reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

UFF jak gorąco:szok:
właśnie skończyłam odkurzać i normalnie pot mi się po d.. leje:-)
Idę sobie zrobić wodę z lodem bo zaraz wyzionę ducha. Dobrze, że dziś na obiad gołąbki to przynajmniej nie będę się kisić w kuchni:-)

Gizelko ciesze się, że sobie odpuściłaś te jagody:-) i trzymam kciuki by wszystko się ułożyło tak by pieniędzy Wam nie zabrakło.
Kurcze a te badania robiłaś prywatnie czy na NFZ i co to jest to CRP bo ja jakiś młot jestem...

Madziar ja miałam ju ż robionedwa razy a teraz 05.07 idę na trzecie i moim zdaniem naprawdę warto, więc jak masz okazję to idź. Szkoda tylko, że jest drogie. Ja płacę 120 zł.

Aguska "CRP" to badanie poziomu CRP, czyli bialka C-reaktywnego we krwi.I mówi czy w organizmie toczy sie proces zapalny czy tez nie.A mnie wyszło prwie 9 a norma 0-5....
A nie robiłam na kasę chorych bo na dziś juz nie było miejsc do rodzinnego by mi wypisał a ja je miałam zrobić na wczoraj...Do mojej lekarki chodzę prywatnie i dlatego nie daje skierowań....,ale nie zrezygnuję z niej bo u nas na kasę chorych to masakra...a tak jestem spokojniejsza o maluszka,tym bardziej teraz przez tą cukrzycę...fakt brakuje nam kasy ale te 100zł.zawsze znajdę bo to dla dobra dziecka....jeszcze może z 2 razy do niej i może Michałek już będzie....

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja
Gizelko madra z ciebie mamusia dobrze,że jagody sobie odpuściłaś...

Kurcze, ale jestem nie wyspana.
Nie dość,że duchota to mała o 4 miała taka czkawę przez pół godziny,że szok.
Jakos usnęłam to telefon dzwoni.
Facet od neta miał dać znać godzinke prędzej jak by do mnie jechał a on mi o 9 zadzwonił jak stał pod domem i ja na piżamie go przyjełam a co tam.
Sprawdził zasięg mówił,że git i jutro będę miała nowy necik.
Siedzę i się rozpływam nie mam czym oddychać, bo mam katar i do tego płuca chyba mała ugniata, bo porządnie nie mogę oddechu wziąć.

W czwartek idę na glukoze, T. miał iść ze mną, co nie padnę bo upał będzie a on musi iśc do pracy buuu

Jeszcze mi zadzwonił facet od netu co mam teraz osiedlowy,że wpadnie jutro lub w czwartek i pogrzebie przy nadajniku, co net bedzie chodził jak ta lala a ja mam na jutro umówione zakładanie nowego netu ja pitole.
Nic narazie niech mi ten co mam naprawi a jak za tydzień nie będzie poprawy to zrezygnuję i wezmę ten nowy radiowy.
Powiem tym od radiowego netu,że i tak narazie nie mam dowodu jestem w trakcie wyrabiania nowego bo mój zagubiłam więc umowy nijak na nowy net nie podpisze choćbym chciała.
Uciekam trochę na dwór na wiaterek, bo się roztopię.
Trzymajcie się laski mimo tych upałów...

I ja sie witam Wrzesnioweczki w ten upalnie zapowiadajacy sie dzien ;)
Od ukochanego dostalam zakaz wychodzenia z domu. Ma byc 34 st wiec na prawde cieplo, tylko ze w lodowce przeciag i nic na obiad nie mamy. Najwyzej On zrobi zakupy, coz, kazal siedziec to bede siedziec, chociaz nie wiem czy na tym moim 4tym pietrze bedzie lepiej niz na dworze.
Gizelka bardzo dobrze ze odpuscilas te jagody. Nie byl to najlepszy pomysl, teraz musisz uwazac na siebie i Michalka, niech jeszcze posiedzi w brzuszku.
Co do pieniedzy to nie wiem czy slyszalyscie o tym: [FONT=&quot]Warto założyć firmę tuż przed urodzeniem dziecka. Biznesmenka może dostać prawie 6 tys. zł zasiłku i ZUS nie ma prawa tego zakwestionować - informuje "Rzeczpospolita". [/FONT] [FONT=&quot]Wystarczy, że kobieta, tuż przed przejściem na [/FONT][FONT=&quot]urlop macierzyńskihttp://finanse.wp.pl/szukaj,urlop%20macierzy%F1ski,szukaj.html[/FONT][FONT=&quot] przystąpi do ubezpieczenia chorobowego (które jest dobrowolne w przypadku przedsiębiorców) i podniesie sobie do maksimum wysokość stawki. Dostanie wtedy nawet 5,7 tys. zł zasiłku miesięcznie przez cały czas urlopu macierzyńskiego [/FONT] [FONT=&quot]Po powrocie do pracy kobieta może sobie obniżyć składkę do minimum. Zdaniem Sądu Najwyższego [/FONT][FONT=&quot]ZUShttp://finanse.wp.pl/szukaj,zus,szukaj.html[/FONT][FONT=&quot] nie ma prawa zakwestionować takiego postępowania.[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
Sama sie nad tym zastanawiam bo super kasa a skoro to legalne. Zastanawiam sie tylko czy mozna byc zatrudnionym, czy musialabym sie zwolnic, no i jak sie do tego zabrac. Czy ktoras z Was sie tym blizej zainteresowala??
Milego dnia :)

Witam was dziewczyny..
Serdecznie dziękuję za słowa otuchy:tak:
Dziś już emocje troszkę opadły i zaczynam inaczej patrzeć na całą swoją sytuację..wiem, że robię to dla swojego dziecka więc mogę wcale nie wstawać z łożka, byle by urodzić w terminie silną córę:tak:
Pocieszam się, że dużo rzeczy zdążyłam zrobić zanim gin wpakował mnie do łóżka tj.poprałam ciuszki maleństwa, poprasowałam, wyprawka praktycznie już kupiona i torba do szpitala spakowana:happy2:
Gizelko nie przemęczaj się i nie kuś losu, bo skończysz tak jak ja:no:
Zycze Wam samych miłych wiadomości kobietki i słonecznego dnia:tak:

Witam brzuchatki:-)

Dziś moj synek ma zabieg usunięcia mgdałów, jest z nim mój mąż i teściowa, mnie nie chcieli bo niepotrzebny im drugi pacjent:-(Z nerwów mogłabym czasem urodzić:szok:Jeśli wszystko pójdzie jak trzeba to jutro będą spowrotem w domku:tak:

Ja dla zabicia czasu i myśli poczytałam sobie wpisy lipcówek z okresu majowego i co druga ma tam skurcze, skróconą szyjkę i na dzień dzisiejszy szykują się do porodów w terminie:-):-):-)Bardzo pocieszające, trzeba być dobrych myśli że u nas też tak będzie. Dziś mam wizyte u gina i zobaczymy czy szyjka od ostatniej wizyty się zmieniła:baffled: Trzymajcie kciuki za synka i moją wizytę.

GŁOWY DO GÓRY WRZEŚNIÓWKI:-):-):-)

agim79-trzymam kciuki-ja bylam z moim i nie urodzilam;-)

a wlasnie co do tej mojej reki-to poczytalam o ciesni nadgarstka i to moze byc to-wczoraj mi sie trzesla reka ze nie moglam utrzymac szklanki,a w nocy bol i dretwienie...wiecie cos o tym?

Dzień dobry :-)Witam sie w ten upalny dzionek, znow okna mam pozasłaniane, rano tylko Myszkę moją do przedszkola zaprowadziłam i zaraz biegiem na chatkę uciec przed upałem, zbieram siły , bo po porodzie i przy dwojce dzieci juz nie odpocznę chyba przez 20 lat :-D

gizelko
super ze tak juz wyprawka poszykowana, dobrze ze dalas na luz z jagodami.
alcia nie omijaj półek z podpaskami, tylko kup sama bella poporodowe podklady, może mąż nie kupi wtedy takich jak byś chciała? A koszulę do porodu to ja wolę z rękawkiem niz na ramiączkach samych, jednak kobieta ostro sie poci podczas porodu, z rękawkiem jakoś lepiej.
agim zdrowka dla syna i powodzenia na wizycie dla ciebie.
madziar to usg 3D lub 4D to cudowna sprawa, na pewno nie bedziesz żałować.
taka_ja nic sie nie martw na szczescie mozesz czytac BB leząc, niech malutka jak najdłuzej sobie rosnie do terminu, by było wszystko dobrze.
misiaaaka ja sie interesowałam tym tematem,ale jestem na pełnym etacie i orientowałam sie w ZUS-ie co do tej sprawy, wiec poinformowano mnie (troszke po znajomości, bo żona kuzyna tam pracuje), ze jesli mam etat to lepiej i pewniej otrzymam pieniadze na macierzynskim niz takie cos, bo to nie do konca pewne, i lepiej bym nie ryzykowala jesli mam dobrą pensję, a raczej mam. wiec osobiscie nie ryzykuje takich nowosci
olcia jesli mozesz to odpocznij w dzien po nieprzespanej nocce.

pozdrawiam całą reszte brzuszków:-):-):-)

Witam kochane brzuchatki!
Gizelko ciesze sie że odpuściłaś te jagody. A powiedz po co ty robisz CRP?
Agim trzymam kcuki za synusia. Może i lepiej że siedzisz w domku bo szpital to jednak potęguje stres i lepiej dmuchać na zimne.

Dziewczyny jakie ja miałam znowu durnowate sny:no: np. w środku nocy obudziłam sie bo śniło mi sie że okresu dostałam i dopiero jak usiadłam to zatrybiłam że to sen był bo przecież jak okres w ciąży. Potem znowu mi sie śniły jakieś głupoty więc całą noc mam niezbyt przespaną. Jeszcze noga mnie rwie więc od rana dzień do kitu. Ale pocieszenie że malutka szaleje.
Trzymam kciuki zaciśnięte mocno za wasze wizyty.

I ja sie witam Wrzesnioweczki w ten upalnie zapowiadajacy sie dzien ;)
Od ukochanego dostalam zakaz wychodzenia z domu. Ma byc 34 st wiec na prawde cieplo, tylko ze w lodowce przeciag i nic na obiad nie mamy. Najwyzej On zrobi zakupy, coz, kazal siedziec to bede siedziec, chociaz nie wiem czy na tym moim 4tym pietrze bedzie lepiej niz na dworze.
Gizelka bardzo dobrze ze odpuscilas te jagody. Nie byl to najlepszy pomysl, teraz musisz uwazac na siebie i Michalka, niech jeszcze posiedzi w brzuszku.
Co do pieniedzy to nie wiem czy slyszalyscie o tym: [FONT=&quot]Warto założyć firmę tuż przed urodzeniem dziecka. Biznesmenka może dostać prawie 6 tys. zł zasiłku i ZUS nie ma prawa tego zakwestionować - informuje "Rzeczpospolita". [/FONT] [FONT=&quot]Wystarczy, że kobieta, tuż przed przejściem na [/FONT][FONT=&quot]urlop macierzyńskihttp://finanse.wp.pl/szukaj,urlop%20macierzy%F1ski,szukaj.html[/FONT][FONT=&quot] przystąpi do ubezpieczenia chorobowego (które jest dobrowolne w przypadku przedsiębiorców) i podniesie sobie do maksimum wysokość stawki. Dostanie wtedy nawet 5,7 tys. zł zasiłku miesięcznie przez cały czas urlopu macierzyńskiego [/FONT] [FONT=&quot]Po powrocie do pracy kobieta może sobie obniżyć składkę do minimum. Zdaniem Sądu Najwyższego [/FONT][FONT=&quot]ZUShttp://finanse.wp.pl/szukaj,zus,szukaj.html[/FONT][FONT=&quot] nie ma prawa zakwestionować takiego postępowania.[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
Sama sie nad tym zastanawiam bo super kasa a skoro to legalne. Zastanawiam sie tylko czy mozna byc zatrudnionym, czy musialabym sie zwolnic, no i jak sie do tego zabrac. Czy ktoras z Was sie tym blizej zainteresowala??
Milego dnia :)
z tego co wiem to trzeba miec działalnośc swoją no i chyba przez jakis czas opłacać te skladki bo jakoś nie wierze , ze od razu dadzą taka kasę ......

reklama
calineczka no wlasnie ja tez nie wierze niestety, bo wiadomo ja w PL jest z urzedami i kasą obiecywana od nich... nie zawsze mogłoby sie to udac, a potem , co...na lodzie kobieta ma zostac?

Do góry