reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

hej dziewczyny............ jesem ak wściekla ze nie wiem co robic... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jestem po wizycie tak wizycie nie po amniopunckcji... amnio wyznaczyli mi na 6ego kwietnia. ta babka lekarka genetyk powiedziala mi o co juz wiem od innych lekarzy ........... poprostu nie moge 6kwietnia to ja juz bede w 17 tyg a na wyniki sie czeka do 3 tyg czyi z wynikami bede juz w 20tyg................ja nie wiem czy oni nie rozumia ze czas jest wazny .. :-:)-:)-(poprosu rece mi opadaja!!!!!!!!!!!!!!!
Karolina, dużo siły życzę!
gratuleje synusia i te bulgotanie tez mam, może to znak proroczy że niedługo ruchy poczujemy

dziewczyny mam jeszcze pytanie o usg genetyczne połówkowe czy jakos tak, na czym to polega? i czy te badanie jest nieinwazyje?
Paulka, genetyczne połówkowe to badanie w połowie ciąży ok 20tc i jest to zwykłae usg tylko dokonuje się tam już dokładnych pomiarów dzidziusia i jego narządów wewnętrznych, ogólnie stanu dzidziusia.

A co do ruchów, to u mnie też jeszcze NIC :-( może jak zacznę czuć że maluszek mnie szturcha, to wreszcie dotrze do mnie że jestem w ciąży..

reklama
Dziewczyny wiecie co wyczytalam na jakims forum? Ze polozne zakazuja glaskania brzuszka bo to prawdopodobnie pobudza macice do skurczy. Pierszy raz o tym slysze a wy spotkalyscie sie z taka opinia?

Witam się wieczorową porą :) Przebrnęłam przez Wasze posty - duuuuuuużo tego :)))
Dziś była u Nas superaśna pogoda, słoneczko przygrzało!!!! Czuje się wiosnę :)))

Karolinkare - to przerażające, co napisałaś!!!! Utwierdza mnie to w przekonaniu, że nasza służba zdrowia jest do bani!!!! Trzymam kciuki, aby udało się przyspieszyć termin. Pozdrawiam.

A co do ruchów, to u mnie jeszcze NIC :( Już nie mogę się doczekać!!! W środę wizyta, to może chociaż uda mi się podejrzeć moje maleństwo na usg.

Dziewczyny wiecie co wyczytalam na jakims forum? Ze polozne zakazuja glaskania brzuszka bo to prawdopodobnie pobudza macice do skurczy. Pierszy raz o tym slysze a wy spotkalyscie sie z taka opinia?

ja spotkalam się z taką opinią. mi położna doradzała jeszcze w ciąży żeby nie głaskać brzusia zwłaszcza pod koniec ciązy bo z tego powodu wiele kobiet trafia na izbę przyjęć że niby do porodu a potem wracają do domu bo rozwarcia brak, a jedynie skurcze wywołane właśnie głaskaniem.

dziewczynki żebyscie wiedziały i sie nie denerwowały tak bardzo...... udalo mi sie umowic na wizyte prywatna do DR Preissa ordynatora i specjalisty od blizniaczych ciaz.. na srode 31ego na 20.15 wiec mam ostatnia nadzieje ze mi Amnio na 1ego przesunie.. boze spraw prosze zeby przesunal............ ma duzo wplywow...... jedno co to moj lekarz ten prowadzacy ciaze od poczatku powiedzial ze nie maja prawa mi odmowic terminacji ( w razie wady) jednego z plodow i tego mam sie trzymac....................
nie dalam rady rozmawiajac z nim peklam i poplakalam sie ze slowa nie moglam wydusic on powiedzial ze jest ze mna i ze koniecznie mam walczyc o swoje prawa..................

reklama
dziewczynki żebyscie wiedziały i sie nie denerwowały tak bardzo...... udalo mi sie umowic na wizyte prywatna do DR Preissa ordynatora i specjalisty od blizniaczych ciaz.. na srode 31ego na 20.15 wiec mam ostatnia nadzieje ze mi Amnio na 1ego przesunie.. boze spraw prosze zeby przesunal............ ma duzo wplywow...... jedno co to moj lekarz ten prowadzacy ciaze od poczatku powiedzial ze nie maja prawa mi odmowic terminacji ( w razie wady) jednego z plodow i tego mam sie trzymac....................
nie dalam rady rozmawiajac z nim peklam i poplakalam sie ze slowa nie moglam wydusic on powiedzial ze jest ze mna i ze koniecznie mam walczyc o swoje prawa..................
Uff to jedna dobra wiadomosc dzisiaj.

Zmykam NaDobre i na Zle Leci na poloni, Zycze kolorowych snow mamusiom.
Trixi ogladasz na RTL codziennie ten program o porodach Mein Baby?

Ostatnia edycja:
Do góry