reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

mam takie pytanko...
moja kumpela jest w ciąży w 34 tc i od samego początku pije piwko..tzn nie żeby się upijała ale z tego co mówiła nieraz nawet 2 wypije redsy malinowe..nie wiem ja sie nie wtrącam ale powiedziałam jejże żle robi ale to nic nie dało ...możecie mi powiedzieć czy szkodzi taki reds dziecku?????/ kurde ja mam taka ochotę na piwko ale naczytałam się tych rzeczy co wtedy maluszek czuje że az bym miała wyrzuty sumienia ...nie mogłabym truć mojej córeczki...co myslicie na ten temat?
Dla mnie to czysta nieodpowiedzialnosc. Wole teraz zrezygnowac z alkoholu (piwko, winko), niz pozniej cale zycie pluc sobie w brode, ze sie skusilam, a potem dziecko jest chore.

Też witam się z rana :)
Moja córka od czwartej nie spała i teraz sobie usnęła - normalnie ręce opadają, oj jak pójdzie do przedszkola to już se nie pośpi ;)
A ja chyba zaczynam puchnąć co bardzo mnie martwi bo waga np w ciągu jednego dnia o 2 kg skoczyła a to raczej niemożliwe :/ Mam nadzieję że to jakis zastój a nie woda :( Bo będę jak świnia wyglądać :(
Miejmy nadzieje, ze nie bedzie tak zle;-);-) Znalazlam cos takiego na temat obrzekow:
Najczęstsze dolegliwości ciążowe - Dbam o Zdrowie
Ja wazylam sie w czwartek i dzisiaj rano po powrocie z wycieczki. I co? Nastepny kilogram do przodu!!! Czy to nie za duzo w przeciagu 4 dni?:szok:
Dziewczyny Kupilam wczoraj na allegro plafon na sufit do naszego pokoju DREWNIANY PLAFON DP-5PD Z REGULACJĄ OD PRODUCENTA (1053408317) - Aukcje internetowe Allegro
co o nim myslicie bo teraz zastanawiam sie czy to dobry wybor..hmm..

i jeszcze musze jaka kanape albo sofe kupic bo jezdzilismy po sklepach ale nic nam sie nie podoba a musi sluzyc tez do spana i znalazlam taka
twojemeble24_pl KANAPA MIRKA TANIO!!! (1053014625) - Aukcje internetowe Allegro.
Plafon mnie sie podoba.
Co do kanapy, to bym sie zastanowila. O ile dobrze mi sie zdaje, to jest cos w tym stylu co kanapa w starym pokoju mojego meza. Zawsze jak jestesmy u tesciow to na niej spimy. Dla mnie tragedia. Jedna strona jest miekka, druga twarda, a pomiedzy czesciami decha:wściekła/y:
Ja juz znowu witam sie z pracy.
3 dni w Pradze minely szybciutko. Pogoda dopisala. Chodzilismy prawie cale dnie (wczoraj tylko do poludnia, bo popoludniu wracalismy). Nogi troszke bolaly, ale powiem wam, ze to zdecydowanie milsze zmeczenie niz po calym dniu pracy przy biurku;-)
Teraz zostaly mi 3 dni i znow wyjazd. Tym razem do Polski. Mam nadzieje, ze pomimo tej powodzi uda nam sie dotrzec do centrum.
Wysypka na brzuchu wciaz nie znika. Dzwonilam do mojej pani doktor, kazala mi sie wybrac do dermatologa. Takze ide jutro. Zobaczymy co on na to powie.
Milego dnia mamusie

reklama
małgos83 bardzo fajny ten plafon, naprawdę mi się podoba. A ta sofa do spania to powiem Ci, że miałam podobną, ale niestety po rozłożeniu była strasznie niewygodna, bo jedna strona była miękka, a druga twarda, a na łączeniu to koszmar. Ale to tylko moje zdanie :) Obecnie mamy coś takiego i szczerze polecam, bo jest bardzo wygodne i do siedzenia i do spania: ABRA - zestawy wypoczynkowe, wypoczynki

pati gratuluję dobrych wyników podczas USG.

Beti powiem Ci tak, najmniejsza ilośc alkoholu dla kobiety, np lampka wina to tak jakby podac takiemu maleństwu tę samą ilośc alkoholu i nie ważne, że mała ilośc, bądź słaby alkohol, oby tylko Twoja koleżanka nie miała później problemów i wyrzutów sumienia.

Dzień dzisiaj znowu brzydki i ponury, a szkoda, bo od siedzenia w domu to już mnie trafia. Chciałabym na jakiś spacerek wyjśc, a tu nic tylko pochmurno i patrzec jak padac zacznie. Oczywiście od 7 nie śpię, ale zaraz muszę w końcu się za jakieś śniadanko zabrac... Miłego dnia

dzień dobry;-)
dziękuję pięknie za wszystkie gratki:)

Witam dziewuszki o poranku przy kawie zbozowej i kanapkach z duza iloscia dzemu truskawkowego :-)

Ja mam do Was pytanie o zapisy do poloznej, ktora przychodzi po porodzie do nas do domu. Slyszalam, ze jest obowiazek zapisania sie do takiej po 25 tyg w osrodku zdrowia, do ktorego sie nalezy.. Jak to jest u Was?
u mnie dzisiaj identyczne sniadanko było:-)
a co do połoznej to u nas przychodzi bez zapisywania
dostaja cynk ze szpitala ze taka i taka urodziła i delegują położną do pacjentki:-)

u nas ładne słoneczko
jadę do naszego architekta odebrać w końcu gotowy projekt domu
i pędzę do urzędu

milutkiego dnia Mamuśki

Dziewczyny ale mam doła!!!:-:)-:)-:)-(Wróciłam właśnie od lekarza bo się strasznie żle czułam, nospa nie pomagała i się przestraszyłam. Powiedział że mała ok, ale przepisał fenoterol....jak przeczytałam ulotkę to ja nie wiem czy to brać czy nie...boję się okropnie że to jakieś paskudztwo i małej zaszkodzi, a jak nie wezmę to też się stanie coś niedobrego...boli mnie ciągle i nie chce przejść, ale brzuch mam miękki i nie jest to bardzo duży ból jak leżę. Tylko jak wstanę to gorzej, bo mnie jakoś aż w dół ciągnie:-:)-:)-(. co ja mam robić?

ja brałam Fenoterol dwie poprzednie ciąże, teraz też mi się szykuje i szczerze wiem, ze ten lek jest dobry i bezpieczny i wolę go brać i urodzić o czasie niż martwić się porodem przedwczesnym....moje dzieciaki urodziły się zdrowe, o czasie, śliczne i inteligentne więc głowa do góry:tak:

dzień dobry dziewczyny!!!!!!!!
ja mam dzisiaj doła, znowu teściowa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wybierałam się jutro na zakupy i niestety muszę ją zabrać bo ona ma też jakieś sprawy....nienawidzę z nią jechać...:wściekła/y:

do tego moja córka rozpłakała się dzisiaj w przedszkolu i nie chciała wejść do sali...a ja ją tam zostawiłam:-:)-:)-( czuję się jakbym porzuciła własne dziecko:-:)-:)-(
kiepski dzień.....mam nadzieję, ze wy macie lepszy dzisiejszy start......

Dzieki dziewczyny za pomoc:) co do kanapy to wlasnie mam dylemat..nic mi sie nie podoba a ta nawet wyglada fajnie ale skoro wiekszosc z Was ma doswiadczenie i mowicie ze sle sie spi to odpada;/

faktycznie przydalby sie watek remontowo-budowlany:)

Ilu glowa do gory:* dzien sie polepszy:)

Witam wszystkich!
Wróciłam właśnie z Ośrodka Zdrowia i jestem po morfologii. Mam nadzieje, że ta hemoglobina mi troche podskoczyła, bo jutro mam skontaktować sie z lekarzem i przedstawić mu wyniki. Dobrze by było, bo jak nadal bede miała anemie, to wątpie, że zgodzi sie na mój powrót do pracy, nawet na tydzień.
A w miedzy czasie robie obiadek, bo dziś po południu mam wyjazd do Lublina. Musimy kupić suknie dla córeczki, bo utro ma koncert w szkole muzycznej z okazji dnia mamy. Bedzie dla mnie grała na skrzypcach - stresuje sie okropnie!!! Pewnie rozbecze sie ze wzruszenia!

Witam dziewuszki o poranku przy kawie zbozowej i kanapkach z duza iloscia dzemu truskawkowego :-)

Ja mam do Was pytanie o zapisy do poloznej, ktora przychodzi po porodzie do nas do domu. Slyszalam, ze jest obowiazek zapisania sie do takiej po 25 tyg w osrodku zdrowia, do ktorego sie nalezy.. Jak to jest u Was?

PIerwszy raz o czymś takim słysze!:sorry: Ale wiesz co, mam znajomą pielegniarke środowiskową, to ją zapytam!

Beti - trzymam kciuki! Powodzenia!

Gratuluje wczorajszych udanych wizyt!

U mnie wyszło słonko - jak sie ciesze!!!!:-)

Witam porannie:-):-)

Za oknem raz słońce, raz deszcz. Kawka już padła więc czas na BB:-)

Co do fenoterolu - to lek przeciwskurczowy, w poprzedniej ciąży brałam go w najwyższych dawkach przez 3 miechy, trochę po nim telepie, ale syna mam zdrowego, urodził się o czasie:tak:Więc nie bać się, brać jak lekarz zalecił.
W tej ciąży na razie biorę magnez ale kto wie co będzie.

Co do alkoholu - raz w miesiącu pozwalam sobie na małą lampkę wina, wątpie abym szkodziła dziecku. Gorsze wydają się papierochy!!! Nie rozumiem kobiet które palą:wściekła/y::wściekła/y:W ciąży można wiele ale w granicach rozsądku.

Co do tego w czym dziecko śpi - Borys jako noworodek spał ciasno zwinięty w rożek zrobiony z kocyka. Było mu wtedy ciepło i bezpiecznie. Gdy już trochę podrósł spał pod kołderką. a jego ulubioną pozycją była pozycja na brzuchu, nie miał przez to kolek bo gazy miały łatwiejsze ujście:-D:-D Ale wiadomo że w tej kwestii zdania są podzielone:happy2:

Przyjemnego dnia, udanych wizyt, słońca słońca słońca...:-)

lilu: mam nadzieję, że tylko początek dnia będzie dzisiaj taki kiepski!

Ritka: fajny prezent na dzień matki - też ryczałabym jak bóbr ;-)

Zgadzam się, że przydałby się nam wątek remontowo-budowlany!

Znów nie mogę w nocy spać - nie przez koszmary, tylko nie mogę zasnąć, budzę się w nocy co chwilkę - mam wrażenie, że jestem wyspana, a okazuje się, że minęła godzina lub 2 od zaśnięcia, przewalam się z boku na bok, dziecko chyba tańczy w brzuchu i przez to tym bardziej nie mogę zasnąć, eh... Macie tak samo? Moje koleżanki opowiadały mi, że w ciąży mogły spać do południa.

Witam:) Poczytuje Was cały czas ale jakoś brak mi weny do pisania:/ W weekend była śliczna pogoda wiec byłam na spacerku nad Wisłą:-D, widać do którego miejsca była woda i jest nie przyjemny zapaszek:dry: ale i tak ciesze sie ze wreszcie wyszłam z domku, bo normalnie można zwariować w 4 ścianach:-(.
Za 2 tygodnie biorę ślub i powoli zaczynam myśleć jak to będzie;-) Któraś z dziewczyn widziałam, że też bierze ślub 5 czerwca, wiec razem się bedziemy stresowały:-)
Korba kochana też widze że sie wreszcie odezwałaś na bb;-)
Za kilka dni musze wybrac sie na obciążenie glukoza. Mam odrazu 75. Boje sie troche tej glukozy, bo nigdy wcześniej nie robiłam takiego badania.:sorry2:

Powiedzcie mi czy Wasze dzidzie też mają tak, że jednego dnia szaleją a następnego są cichutkie, bo od wczoraj mój Jasiek taki spokojny, ze aż się obawiam,czy wszystko dobrze z nim.:confused:
Dorotko ale duża już Twoja niunia:)

reklama
Dagna ja tez czesto w nocy sie budze i mam wrazenie ze jestem wypoczeta a jak mam wstac do pracy to ogarnia mnie rozpacz bo wtedy najlepiej mi sie spi..w ciagu dnia nie spie bo nie czuje takiej potrzeby ale klade sie juz ok 21:)

Kasias88 tez mialam tak samo kochana i nie martw sie. Moj synek jednego dnia nie kopal wogole a od kilku dni kopie ciagle a zwlaszcza rano ok 5 zaczyna, w ciagu dnia i wieczorem jak sie klade spac:) zdarza sie ze tez w nocy sie budze a on kopie:)

Do góry