reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

My na bioderka 22 października, a na szczepienie 24. Dziewczyny pieluszkujecie swoje pociechy dodatkowo tetrową pieluchą, żeby miały szeroko nóżki. My w sumie robiliśmy tak ze Starszakiem i potem jak byliśmy na USG to Pani kazała dalej tak pieluszkować mimo iż żadnych wskazań nie było. A teraz Małego nie pieluszkujemy.

Dziewczyny czy martwić się jak mu oczka trochę ropieją? Wcześniej mu ropiały cały czas i pani doktor zapisała antybiotyk - kropelki Biodacyna. Pomogły i jakiś czas był spokój. A teraz zauważyłam, że łezki mu lecą czasem i dziś miał rarno miał ropę - nie mógł oczu otworzyć. Czy lecieć już do lekarki, czy jeszcze poczekać? Nie chciałabym znów antybiotyku, ale nie chce też dziecka narażać. A położna mi powiedziała, że jak łezki lecą, to może być kanalik zatkany i kazała masować pod oczkami. Coś jeszcze się z tym robi? Sam się odetka?

reklama
anmika przemywaj rumiankiem - u nas pomogło ale przemywałam chyba z tydzień a teraz łezki też czasem lecą ale to ponoć normalne... A czym spinałaś te pieluszki na bokach ? Bo ten doktor to kazał mi spinać takimi agrafkami dla dzieci a one i tak mnie przerażają bo to w końcu agrafka

Cloudynka też stosuję metodę 775544 i więcej ściągam

Gorgusia, Cloudynka powalają mnie wasze ilości ściąganego pokarmu
ja długo ściągałam ledwo 5ml
teraz już nawet dochodzę do 25-30ml i jestem mega zadowolona
nie wiem czy uda się to bardziej rozkręcić

my byliśmy na bioderkach w środę
jutro szczepienia i aż się boję
muszę jechać do pracy ;/ jakieś papiery wypisać

wreszcie udało mi się uspać małą - choć już się wierci i kręci :D może zdążę poprzytulać się z laktatorem :-D:-)

My na bioderka 22 października, a na szczepienie 24. Dziewczyny pieluszkujecie swoje pociechy dodatkowo tetrową pieluchą, żeby miały szeroko nóżki. My w sumie robiliśmy tak ze Starszakiem i potem jak byliśmy na USG to Pani kazała dalej tak pieluszkować mimo iż żadnych wskazań nie było. A teraz Małego nie pieluszkujemy.

Dziewczyny czy martwić się jak mu oczka trochę ropieją? Wcześniej mu ropiały cały czas i pani doktor zapisała antybiotyk - kropelki Biodacyna. Pomogły i jakiś czas był spokój. A teraz zauważyłam, że łezki mu lecą czasem i dziś miał rarno miał ropę - nie mógł oczu otworzyć. Czy lecieć już do lekarki, czy jeszcze poczekać? Nie chciałabym znów antybiotyku, ale nie chce też dziecka narażać. A położna mi powiedziała, że jak łezki lecą, to może być kanalik zatkany i kazała masować pod oczkami. Coś jeszcze się z tym robi? Sam się odetka?

Moj starszy tak mial, przemywaj woda fizjologiczna lub przegotowana, tylko nie rumiankiem bo nie wolno, moze kanaliki pozapychac jeszcze bardziej no i polecam masaze. U nas nic nie pomoglo, skonczylo sie operacja, okazalo sie ze kanalik jest nie wykształcony i trzeba bylo bypass załozyc, teraz jest wszystko ok.

Moj tez mial potowki, zeszly to teraz znow ma na buzi...my uzywamy nadmanganian potasu i tym przemywamy maluszka tak nam doradzila polozna:-)

U mnie jest duzy plus ,że moje dziecko lubi halas. I to najbardziej lubi zasypiac przy glosnej muzyce:szok::-Dfilmie czy glosach najlepiej jak mama rozmawia przez telefon... noce tez mamy lepsze bo spi po 2godzinki:-) ale w dzien malo spi, widac,że jest zmeczony oczka zamyka nawet sie go polula i zasnie ale albo spi niespokojnie albo drzemie 20/30min, na spacerze spi i czesto tez w godzinach 18/19 a tak sie "meczy"

Teraz wlasnie dostal cyca, 60ml mm, 30ml mojego sciagnietego i dalej cyca szuka:szok::-D dalam mu wode z glukoza i poki co spokoj...wkoncu:-D zakupilam lezaczek-bujaczek i tam sobie lezakuje ale te wibracje cos nie dzialaja na niego napewno usypiajaco:-D

Dziewczyny a to dobrze,jak dziecko puszcza duzo gazow? moj normalnie pierdzi i pierdzi przy karmieniu ale nie zawsze jest kupka

A my ciagle meczymy sie z zatkanym noskiem az mi szkoda mojego szkraba, najgorzej jest w nocy i rano az burczy, sol, kropelki i aspiratorek codziennie kilka razy ida w ruch ale mu normalnie stoi gdzies tam w gardle...masakra

RiSia zakupilam pas, wlasnie przyszedl nie wiem czy nie zamowilam za duzego, bo zapinam dalej niz ten rzep zreszta nie wiem jak mam sie mocno sciskac:-)czekam jeszcze na te hula hop dzis ma przyjsc:-)

ja starszaka tak pieluchowalam szeroko, ale to tylko z zalecenia lekarza. teraz nic nie robie z Mackiem.
anmika przemywaj rumiankiem - u nas pomogło ale przemywałam chyba z tydzień a teraz łezki też czasem lecą ale to ponoć normalne... A czym spinałaś te pieluszki na bokach ? Bo ten doktor to kazał mi spinać takimi agrafkami dla dzieci a one i tak mnie przerażają bo to w końcu agrafka
ja zakladalam pampersa i na to 2 tetry, poskladane tak jak normalnie sie sklada pieluche. na to spiochy, ktore to trzymaly i nic nie musialam spinac. agrafki sama bym sie bała...

reklama
Merlin ja też niczym tej tetry nie spinałam. Po prostu zwinęłam ją w prostokąt i założyłam na body, pod śpiochy czy kaftanik. Tak że miał między nogami od pasa aż po plecy i ona mu się sama tak trzymała, ale nie pamiętam jak długo to robiliśmy.

Małemu cały czas przemywam oczka solą fizjologiczną, codziennie wieczorem już od 4 tygodni, tylko na początku przemywałam wodą, ale jak zaczęły ropieć to zaczełam właśnie tą solą. A łezki dopiero niedawno zaczęły lecieć. Będę masować i zobaczę co i jak.
Patrysia mówisz, że u Ciebie wszystkie chłopaki tak miały, a jak długo? Kiedy mam zacząć się martwić i coś więcej z tym roibć?
Też słyszałam, że rumiankiem się nie przemywa dziecku, bo uczula.

Do góry