reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Kurcze większość z Was, jak Was czytam, pisze, że Wasze dzidzie nie najadają się mlekiem z piersi. Jest krzyk, płacz i trzeba dokarmiać. Natomiast u mnie jest wręcz odwrotnie. Młody spędza na jedzeniu przy cycu średnio 10min. Rzadko 15min, a 20min to może z 2 razy w życiu. Dlatego muszę przystawiać go dwa razy do jednej piersi, nie ze co karmienie to zmiana cyca. Najada się i puszcza. Nie ma tak jak większość Waszych pociech, że przy cycu pół dnia. Na początku się martwiłam, że będzie słabo przybierał na wadze, ale dziś właśnie była środowiskowa i zważyła Adiego 4220g. Dziś skończył 5 tyg. Przypomnę, że w dniu urodzin ważył 3050g. W nocy budzi się na karmienie co 2,5h-3h. W dzień śpi dłużej. Może właśnie dlatego nie mam żadnych złych skojarzeń z karmieniem piersią, bo Młody najada się w 10 minutek a potem spokój na 3h. Kurcze - ja uwielbiam patrzyć jak ciumka tego mojego cyca, jak robi sobie z sutka gumę do żucia. Może jestem masochistką?? :laugh2:A jeśli chodzi o towarzyskie spotkania ze znajomymi, ja na prawdę za nimi nie tęsknię. Na prawdę czerpię przyjemność z siedzenia w domu i opieki nad Adim. A dodam, że tu w Irlandii nie mam bliskiej rodziny, tylko paru znajomych, a D głównie całymi dniami w pracy. A przede wszystkim to czuję się dumna z tego, że dzięki karmieniu właśnie piersią jest między nami taka wyjątkowa więź, jaka może być tylko między matką a dzieckiem...:happy:

U mnie jest tak samo z tym karmieniem ;)

DZIEWCZYNA tutaj :)
https://www.babyboom.pl/forum/wrzes...-wrzesniowych-maluszkow-bez-komentarzy-60255/

Dziewczyna i Patrysia u nas jest podobnie :) 15 min i po jedzeniu... Ze starszakiem było wręcz przeciwnie- wisiał na cycu całymi dniami i nocami, teraz to dla mnie nowość :) A karmić też lubię, Wojtek był na cycu ponad 18 m-cy...
Ale jak ktoś nie karmi, nie lubi, dokarmia itp to mi nic do tego :) różne są sytuacje i nie trzeba się przejmować ludźmi...aby tylko dziecko nie było głodne:tak:

kurde ... zmartwiłyście mnie tym plamieniem / krwawieniem
bo ja na początku miałam normalne takie połogowe później maciupkie plamienie później krwawienie później nic przez kilka dni a od dziś znów krwawienie :crazy: no i karmie piersią ... to oznacza że nie powinnam krwawić :confused2:

Merlin nie ma reguly ogolnie jest tak, że przez 6 tygodni może takie krwawienie powracać...bo np im więcej się ruszasz tym szybciej oczyszcza się macica. I może być tak, że przez 2-3 dni nie będziesz krwawila a potem będziesz miala większy wysilek i znowu krwawienie się pojawi.U mnie @ pojawila sie w 7 tygodniu po porodzie a potem kolejna dopiero po 7 miesiącach więc nie ma reguly, że przy karmieniu piersią nie dostanie się @.

Adrian raz najada się w 5 minut a czasami wisi i wisi, ale to wtedy, gdy nie umie się wypurtać..

Hej Mamuśki.
Późno już i nie mam siły odpisywać wszystkim dopiero co mała uśpiłam po 2 godzinach tak się broniła:/
maleństwo20 Nie wiem czy kleszczowe zakazane w PL ale ja rodziłam w Irlandii i gdyby nie to to nie wiem jak by się poród skończył jeśli by z kleszczy nie skorzystali bo mała w kanale rodnym utknęła, ułożona twarzyczką do góry i nie było wyjścia bo za późno na cc.
Ja krwawiłam mocna jak ściągałam pokarm, teraz jak już prawie zanikł to od kilku dni zaczęła mi się taka żółto-krwista wydzielina.

Spokojnej nocy życzę

axari i reszta ja już m-c po CC i nadal mam takie wahania, ze raz nie leci i wkładka czysta a raz leci po nogach masakra jakaś i nie wiadomo jak się zabezpieczyć przed pobrudzeniem bielizny

reklama
Dziewczyny! Ja mam do Was pytanie z innej beczki: czy Wam ktos pomaga przy zajmowaniu sie dzieckiem? Chodzi mi głownie o M, czy jestescie zdane tylko na siebie?

Do góry