reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Animka- ja ich używam i według mnie są bardzo dobre, bo są chyba najwilgotniejsze ze wszystkich innych ktore miałam już okazję wypróbować, w sumie staramy się głownie przemywać wodą ale gdy zajdzie potrzeba to własnie je wole bo pupkę ładnie wymyją, a zauważyłam też że np. po tych z pampersa Artura odparzało, a jak był juz odparzony to potęgowały to jeszcze, a te jak na razie bardzo ładne pielęgnują pupcie;-)

Któraś pisała jeszcze o tych " plamkach" na twarzy, moj mały też ma "v" na czole i nad jednym oczkiem, lekarz powiedział żeby sie nie martwic bo do roku-2 znikna. Córeczka mojej kuzynki tez to miała i we wrzesniu roczek skonczyła i już sladu po tym nie ma;-) tak ze nie ma sie chyba czym martwic;-)

reklama
Pocieszacie mnie z tymi plamami... moja też ma między oczkami i na powiekach, że o karku i tyłu głowy nie wspomnę :/

gorgusia u mnie też początki były ciężkie... w szpitalu to i 30 ml z obu piersi cieszyło... :p Kiedyś ściągałam tylko metodą 775533, teraz już radzę sobie bez niej - jest szybciej. :) Staram się co 3h ale naprawdę różnie to bywa... Najczęściej wychodzi mi to co 4h + przerwa 5-6h w nocy.

Merlin_ fajnie, że pamiętacie z Mężem aby gdzieś wyjść, zadbać o siebie i odpocząć :) Ja się na razie raz wyrwałam - przy okazji zakupów umknęliśmy na obiad i kawę :p Muszę pomyśleć o czymś dla ducha... jakaś randka może? :D
Pozdrawiam :)

WITAM:)

Nocki u nas coraz lepsze :) Marcelek daje mi pospać:)w ciągu mojego spania nakarmiłam go dwa razy tylko a dokładnie przed 2 w nocy i przed 6 rano ;)

Musze zakupić na wypłatę leżaczek jakis używany bo smerfuś lezy albo w łóżeczku albo na raczki brany no i jeszcze na kanapie obok mnie i czuja mam ze zaczyna mu sie to podobac :p tzn.jak ma czas czuwania to chciałby na rączki isc a to mi sie nie widzi...na szczęście nie jest tego za duzo i ogólnie odkładany do łóżeczka zasypia sam czy ogólnie też poleży ale sa momenty ze na raczki chce iść także trzeba działać w tą stronę aby nie za bardzo sie przyzwyczaił;)

POLISIA u ans też tylko strupek a tak jest ładniutki pepek :)
CLOUDYNKA tak jak zostało napisane najwazniejsze ze dziecie najedzone :)

U nas za tydzien usg bioderek, i szczepienie. ale chyba je przeloze, bo usg rano a szczepienie wieczorem.... a nie usmiecha mi sie potem w srodku nocy zeby mi maly zaczal plakac... zmienie na inny dzien zeby bylo z rana..
no a w poniedz do gina :-)

czy Wasze dzieci maja potowki? bo moja corcia ma i nie wiem juz co robic :(

Dokladnie tak jak patrysia napisala, nawet niech ma chlodne raczki.

Ja ostatnio przezylasm szok, od lekarza wychodzila babeczka z dzieckiemna oko ok 4-5msc BEZ CZAPECZKI !!! a temperatura w IE ok 12*C. Tutaj wogole dzieci nie dogrzewaja wrecz moge smialo stwierdzic ze ziębią dzieci, i jakos sa zdrowe.

reklama
Dziewczyny a używałyście może chusteczek nawilżających Huggies Pure? Jakie są?

ja używam. używalam pampers sensitive ale te huggies pure są lepsze. trochę grubsze ale lepsze w dotyku i jakoś wydaje mi się że delikatniejsze. jestem z nich zadowolona.

anmika mi też się wydawało że za szybko mu leci bo jak zaczął ssać to się denerwował puszczał a tu tryskało mocno. ale raz ściągnełam i było to samo.
poza tym też mam problem czasem z piersiami. Jaś jest wybredny. czasem wgl nie chce lewej piersi a czasem nie che prawej. lub z jednej ładnie je a przy drugiej się kręci a jeszcze głodny jest. ogólnie to prawie zawsze z dwóch je. opróżni jedną a drugą do połowy to przy następnym karmieniu zaczynam od tej na której kończyłam wcześniej. a jak marudzi nadal próbuje różnych technik karmienia tzn. klasyczna lub na leżąco albo z pod pachy

gorgusia jak masz mało pokarmu to staraj się nawet częściej ściagać.

pauline mój Jaś miał i nie chciałby zejść. mam z wyprawki krem dla dzieci atoperal baby i nim raz dziennie przez 3 dni smarowałam i znikło. tylko nigdy oliwką bo zatyka pory i potówki nie zejdą.

Jaś śpi, B jutro wraca. dziś pospałam do 9.30 ale budził się co 2 godziny w nocy. rano przy karmieniu marudził przy piersi lewej. aż w końcu na leżąco go nakarmiłam.

Do góry