie porównywać wagę, i znaleźć nowości co lekarze wymyślaja:-)

reklama
anusienka1986 wiesz co to na prawdę zależy często od dnia .. u nas koprem jest tak ze sie pręży ale nie kwili przy tym i dobrze mu wtedy idą bączki, razej często się pręży ale tak bez kwikania i wtedy już to raczej jest bezbolesne dla niego bo jak mi lekarka tłumaczyła - dla takiego malucha to wysiłek pościć bąka a co dopiero kupsko i będzie sie przy tym prężył ważne żeby nie wrzeszczał z bólu. Wczoraj jak walną kupsko to tak na prawde tylko ciut pokwilił przy tym ale bez awantury :tak: i tak jak pisze Risia zaóważyłam problem z witaminą K daje co dwa dni i co dwa dni żeby podać mu choć trochę tej dawki - trudno przemęczymy ...

Bardzo zróżnicowana Twoja dieta ... Z jednej strony to super z drugiej może coś w tym jest.. ja niestety nie mogę jeść ani pieczonego ani smażonego mięsa jem tylko gotowane malemu jest lżej po smażonych i pieczonych był problem. Ja na Twoim miejscu bym nie odstawiała wędliny a prędzej ser żółty jest bardziej ciężki i słyszałam ze cytrusy - jak kiwi nie najlepiej działają na smak mleka co może denerwować dziecko, u mnie problem pojawiał sie jeszcze jak zjadłam za słodki dżem wtedy tez bolał go brzuszek i tera jak jem dżem kłade sobie odrobinkę jesli jest bardzo słodki ...

W szpitalu mówili (położna środowiskowa też), że jak dzieć jest tylko na cycu, to podajemy wit. K i D, a jeśli tylko na MM, to nie podawać w ogóle wit. K, bo wystarczająco jej jest w MM.
A co do wit. D mam wpisane w książeczce zdrowia, że 400 jednostek na dzień. I nie ma tu adnotacji, żeby inaczej było przy cycu a inaczej przy MM.

No właśnie Awersja! Ale przecież w sztucznym jest już witamina D:baffled: A wiem, że za dużo tej witaminy to też nie dobrze. Co do K to faktycznie też nie trzeba podawać przy sztucznym. Ja to nawet przy cycu nie podawałam, przy Kacu, bo nikt mi nie powiedział, że trzeba, a w książeczce nic nie ma! Dopiero tu czytam o jakiejś witaminie K. Moi starsi chłopcy też nie dostawali. Tyle co zastrzyk w szpitalu.

axarai, mój syn jest na mm (Hipp bio combiotik) i mam podawać witaminę D, mam tą samą co Ty w kapsułkach, położna mi mówiła że niedługo może i tak być za mało bo jest jakiś taki etap ponoć że tej witaminy D mega dużo trzeba i mimo że jest w mm i w kapsułkach to nie zawsze wystarcza jak jest intensywny wzrost, więc ja podaję. Wit K mam nie dawać ale dodatkową wit D mi kazali bezwzględnie dawać. szczególnie w okresie jesienno - zimowym.

Axarai, ja daje co drugi dzien te kapsulki Vita K + D ale my mieszani wiec nie wiem czy pomoge...

a u nas poki co lepiej, maly spi wiecej niz 2h po moim mleku i to jest nasz maly sukces :)

Dziewczyny, czy Wasze maluszki tez maja takie jakby czerwone znamiona z tylu glowki? moj synek ma jeszcze takie na prawym oczku na powiece i nie wiem co z tym zrobic. z oczka nie schodzi myslalam na poczatku ze sie podrapal ale nie jednak. czy powinnam isc z tym do pediatry? no i zauwazylam ze ma powiekszone cycuszki ale to nas pediatra uprzedzila ze tak czasem jest na MM.

no i zaczelam dawac malemu herbatke z kopru wloskiego hippa + masaze i jest nieco lepiej wczoraj 2 kupy :)

MARTUSIA powiększone cycuszki i u nas i to minie a powód to hormonki nasze które nabyli chłopcy w brzuszku ;)
AXARAI u mnie tak samo nie podawałam i nie podaję wit.K a na cycusiowi ;) wit.D tak...
MONALIZA zdrówka

Dziękuję Kobitki za odpowiedź. No to podałam jedną kapsułkę:-) Mój M dziś zadzwonił, że dzwonili od lekarza, że wizytę z małą przesuwają mi na 24 na 17!! Super, M pójdzie ze mną, i nie będę musiała się produkować:-D
KasiaP jedną kapsułkę dziennie tak? Jak coś lekarz będzie zmieniał, to daj znać:-)
Future no to dobrze, że już w domku!!! Zdjęcie Malutkiej z kotkiem rewelacja!
Patrysia, no mały chyba zadowolony:-) Dobrze było? To ubieranie najgorsze!
Wlejać zdjęcia, wklejać! Zobaczcie jaką mamy piękną galerię zdjęć naszych Skarbów! Tak sobie będziemy wklejać jak ślicznie rosną:-D
Mafu nasz długowłosy przystojniak na zdjęciu w koszuli wygląda jak roczniaczek:-D

Ostatnia edycja:
reklama
No ja spocona jestem zanim wychodze :D na spacerku podobało mu się oj tak że za długo nie miał otwartych oczek bo zasnął i tak spał że nawet przenoszenie rozbieranie nie rozbudizło i dokończył drzemkę w łózeczku :D

FUTURE super masz dzieciaczki:)

Do góry