reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

czesc kochane.
przepraszam, ze mnie nie ma, ale to troche nierealne.

z gustawkiem jestem juz 10dobe w szpitalu. w domku spedzilismy 6dni.
zarazili mi malego gronkowcem w szpitalu, i oorobily mu sie zastrzaly i stan zapalny w paluszkach. pozniej ropny naciek, ktory nie chcial peknac i ropa wzbierala w paluszku. peklo w piatek. ale stan zapalny jest.
gdybym nie pojechala na pogotowie, moglam juz nie miec synka.
napisze wiecej jak bede miala dostep.

reklama
Future, nie przepraszaj..... dobrze ze zdazyliscie wykryc co sie dzieje....
jak slysze jak to zarazaja maluszki w szpitalach roznymi paskudztowami, to mi sie noz otwiera... mojego starszaka tez zarazili, konowaly jedne(ale czyms innym)...
zdrowka!!

Future oby wszystko ok było :tak:

Ja chrzciny za tydzien robie wiec przedemna kupa roboty:sorry: ,co do ubranka to nie wiem w co mała wystrojona bedzie :-p bo chrzestna zamowiła i kupiła ubranko do chrztu wiem tylko tyle ze moze byc w beciku w tym albo bez;-) becik mam atłasowy z falbaneczkami itp bajerami po starszakach( jedyna rzecz)ale nie wiem czy bedzie w beciku czy nie zobaczymy....

Ja tez dzieciaki zawsze musiałam ciagnac ze soba bo mojego nie było całymi dniami obojetnie czy było + 30 czy -15.....zakupy zrobic trzeba czy cos załatwic a pozatym do głowy bym dostała siedzac w domu cały czas bo zimno bo my z tych szwendaczy raczej niz domatorow:-p:-D...

doberek, nie mogę się ogarnąć :no: wczoraj cały dzień chodziłam w piżamie :wściekła/y:, śniadanie jem na 2 razy, nie mam kiedy zrobić porządnego obiadu :no: a miało być tak pięknie....sądziłam,że ze wszystkim dam radę :tak:
maskara jakaś :no:
mały ciągnie z cycka tylko chwilkę, potem idzie w ruch butelka, ale nie dojada całej porcji i martwię się,że znów spadnie z wagi :-(
w poniedziałek wizyta położnej i zobaczymy...

w kwestii karmienia piersią...ze szpitala wyszłam z przekonaniem,że to moja wina,że nie mam pokarmu :no: położne patrzyły z wyrzutem, musiałam po kryjomu chodzić na dział noworodków po butelkę na dokarmianie :no:
nikt mi nie wierzył,że mleka mam za mało, dopiero jak mały spadł z wagi na samym cycu to wyszło na moje :tak:
teraz jest znacznie lepiej, bo zauważyłam, że mleczka jest więcej, może dzięki tej herbatce laktacyjnej...ale butelka nadal jest na porządku dziennym :tak: karmimy Bebilonem 1 na zaparcia i kolki, kupka po tym jest częściej niż po zwykłym Bebilonie 1

co do pieluszek, ja kupiłam Pampersy 1, potem te z Rossmana-mimo,iż na tą samą wagę noworodka to jednak są większe :no: a tak chciaąłm zaoszczędzić...

ja piję dużo kawy z mlekiem. herbatki żadnej.

A ja tak z innej beczki. Dziewczyny co ubieracie maluchom na chrzciny? Bo my mamy za 3 tygodnie i tak się właśnie zastanawiam.

my tradycyjnie że chrzestna kupuje strój na chrzciny a chrzestny kupuje gromnice.

Future to zdrówka dla synka.
ja w drugiej dobie wykryli infekcje i leżałam 4 doby na ginekologii aseptycznej czyli na po porodówce. potem przenieśli nas na ginekologię septyczną. i tam normalnie jakby cofnąć się w czasie o 20 lat jak nie więcej. tak się bałam że tam coś ja lub Jaś złapie. w dodatku na sali była dziewczyna przeziębiona. ale na szczęście infekcja minęła i wyszliśmy.

dziewczynki mam pytanko na szybko, bo przy cycku jestem.

czy ktoras z was odciaga pokarm laktatorem ?
my zaczelismy odciagac w tej weekend na 1 karmienie w nocy zeby M mogl podac malemu flaszeczke. Odciagnelam 100 ml i maly wytrabil wszystko i ladnie spal, a dzis znow 100 ml ale maz mowi, ze maly chcial jeszcze ale pil lapczywie i mu sie ulalo...

nie moge nigdzie znalezc informacji jaka powinna byc porcja dla dziecka w tym wieku z pokarmu matki...

Moze ktoras z was wie ?

my zaczelismy odciagac w tej weekend na 1 karmienie w nocy zeby M mogl podac malemu flaszeczke. Odciagnelam 100 ml i maly wytrabil wszystko i ladnie spal, a dzis znow 100 ml ale maz mowi, ze maly chcial jeszcze ale pil lapczywie i mu sie ulalo...

nie moge nigdzie znalezc informacji jaka powinna byc porcja dla dziecka w tym wieku z pokarmu matki...

Moze ktoras z was wie ?

z tego co wiem to wszystko zależy od dziecka.. każde inaczej mniej lub więcej je.
ja nie odciągam

dziewczyny co poradzicie na zaparcia dla matki karmiącej piersią by dziecku nie zaszkodziło??

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Moze ktoras z was wie ?

Karmiąc piersią karmi się na żądanie, więc ile i kiedy dziecko chce. Nie ma więc czegoś takiego jak wielkośc porcjo którą dziecko POWINNO wypić. każde dziecko jest inne. Ja odciągam, ale mroże na razie. Mroże większe i mniejsze porcje żeby potem tata mógł rozmrozić tyle ile Mały będzie sobie życzył.

Dziewczyny a jak rozpoznać biegunkę u dziecka karmionego piersią, bo mój Mały od wczoraj robi strasznie rzadkie kupki. Dziś aż mu się z pieluchy wylało, a robi tak ok. 4 dziennie. Wydaje mi się że dużo to nie jest, bo robił już nawet po 10 na dobę, tylko że takie rzadkie są. Czy coś mogę zjeść co mu pomoże?

witam się
nie spalam kolejną noc...
nie mam już sily... wegetuję a nie funkcjonuje.,. non stop płacze nie wiadomo o co mu chodzi...

Anmika
ogólnie dzieci mają luźne kupki, ale najważniejsze, zeby nie była ze śluzem i krwią.

nie ma "porcji" dla dzieci karmionych piersią tak jak Ryba pisze,..

reklama
Anmika, mojemu tez sie dzis az wylalo z pampersa :-D To nie biegunka :tak: biegunka jest wtedy kiedy takich pampersow jest bardz duzo x-iles tam na dzien, nie pamietam dokladnie , ale tak mi mowila opiekunka poporodowa. Wczesniej nasze maluchy robily czesciej, ale mniejsze kupki, a teraz rzadziej, ale jak moj przygrzmoci to czasem pampers nie wytrzyma. Juz mi sie pare razy obsral po same plecy :-D

Ja wlasnie sie dowiedzialam, ze przy karmieniu butelka odciagnietego mleka z piersi powinno sie karmic tyle , ile dziecko sobie zazyczy, wiec w nastepny weekend przygotuje mu cala butle 125 ml i jak bedzie chcial wiecej to tatus mu zrobi dokladke :tak: odpowiedz oczywiscie logiczna, ale troche sie balam, ze maly moze podczas latwiejszego/szybszego picia nie bedzie wiedzial kiedy przestac.

Do góry