reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

kacha skończy się:tak: choć nie zazdroszczę wymiotów, na szczęście mnie nie dotyczyły i mam nadzieję, że dotyczyć nie będą
ellancz ja na razie nie biorę witamin, jedynie kwas foliowy. Zacznę chyba dopiero, jak gin stwierdzi, że są konieczne. Póki wyniki są ok, chyba nie ma zbytniej potrzeby (?). W poprzedniej ciąży brałam prenatal, ale nie pamiętam od kiedy

ja dziś okna przetarłam (ciężko to myciem nazwać;-P), świat widać, ale kręgosłup mnie boli :baffled:
jeszcze młodego do wyra muszę wrzucić, pranie na strych zanieść, przynieść to, co wyschło i na dzisiaj koniec, nie robię nic więcej (choć w planach miałam prasowanie - odpuszczam sobie)

reklama
Wreszcie w domu, ale mam dość. Cały dzień na nogach - na 7 do pracy potem na szybki obiad u rodziców potem solidne zakupy bo w lodówce pustka, potem rozpakować to w domu i na 18 jeszcze jechałam do koleżanki córki na korepetycje... wreszcie w domu... ech - mycie okien - u mnie też by się przydało ale może w weekend...

Chyba zrobię tak jak piszecie - w poniedziałek mam wizytę u gin i chyba poproszę o chorobowe, bo mam juz serdecznie dość pracy, atmosfery, ludzi i wogóle, najchętniej to już bym tam chyba nie wracała

Co do witamin to ja od początku brałam feminatal, wyniki mam dobre, ale dietę to może nie najlepszą, a nie chcę żeby maleństwu czegoś brakowało, chociaż przyznaję się, ze niestety mam sklerozę i wychodzi mi gdzieś 4 tab na tydzień...

Kacha - mi odruchy wymiotne powoli zanikają, jeszcze tylko ciągle mi się po wszystkim solidnie odbija, więc tobie pewnie też niedługo minął

Do apteki chodzę tylko jednej, ceny są w miarę w miarę - a do tego mają jeszcze takie karty na punkty, ze średnio raz w raku wychodzą mi zakupy za około 100zł za darmo, zawsze to coś :)

Elancz mój gin powiedział, że jeszcze mam nie zażywać żadnych witamin- tylko folik. W piątek mam wizytę- zobaczymy co powie tym razem.

ja witaminy biorę PRENATAL COMPLEX 2 TABLETKI DZIENNIE WYNIKI MAM DOBRE ALE MYŚLĘ TAK JAK KOLEŻANKA (ZIMOWE JEDZENIE ŚREDNIO DOSTARCZA WITAMINY )

folik przestałam brać jak zaczęłam brać witaminki...:tak:... to było jakieś 3 tygodnie temu:-):-):-):-):-)

cześć wszystkim,
dziś już trochę lepiej, za to głowa boli od samego rana, obudziłam się o 23.40 i nie spałam 3godz, wierciłam się z boku na bok :wściekła/y: w rezultacie znowu śpiąca od samego rana. Myślę że nie zdołam chodzić do pracy do końca czerwca tak jak planowałam, teraz stawiam sobie za cel Święta Wielkanocne. Co do witamin ja biorę Femibion, ale za każdym razem robi mi się po niej nie dobrze i brzuch boli, co powiem na następnej wizycie i zobaczymy...

Agatek - gratulacje córci!! mam nadzieję ze teraz na wizycie też potwierdzi się moja dziewczynka :-D

Ja też narazie biorę tylko folik. Lekarz kazał brać do 13 tygodnia, a potem zmienić na jakieś witaminki dla kobiet ciężarnych. Także nie masz się czym martwić. A jak lekarz Ci nie zaleci to zawsze możesz kupić sobie sama, przecież to nie zaszkodzi, a będziesz spała spokojnie.

No właśnie, odnośnie snu, to ja też miałam dziś ciężką noc. Kupiliśmy wczoraj nową wersalkę, bo nasza 3 osobowa kanapa po rozłożeniu zajmowała 3/4 pokoju, więc nie byłoby gdzie postawić łóżeczka, żeby nie trzeba było skakać przez inne meble. I wcale nie chodzi o to, że jakaś niewygodna czy nie umiałam się do niej przyzwyczaić (mi wystarczy poduszka i kołdra i zasypiam nawet na stojąco ;-)) ale smród z powodu nowości jaki z siebie wydaje jest nie do opisania. Już wczoraj wietrzyłam cały dzień mieszkanie, dziś rano przed wyjściem z pracy wszystkie okna pootwierane, a dalej śmierdzi okropnie. Mam nadzieję, że to szybko minie bo chyba zwariuję. I tak się dziwię, że obudziłam się dziś bez bólu głowy. Koszmar jakiś.

U nas dziś śliczna pogoda, chociaż trochę wieje. I ten wiatr raczej nie wróży nic dobrego, bo od jutra zapowiadają pogorszenie pogody. A ja miałam zamiar w sobotę umyć okna, bo za tydzień mam imprezę urodzinową a przez moje szyby podwórka nie widać.

Agatek - gratuluję córeczki. Moja kolejna wizyta będzie na przełomie 12 i 13 tygodnia. Chciałabym już tam coś zobaczyć. Jak nie to znowu będzie trzeba czekać 4 tygodnie.

Cześć..
u mnie też dzień kobiet minął super, ale to chyba dzięki wizycie:-)..potem kwiatek, kawka i szarlotka w knajpce..cały dzień buzia uśmiechnięta...
kachasek no jakoś dało radę, nastawialiśmy ją już wcześniej, ze w zębach są robaki, brzydkie czarne itd...że pani Marta ma odkurzacz, który wykurzy robaki i ząbki będą zdrowe, ze bedzie miałą w ząbku gwiazdkę itd...no i że do stanie nagrodę. Pierwsza wizyta była kontrolna, zeby zobaczyła co i jak i się oswoiła. Otwierała buzię już jak weszła do gabinetu. Pani jej pokazała fotel, swoje krzesełko, zębowe lusterko, odkurzacz itd...podejscie rewelacja, mała siedziała i słuchała..jak szliśmy na borowanie to się nie bała, nie mówiliśmy że będzie boleć czy coś..poprostu pani odkurzy robaki..pokazała jej jak warczy odkurzacz, przyłożyła bez wiertła do ręki...i potem do buźki..potem założyła wiertlo i borowanie...na początku byla dzielna, ale potem...już pisałam. Ale i tak bylam z niej bardzo dumna. Nie wiem jak będzie teraz, bo już wie że boli, pamięta że płakała, ale mam nadzieję, ze bedzie ok..bede sie martwić w maju.
kacha współczuję Ci strasznie tych mdłosci. Dziewczyny tu brały jakieś czopki, może i Ty spróbujesz, bo się kobieto wykończysz...
ellancz ja biore jakoś od 12 tyg witaminki, falvit dla ciężarnych. Lekarza sie nie pytałam, sam nie kazał. Pamiętam właśnie z 1-szej ciązy ze do 12 folik potem wit. Sama sobie zadecydowałam.

Dzisiaj cieplutko, piękne słonko od rana..wyskoczyłam już z zimowych kozaków..hurraaa...

Hej:-)

U nas dziś fajna pogoda, czuć wiosnę. Może dzis wyskoczę na shoping co by sobie humor troche poprawić i rozkwitnąć na wiosnę.
Zajrzę jeszcze pózniej bo teraz praca czeka:confused2:

Miłego dnia:-)

reklama
Hejka....
Asiu-pewnie że chcę być dopisana do listy wrzesniówek... kiedyś wysyłałam tam posta-ale chyba bez echa przeszedł :-( dopisz tam proszę-tylko nie wiem już jaką datę ;-) z pierwszej wizyty 19.09, z poniedziałkowej-wg lekarza-18.09 a wg USG 20.09 :-D

Co do witamin-to mi kazała brać od wczoraj prenatal. I też się wkurzyłam-bo zapłaciłam ponad m-c temu 40zł a na doz-32 :wściekła/y:

Do góry