reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Witam wieczornie po calym dniu zabiegania :) co do 3D i 4D to mi babeczka jak bylam sie pytac w klinice to powiedziala ze tak najwczesniej to 20 tydzien by wszystko bylo ladnie widac a najlepiej to wlasnie okolo 22. Staralam sie nadrobic od wczoraj wieczora strony ale ogarnelam tak mniej wiecej i widzialam ,ze padlo pytanie o witaminy. Ja biore praktycznie od poczatku feminatal i zelazo bo mam niskie wyniki hemoglobiny dlatego zelazo biore 3 razy dziennie, a feminatal raz bo to taki komplet wszystkich potrzebnych witaminek jest. A mi choroba nie odpuszcza i jutro ide znow do rodzinnego i mam nadzieje ,ze da mi jakies inne leki niz zapowiadany antybiotyk. Normalnie ile mozna sie meczyc. Ja juz uciekam spac wiec kolorowych :)

Dorotka ciesze sie ze u Ciebie wreszcie pozytywne wiesci:)
Kasiona gratuluje syneczków:)
Mój D. wrócił z pracy umierający, bo cos mu zaszkodzilo, bolal go zoladek i jak wrocil do domu to zachowywal sie jak 5-latek, bo on nie bedzie pil miety bo mu smierdzi, amol tez mu nie pasi:dry:. No wkurzylam sie jak nie wiem, biegalam cale popołudnie kolo niego jakbym byla jego mama:) Faceci to naprawde duze dzieci:-D A teraz wykonczona jeszcze zajrzalam na bb, bo wreszcie usnal i ja tez zbieram sie do lulania. Takze slodkich snów :)

dzien dobry

wielkie dzieki za wszystkie kciuki i kazde slowo,to dziala zbawiennie ,mowie Wam

spadam do pracy
odezwe sie pozniej

a co do rozstepow to wiesz ja smarowalam sie roznymi rzeczami,a i tak w ostatnich 3 tyg przed porodem dostalam na brzuchu
smarowanie to jedno a sklonnosc do nich to drugie
ja mam sklonnosc wiec i bez rozstepow sie nie obylo

Ja z kolei dziś o 15 nie miałam siły próbowałam się zdrzemnąć ale sama z dziećmi jestem to co chwila było "mamo kupę zrobiłam", "mamo a mogę pograć?", "mamo podaj mi samochód z półki", "mamo co robisz śpisz?" i tak w kółko, także z 1,5 godz może pół przespałam ale naprawdę nie miałam siły oczu utrzymać.
Teraz już lepiej troszku, pozmywałam gary i palę w piecyku bo u nas w mieszkanku zimnawo na wieczór jeszcze.
Czasami pol godziny jest lepsze niz 1,5. Wystarczy na chwile przymknac oczy i czlowiek od razu lepiej sie czuje. Ja oczywiscie po pracy tez mialam swoje 5 minut ;-)

co do mnie

no wiec tak
dr uspokoil mnie ze ta amniopunkcja to tylko po to zeby wykluczyc pierwotniaka w plynie owodniowym,jeli go nie bedzie to codziennie bez zadnych przerw do konca ciazy rovamycyna,jesli bedzie to lek typowo przeciwpierwotniakowy ktorego w ciazy sie nie podaje bez wskazan,
na amnio umowilam sie na 12 kwietnia
i generalnie pocieszyl mnie z jednym, jakby byly jakies wady to na usg by bylo widac,a ta amnio to po to zeby odpowiednie leki dac
troszke sie uspokoilam,powiedzmy
Dorotko bardzo sie ciesze, ze wreszcie mozesz byc troszke spokojniejsza.

Mój D. wrócił z pracy umierający, bo cos mu zaszkodzilo, bolal go zoladek i jak wrocil do domu to zachowywal sie jak 5-latek, bo on nie bedzie pil miety bo mu smierdzi, amol tez mu nie pasi:dry:. No wkurzylam sie jak nie wiem, biegalam cale popołudnie kolo niego jakbym byla jego mama:) Faceci to naprawde duze dzieci:-D A teraz wykonczona jeszcze zajrzalam na bb, bo wreszcie usnal i ja tez zbieram sie do lulania. Takze slodkich snów :)
Echh Ci mezczyzni.

A ja zabieram sie do pracy. Dzisiaj krocej, bo musze pozalatwiac pare spraw na miescie. Jak dobrze pojdzie to zamienimy nasze mieszkanie na troszke wieksze :-D Trzymajcie kciuki zeby sie udalo.
Udanego i pogodnego dnia :-D

Dzien dobry, wiecie co ja przyzwyczajona ze bylismy ostatnia pozycja w miesiacach(od dolu) teraz doszedl grudzien i ja z nawyku klikam w ost. pozycje i ciagle laduje na grudniowkach
Ja dzisiaj humor lepszy niz wczoraj , słonce za oknem , ja na usg 3d bede sie umawiala po swietach na poczatek maja (to bedzie okolo 21 tyg. ) i juz zapisałam sie do szkoły rodzenia w Wejherowie(bo tam bede rodziła), zaczynamy 24 maja

Witam mamusie:-)
ojj bedzie ten wyż demograficzny w 2010 roku:-):-)
Wczoraj się dowiedziałam, że moja kolejna już koleżanka jest w 7tc:-)To już siódma moja znajoma, która spodziewa się dzidziusia:-)
A ja lece tymczasem walczyć z naszą polską biurokracją ;-/ zyczę wszystkim dobrego dnia:-)..i samych dobrych wiadomości:-)

reklama
Hej Brzuchatki witam kawowo i slonecznie :) Dzis w nocy obudzila mnie .... Kaska :) normalnie chyba mam fasolke z ADHD :) albo nie przestawila sie jeszcze na czs letni :) czuje juz wyraznie jak to malenstwo sie rozpycha :) Super uczucie !!! Oh jakbym chciala zeby byl juz wrzesien !!! milego dnia !!

Do góry