gizela79
Fanka BB :)
próbuję wstawić suwaczek.....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie jedz:
- Surowego lub niedogotowanego surowego mięsa – może on być źródłem zakażenia toksoplazmozą.
- Serów pleśniowych miękkich typu camembert lub feta – spotyka się w nich bakterie z rodzaju listeria.
- Surowych owoców morza i ryb (sushi, ostrygi) – bywaja zakażone groźnymi bakteriami lub pasożytami.
- Surowych jaj, niepasteryzowanego mleka – bywają zakażone salmonellą.
- Dużych ilości wątroby – zawiera witaminę A, której nadmiar może być szkodliwy dla rozwijającego się organizmu dziecka.
- Owoców i warzyw z uszkodzona skórką, produktów nieświeżych oraz takich, na których można dostrzec pleśń. Produkty takie mogą zawierać szkodliwe substancje.
poproszę o przepis na te pyszności ;-)naszla mnie ochota na obwazanki (oponki) i trzeba bedzie zrobic
)
ja dwóch chłopców urodziłambeti14011984 no a ja mam przeczucie że tym razem bedzie córcia bo zupełnie inaczej przechodzę ta ciąże i mąż mówi ze mam wieksze humorki(z racji 2 babek w 1) a to zwiartuje dziewczynke podobno hehe ale pozyjemy zobaczymy ale dla nas ty liczy sie przede wszystkim to zeby było zdrowe.
Miłego dnia mamuśki... :-)
ja nie zdążylam przy drugim porodzie na zzokasialle jutro mam wizytę.. a normy mam takie hemoglob. 7,5-10 więc wydawało mi się, że jest ok
co do znieczulenia nie miałam bo była niedziela...eh ale prosiłam o znieczulenie. moje koleżanki co miały zzo były zadowolone.
gaju... ja tez tak zawsze przed usg troche cykora mamWitam z pracki :-)
Jutro usg i jakos dziwnie się czuję , jestem dobrej myśli ale same wiecie jak to jest
Co do dolegliwośći tak jak pisałam wczoraj nawet nawet się czuję, to już 4 dzień
Witam Was przyszłe mamusie
Ja też całkiem niedawno dołączyłam do wrześniowych mam 2010
witamy serdecznie i zapraszamy do klikaniaWitam mamuśki....Czy mogę do was dołączyć....????? Termin w/g USG mam na 9.09.2010r....
i ja również jestem fanką winogronka ;-)i ja sie podpisuje pod winogronem heh..
witaj, mam taki sam termin.Witam mamuśki....Czy mogę do was dołączyć....????? Termin w/g USG mam na 9.09.2010r....
Test zrobiłam 7 stycznia i wyszedł pozytywny a 8 stycznia lekarka potwierdziła ciąże....Jak na razie do tej pory wszystko ok....tylko bardzo mi dokuczają mdłości i zaparcia....O dzidzie staraliśmy się 11msc.....Biorę się za przeczytanie waszych postów....:-)