reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Byłam jechana sobie po Domisia :) ładniusia pogoda jest :)

Położna też już była i szwy zdjęte :)pepuszek się goi gdzie mam tylko po kąpieli spirytusem robić a tak na dniu oczyszczać gdyby tam coś brudnego było ;) ogólnie jest ok co mnie cieszy :))
Za tydzień przyjedzie zważyć smerfa i ten pępek jeszcze zobaczyć jak się goi :)

reklama
Ja karmie głownie piersia ala mała butelke tez dostaje, czasami raz czasami dwa razy nie mam z tym problemu ,jak widze ze głodna i z cyca mało leci to ratuje sie butelka ale to głownie jak gdzies ide z mała bo wiem ze wtedy mam 2,5-3 h spokoju bo po piersi roznie bywa w nocy po cycu potrafi po 2-4 h spac a w dzien to czasami co 1h. Moj m zostaje z mała jutro:-p:cool2: bo ja do fryzjera sie wybieram na ciecie i chyba kolor i po ciuszki jakies bo za tydz chrzciny i musze jakos wygladac:-p:-D. Dzis byłam z mała na zakupach kupiłam jej kombinezon na zime czapeczke itp:-)

megan sto lat dla synusia :-) :-)

Hallo Kochane!!!
Tydzień temu skończyłam plamić, i tyko coś żółtego było, a od dziś znowu poleciła krew, taka ciemno brązowa, brzuch mnie pobolewa, ale znośnie, i nic więcej mi nie jest, czy to może być@?

hej dziewczyny ja dzis dochodzę do siebie bo wczoraj jakiś koszmar przeżyłam mały ryczał, wrzeszczał, wierzgał yhh nie dało sie go w żaden sposób uspokoić no cały dzień mi świrował a najgorsze że nie dało sie go w żaden sposób ululać :-( ani termofor, ani masowanie ani cisza totalna w domu, ani muzyka ani nawet wyjście na podwórek nie pomogło no nie spał i darł sie dopiero po północy padł ... koszmar .. chyba odreagował tak przedwczorajszych gości sama już nie wiem...
Dziś słońce wyszło jest mroźno ale ubrałam go i na spacer teraz też nie chciał sie ululać do snu dopiero jak położyłam na brzuszku ??? Ja już nie wiem o co chodzi no nie śpi mi chłopak.
sama zjeść nie mogę, już nie mówiąc o umyciu sie czy umalowaniu :/

Hallo Kochane!!!
Tydzień temu skończyłam plamić, i tyko coś żółtego było, a od dziś znowu poleciła krew, taka ciemno brązowa, brzuch mnie pobolewa, ale znośnie, i nic więcej mi nie jest, czy to może być@?

ja slyszalam ze @ jak karmisz piersia to moze pol roku nie miec. najlepiej spytac gin. ja lekko na żółto plamie. ale juz prawie koniec

Merlin Ada też dzisiaj jakaś rycząca! Trochę zje, zasypia, ja ją kładę, to ona oczy wielkie, i ryk:eek: Teraz dopiero zasnęła o 16 i na razie śpi.
O to Miq, my się denerwujemy, a ona się nie odzywa! Oj dupka sprana będzie!!!
Megan STO lat dla Synka!!!!
Maleństwo, ja to nawet 20 miesięcy nie miała @, bo karmiłam piersią i łykałam cerazette, ale teraz nie karmię, i jestem lekko zaniepokojona co się dzieje!
Jak leżałam z Adą w 17tc w szpitalu, to przyjechała dziewczyna 6 tygodni po porodzie, bo zaczęła krwawić, i dostała gorączki, okazało się, że zostawili jej kawałek łożyska, i czekała na łyżeczkowanie! Ale chyba po CC nic by nie zostawili co???

Ostatnia edycja:
Axarai ja juz po tygodniu nic nie mialam a potem znowu krwawilam mocno teraz juz nic nie mam...ale czasami brzuch mnie boli i to mnie niepokoi...

mam zakaz jedzenia słodyczy od laryngolog...:eek:

reklama
Kurcze większość z Was, jak Was czytam, pisze, że Wasze dzidzie nie najadają się mlekiem z piersi. Jest krzyk, płacz i trzeba dokarmiać. Natomiast u mnie jest wręcz odwrotnie. Młody spędza na jedzeniu przy cycu średnio 10min. Rzadko 15min, a 20min to może z 2 razy w życiu. Dlatego muszę przystawiać go dwa razy do jednej piersi, nie ze co karmienie to zmiana cyca. Najada się i puszcza. Nie ma tak jak większość Waszych pociech, że przy cycu pół dnia. Na początku się martwiłam, że będzie słabo przybierał na wadze, ale dziś właśnie była środowiskowa i zważyła Adiego 4220g. Dziś skończył 5 tyg. Przypomnę, że w dniu urodzin ważył 3050g. W nocy budzi się na karmienie co 2,5h-3h. W dzień śpi dłużej. Może właśnie dlatego nie mam żadnych złych skojarzeń z karmieniem piersią, bo Młody najada się w 10 minutek a potem spokój na 3h. Kurcze - ja uwielbiam patrzyć jak ciumka tego mojego cyca, jak robi sobie z sutka gumę do żucia. Może jestem masochistką?? :laugh2:A jeśli chodzi o towarzyskie spotkania ze znajomymi, ja na prawdę za nimi nie tęsknię. Na prawdę czerpię przyjemność z siedzenia w domu i opieki nad Adim. A dodam, że tu w Irlandii nie mam bliskiej rodziny, tylko paru znajomych, a D głównie całymi dniami w pracy. A przede wszystkim to czuję się dumna z tego, że dzięki karmieniu właśnie piersią jest między nami taka wyjątkowa więź, jaka może być tylko między matką a dzieckiem...:happy:

Do góry