reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczyny ja tak z innej beczki, czy orientujecie sie czy ciezarna ma szanse na kredyt mieszkaniowy w banku, np. w pko bp ?
no zarobki nie sa mniejsze bo wypłacaja 100%, mój nie moze wziąść, a pozatym nie jestesmy małzeństwem

Mogę coś powiedzieć, bo jesteśmy z moim M świeżo w tym temacie.
Małżeństwem być nie musicie, żeby wziąć razem kredyt, ciąża też nie jest przeszkodą jako taką, ale niestety jeśli się przyznacie do ciąży to bank już dolicza maluszka jako kolejną osobę w gospodarstwie domowym, czyli zdolność kredytowa będzie dzielona na 3 (jeśli wystąpicie o kredyt wspólnie, lub na 2 jeśli sama byś się starała).
"Ukryć sprawę" można dość łatwo, tylko upewnij się, czy dany bank na druczku zaświadczenia o dochodach nie ma rubryczki informującej, czy pracownik znajduje się bodajże na L4 albo urlopie macierzyńskim/wychowawczym (nie pamiętam dokładnie, ale w jednym banku mieliśmy takie rubryczki, a w innym ich nie było w ogóle - na 100% pamiętam, że PKO BP tego nie sprawdza).
Hmm, Magi, napiszę Ci jeszcze priva ;-)

dzwonilam do warszawy
mam juz wynik dziecko nie jeste zakazone
smialam sie przez lzy jak z ta babką gadalam
dzieki za wszystkie kciuki

Dorotko, wiedziałam, że będzie dobrze... serdecznie gratuluję!

Gratulacje dla młodych mężatek i nowych mamuś, nie przebrnęłam przez wszystko ;-)
A mi się dziś śniło krwawienie z jakimś śluzowym glutem strasznym... to pewnie dlatego, że w środę mamy USG i gdzieś w podświadomości siedzi lęk o to, czy wszystko będzie dobrze - i potem takie głupoty mi się śnią :baffled:

reklama
Calineczka gratuluje synusia!!!
Wiecie co przezyłam prawie szok..hiii....byłam w aptece aby kupić krem pharmaceris przeciw rozstepom, który ostatnio kupowałam na allegro za 28,50 z przesylką, a w aptece babka mówi mi cene 33z groszami!!! 5 zyla wiecej..hahaha, ładnie podziękowalam i wyszłam.

Dorotko super wiesci - cudownie, ze z dzidzia zdrowa !! :-)

Calineczko gratuluje synusia! Ja dzis dla mojego kupilam piekny, niebieski, rozpinany sweterek z kapturem :-)

Poza tym do poludnia słaniałam sie na nogach - zmierzylam cisnienie.. niskie, jak cholera - dopiero kawa postawila mnie do pionu :-)

Załączniki

• sweter.jpg
    sweter.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 25
Ostatnia edycja:
Karolinkare czekamy na dobre wiesci

dzwonilam do warszawy
Boze nawet nie wiesz jak sie ciesze, przeogromne gratki.
Wiecie cos moze o lozysku przodujacym w 18 tc ,kurcze musze teraz bardzo uwazac -lekarz sie zdziwil ze nie krwawilam...ciekawa jestem jaka jest szansa na to ze sie przesunie
Nie wolno sie przemeczac, po 32 tyg moze byc krwawienie i jesli sie cofnie to prawdopodobnie cesarka.

hej Kwiatuszki!
Dorotko, bardzo, bardzo się cieszę!!!! super, super, super!!!
to powie mi któraś czy tak niziutko w podbrzuszu może to być Dzidzi??? to takie pukanie czasem...
buziaki na słoneczny dzień!
Jak najbardziej dzidzia , ja tez tak mam, GRATKI

Mam problem bowiem od soboty boli mnie zab madrosci rosnie, masakra mecze sie od 3 dni bo boje sie wziasc coklowiek, w domu mialam tylko panadol extra i ibuprom, apteki zamkniete, dzis dopiero ide cos zakupic jak sie ogarne, w dzien to jeszcze do przezycia najgorzej w nocy...
Ja dzis wlasnie od dentasty wracam, przedwcxzoraj odkleila mi sie koronka, a wczorajwypadla plomba ale juz wszystko zalatwilam

Uwaga uwaga

Jestem po usg ............ Będziemy mieli chłopca:tak::tak::tak::tak::tak:
G R A T U L A C J E - bedzie synus mamusi ( tak jak moj)

witam i jeszcze raz dziekuje wszystkim za zyczenia i gratulacje :D Ciesze sie ,ze wszystko ok na waszych wizytach no i gratuluje poznania plci i synka :D Tosia mysle ze to maluszek bo ja tez czasami tak nisko odczuwam "pukanie" :) A co do tego ze malenstwa sie wstydza tatusiow to u mnie dokladnie tak samo ale moj mąż :) mowi ,ze najwidoczniej jeszcze za wczesnie :) Ja jeszcze nie mam zdjec i tez niecierpoliwie czekam, powiem wam ,ze juz na uczelni mam zmienione nazwisko i w indexie hehe :D

Hmm no nie wiem-ja mam taki kredyt i spłacam go już 2 rok, 129 tys rata wychodzi mi 520-530 zł,a po 8 latach mam rozpisane w umowie,że będę spłacała po 830 zł także u mnie to jest 270-280 zł mniej, a to wiele ja dla mnie.
O mamo, to są właśnie te powody, dla których nie cierpię Warszawy :dry:
Kredyt 129 tys...
My właśnie kupiliśmy większe mieszkanie, w naprawdę ATRAKCYJNEJ cenie i wzięliśmy kredyt na 400 tys. :szok: już nie chcę pisać o wysokości raty... :no:
Za 130 tys. w Warszawie to ja nie wiem, co można kupić :dry:
I wiecie co mnie wkurza?
Jak liczą zdolność kredytową, to podstawowym pytaniem jest, czy nieruchomość znajduje się na terenie Warszawy czy poza? nieważne, czy to Gdańsk, Wrocław, czy Pcim Dolny - ważne, że nie Warszawa - od razu wychodzi inna zdolność kredytowa, bo inaczej liczą koszty życia :wściekła/y:

dzwonilam do warszawy

Dorotko, yuhuuuu !!! Wspaniała wiadomość, cieszę się z Tobą z całego serca , i od razu poniedziałek stał się pięknym dniem :-D

oj ja tez mam nadzieje ze nasza Amelka juz nie zrobi nam numeru-moj maz jest przeszczesliwy:)Ja tez

dorotko-trzymamy kciuki i czekamy z niecierpliwoscia

Wiecie cos moze o lozysku przodujacym w 18 tc ,kurcze musze teraz bardzo uwazac -lekarz sie zdziwil ze nie krwawilam...ciekawa jestem jaka jest szansa na to ze sie przesunie

Dziękuję Olciu :-) i wszystkim dziewczynom za gratulacje, mam nadzieję że dziewczynce nie wyrośnie jednak siusiaczek ;-) A jak wyrośnie, to też będzie radocha i kupa śmiechu :-D
Olcia, a czy lekarz określił to jako łożysko przodujące czy też jako łożysko na przedniej ścianie? Bo to dwie różne rzeczy w sumie.
Jednak położenie łożyska także może się zmienić wraz z rozwojem ciąży. Bądźmy dobrej myśli ! :-)
Jeśli nie być może będziesz miała CC , taka czasem uroda ciąży.

hej Kwiatuszki!
Dorotko, bardzo, bardzo się cieszę!!!! super, super, super!!!
to powie mi któraś czy tak niziutko w podbrzuszu może to być Dzidzi??? to takie pukanie czasem...
buziaki na słoneczny dzień!

Tak Tosiu, jak najbardziej :-) Najpierw te ruchy dziedziulka to takie pukanie, muskanie, pękający pęcherzyk powietrza jakby. Ja miałam i mam dzidziusia dosyć nisko, rzadko czuje coś wyżej w okoliach pępka, z reguły właśnie nisko nad spojeniem łonowym.I raczej po jakiejśc stronie bardziej , u mnie dzidzi wybrał lewą, tam ma główkę i tam macha łapkami :-)

Witam porannie!

Dorotko - serdeczne gratulacje! Ciesze sie razem z tobą!:-)

Korba - jeszcze raz gratuluje! Czekam na zdjątka!

Beniaminka - super akcja! Wspaniałe wrażenia! Może u mnie też bedzie! Chetnie bym sie wybrała! No i wielkie gratulacje córeczki!!!:-)

Tosiu - myśle, że to maluszek! Mnie też czasami kopie bardzo niziutko - to chyba zależy od ułożenia!

Jeszcze raz serdecznie dziękuję dziewuszki :-D

o kurde ale post mialo byc kolorowo ale cos nie wyszlo :-) i do tego z bledem ale wstyd! Nieobecnosci razem sie pisze oczywiscie :-):-):-)

Ja caly weekend bylam poza domem, pogoda super wiec w sobote bylismy nad morzem a wczoraj na obiedzie z moja mama i jej przyjacielem :tak:

Mam problem bowiem od soboty boli mnie zab madrosci rosnie, masakra mecze sie od 3 dni bo boje sie wziasc coklowiek, w domu mialam tylko panadol extra i ibuprom, apteki zamkniete, dzis dopiero ide cos zakupic jak sie ogarne, w dzien to jeszcze do przezycia najgorzej w nocy...

Ojoj, ale sobie ósemka znalazła moment na rośnięcie. Mnie nie urosła i nie urośnie, nie mam zawiązków ósemek i mój syn podobnie, także mam z głowy.
Współczuje biedulko, przy okazji pewnie zaznasz uczucia, bólu jakie czują nasze dzieciątka gdy ząbkują.

Witam wszystkie mamy :)) Kiedyś juz zaglądałam na ten wątek ale jakos na tym się skończyło. Mam nadzieje, że tym razem będzie inaczej. Termin mam na 20 wrzesnia. To nasze pierwsze, bardzo wyczekiwane dziecko :)))

Pozdrawiam :))

Hejka Kasfree, zaglądaj, zaglądaj i pisz z nami, tutaj nigdy nie jest nudno, i mamy wspólne teamty, problemy i raodosći. Fajnie, że jesteś :-)

Uwaga uwaga

Jestem po usg ............ Będziemy mieli chłopca:tak::tak::tak::tak::tak:
Wow!!! Gratulacje Calineczko, sądząc po wielkości czcionki jesteś mega uradowana wiadomością o synku. Super! :-D

no to Dzidzi dalej puka :-) hurrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
dorotka...cudowne i wspaniałe wiadomości:)))
cieszę się razem z Tobą!!
wiedziałam że nie ma innej opcji;-)

beniaminka...gratuluję Córeńki:-)
bo to napewno córeńka:-)))

calineczka...gratuluje Synusia:-)

tosia..gratuluję kopniaczków ;-))

karolinkare...kciuki zaciśnięte cały czas Kochana:-)

Ostatnia edycja:
Do góry