reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

cześć laski. dzis wychodzę, teraz czekam na wypis, recepty dostałam, wszytko juz jest ok. Skurcze przeszły i już humor mi sie poprawił uffff. W południe M przyjedzie po mnie i do domkuuuuuuuuuuu i co najlepsze!!! Wcale nie muszę leżeć:tak: mam żyć normalnie, a nawet ruch jest zalecany, ale oszczędnie i bez dźwigania! Czyli do auta małego nie wsadzę:sorry2: bo on jeszcze za mały..ale nic waże, że nei msuze w domu palckiem leżeć:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
witam nowe mamusie:-)
Kerna, no to dobre wieści :-) Sama pilnie się przysłu****ę jakie masz zalecenie, bo we wtorek na wizycie dowiem się, jak z moją szyjką i co dalej. Obawiałam się trochę , że będą zalecać leżenie-nicnierobienie. Buuu, a to paskudna sprawa, bo ja żywioł jestem i lubię działać. Także, cieszę się że możesz chodzić, żyć normalnie, a dźwiganie...ech no niech nasi panowie się troszkę pomęczą ;-)Fajnie , że wracasz!
Misiaaka , kurde te chłopy przez mamusie tak nauczone ;-) Sama jestem mamą osiemnastolatka i mam obawy, że przyszła zona będzie na mnie psioczyć, że go rozbestwiłam...a no tak- jedynak do tej pory, mamuśka czyli ja, robiła wszystko niemal, a większość dla świętego spokoju, żeby słyszeć wymówek i marudzenia. Ojciec przykładem nie był, bo nic kompletnie w domu nie robił, więc tak reprodukuje się wyuczoną nieumiejętność sprawowania obowiązków domowych.
W moim obecnym związku mogę liczyć na współpracę i partnerstwo, ale...także zauważyłam że odkąd jestem na L4 naczynia stają dębem w zlewie, podobnie z praniem. Więc ćwiczę swoją cierpliwość i nie ruszam!
A co :-) W końcu zmywa, wiesza pranie, pomaga.
Trzeba chłopa wyszkolić od razu, bo jak będzie na świecie bejbik to ciężko nagle wymagać by coś robił.;-)
Mówię własnego doświadczenia długoletniej żony i matki. Teraz zmieniam zwyczaje- po prostu zdrowo dbam o siebie i szanuję się :-) Głowa do góry Misiaaka , teraz jesteśmy płaczliwe mamy prawo, jednak trzeba mówić o swoich potrzebach i BASTA! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzin dybry dziewczeta! :)
Beniaminka swieta slowa :)
Witam nowa Mamusie Olimama, Kerna super ze juz wracasz. Ja jutro wyjezdzam do domku na 10 dni wiec mnie nie bedzie do 23, bo w Krakowie zrezygnowlam z internetu bo bez sensu placic jak sie nie korzysta. Takze bede za Wami tesknic jak dorwe kompa kolezanki to bede czytac wasze wiadomosci, hihi :)

Mam takie pytanie, wczoraj siedzialam przed kompem i tak nagle sie zerwalam bo uslyszalam dzwonek do drzwi i dziewczyny kurde myslalam ze cos mi sie w srodku przerwalo normalnie, taki bol przenikliwy ze masakra, w dole brzucha, usiadlam znowu i po chwili przeszlo, dzis z kolei sobie kichnelam i znowu to uczucie tak jak by przy jajnikach ze cos mi sie urywa ...czy ktoras z was ma cos takiego?

Wiecie co, po prysznicu usiadłam przed tv i normalnie poczułam jak mi cos sie wywróciło w brzuszku az zalaskotalo, jeszcze nigdy takiego uczucia nie miałam...na kopmniaki za wczesnie he he ale chyba jakis fikołki poczułam...nie wiem , moze se wmawiam..ale miło było:))
Ja tez tak mam od niedawna tak jakby mi sie cos lekko w brzuchu przesuwalo.
witam wieczornie:)
ja dzisiaj dziewczyny cały dzień przespałam,tak mnie głowa bolała ze nie mogłam wytrzymać a jestem wrogiem brania tabletek(nie lubie) ?
Ja teraz pije druga kawe , zeby sobie cisnienie troche podniesc bo te bole glowy sa tez nie do zniesienia.
Witam
U nas ok rosniemy czujemy sie w miare dobrze tylko ostatnio czuję sie jakoś tak mało inteligentnie:-D:-D roztargniona sie zrobiłam jakas taka :cool2::cool2:
Skad ja to znam, zapominam listy wyslac, wsadzam dlugopis do lodowki itp.... :-D

Witam
jestem mamą już 4-letniego Oliwka i czekam na drugiego synka, który zaplanował swoje przyjście na 5 września.
Chciałam się przywitać tak z rana i tak na powitanie.
Witam nowa mamusie. A skad pewnosc , ze to drugi chlopiec?

cześć laski. dzis wychodzę, teraz czekam na wypis, recepty dostałam, wszytko juz jest ok. Skurcze przeszły i już humor mi sie poprawił uffff. W południe M przyjedzie po mnie i do domkuuuuuuuuuuu i co najlepsze!!! Wcale nie muszę leżeć:tak: mam żyć normalnie, a nawet ruch jest zalecany, ale oszczędnie i bez dźwigania! Czyli do auta małego nie wsadzę:sorry2: bo on jeszcze za mały..ale nic waże, że nei msuze w domu palckiem leżeć:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
No Kerna nareszcie , ilez sie bedziesz tam wylegiwac , wracaj do domku- i dbaj o siebie
Mam takie pytanie, wczoraj siedzialam przed kompem i tak nagle sie zerwalam bo uslyszalam dzwonek do drzwi i dziewczyny kurde myslalam ze cos mi sie w srodku przerwalo normalnie, taki bol przenikliwy ze masakra, w dole brzucha, usiadlam znowu i po chwili przeszlo, dzis z kolei sobie kichnelam i znowu to uczucie tak jak by przy jajnikach ze cos mi sie urywa ...czy ktoras z was ma cos takiego?
Ta sa bole wiazadel macicy , tez tak mam jak kaszle, kicham albo nagle zmienie pozycje.

Dzin dybry dziewczeta! :)

Tak Kasiona, ja to mam niestety. Z tego co pamiętam, także Kerna miała podobnie. Te ciągnięcia w dole brzucha- przeszywający, ciągnący ból to po pierwsze rozciągające się więzadła rosnącej macicy, a inna przyczyna to jak u mnie także skracająca się szyjka macicy, na która niestety za parę dni trzeba założyć pessar.
W pierwszej ciąży miałam podobne bóle, ale silniejsze po lewej. Wyobraź sobie, że mój ówczesny lekarz konował, skierował mnie do chirurga wtedy z podejrzeniem zapalenia wyrostka robaczkowego :-) A potem zaczęłam krwawić i okazało się, że synuś rósł dużo szybciej niż moja macica, ale wszystko skńczyło się Ok. Miałam duże dziecko, a sama byłam filigranowa.

norma.dlatego lepiej zrezygnowac z gwaltownych porywow, bo mozna sie przepuchliny niezlej nabawic,jak brzuszek bedzie juz duzy, czlowiek sie naturalnie wolniej porusza
generlanie macica sie powieksza teraz bardzo intensywniej ;-)i zaczyna rzadzic i przesuwac przepone troche w gore- na koniec ciazy maz uczucie jakby byla pod samym gardlem:tak: :szok:dlatego takie wlasnie uczucie urywania sie podczas gdy przepona i miesnie brzucha mocniej pracuja i moga sie ciut nadwyrezyc przy naglym podrywie czy kichnieciu;-):-D

Beniaminka masz racje, najpierw bylam w lekkim szoku jak sie dowiedzialam ze beda dwa :) ale sie ciesze i czuje sie niczym wybraniec losu ze tak powiem :)
dokładnie Kasiona u mnie to samo chociaż czasami zastanawiam sie jak ja sobie z tym wszystkim poradze bo od Pażdziernika jeszcze na studia chciałam iść.. hehe:-D:-D

Skad ja to znam, zapominam listy wyslac, wsadzam dlugopis do lodowki itp.... :-D

.

w 1wszej ciazy w lodowce znajdowalam caly sprzet agd/rtv...czajnik bezprzewodowy, telefon kolo kabanosow lezal, pilot od tv zazwyczaj tez lezakowal w zimniejszym klimacie, wszytko co ginelo w domu,znajdowalismy w lodowce:)))
teraz takich odjazdow nie zauwazylam

reklama
A my po wczorajszym USG :) z dzidzią ok... mały lokator ma 6,89 cm i jak ładnie sie na początku ułozyła do badania.. to później zaczeło sie obkręcać i na koniec odwróciło sie plecami i stwierdziło ze koniec badania :) Ale fikołki były i cały czas ręka przy nosie :p
Mojemu M. strasznie sie podobało ... po tym Usg jakos zaczało chyba do niego docierac ze jednak rośnie u mnie mały lokator :)

super wiesci;-)

l
M_b1 ćwiczę leniwie brzuszki i delikatnie rozciąganie, oprócz tego regularne spacery z psem. Myślę o jodze dla ciężarnych, ale w okolicy...nie ma :| Czekam na wiosnę, wsiądę na rower, pojadę w góry. Na razie taki marazm:-)
fajny w ciąży jest pilates
w ciąży z Marcelkiem uczęszczałam
teraz też sie wybieram ;-)

Witam
jestem mamą już 4-letniego Oliwka i czekam na drugiego synka, który zaplanował swoje przyjście na 5 września.
Chciałam się przywitać tak z rana i tak na powitanie.
witamy :-)

super wieści ;-)
powiało radością w Twoim poście

Do góry