Olgadom
Fanka BB :)
Karolina, dużo siły życzę!hej dziewczyny............ jesem ak wściekla ze nie wiem co robic... jestem po wizycie tak wizycie nie po amniopunckcji... amnio wyznaczyli mi na 6ego kwietnia. ta babka lekarka genetyk powiedziala mi o co juz wiem od innych lekarzy ........... poprostu nie moge 6kwietnia to ja juz bede w 17 tyg a na wyniki sie czeka do 3 tyg czyi z wynikami bede juz w 20tyg................ja nie wiem czy oni nie rozumia ze czas jest wazny .. :---(poprosu rece mi opadaja!!!!!!!!!!!!!!!
Paulka, genetyczne połówkowe to badanie w połowie ciąży ok 20tc i jest to zwykłae usg tylko dokonuje się tam już dokładnych pomiarów dzidziusia i jego narządów wewnętrznych, ogólnie stanu dzidziusia.gratuleje synusia i te bulgotanie tez mam, może to znak proroczy że niedługo ruchy poczujemy
dziewczyny mam jeszcze pytanie o usg genetyczne połówkowe czy jakos tak, na czym to polega? i czy te badanie jest nieinwazyje?
A co do ruchów, to u mnie też jeszcze NIC :-( może jak zacznę czuć że maluszek mnie szturcha, to wreszcie dotrze do mnie że jestem w ciąży..