reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

dzieki Dziewczyny!
Gosia - ale dzieciaczki teraz szybko rosna, a u Ciebie na suwaczku tylko 2 dni mniej niz u mnie:)wiec mozeTy juz wiecej nosisz, tylko o tym nie wiesz?:))))
a swoja droga, to ja mam nieduzy brzusio, wczoraj babka w slepie, stwierdzila, ze wygladam najwyzej na 5 miesiac!i najbardziej mnie wkurza, jak wszyscy to mowia z litoscia!jak by to bylo cos zlego!a ja, dopoki dzidzia ok, to sie tylko ciesze!zawsze to lzej i skora mniej rozciagnieta!a zreszta, juz dawno zaobserwowalysmy., ze kazda z nas jest inna:)

reklama
She*shu brakowało nam Cię tutaj... dobrze że w końcu jesteś :-)a co do porodu to prawda nie mogę doczekać się maleństwa ale o porodzie raczej nie myślę z uśmiechem na ustach niesteny

u nas bedzie cc ... ale tez sie boje jak to bedzie..... dziewczynny opiszcie mi skurcze bo ja nie wem czy je mam :(:-:)-:)-( pierwsza ciaza i nie wiem czy je rozpoznje.....:confused::confused:
ja to mysle ze tk polowa sierpnia moze koniec mnie rozpakuja bo blizniaki szybciej sie rodza 32-36tydz

Ostatnia edycja:
alcia81 ja mam suwaczek wg OM ale jak bylam na wizycie w czwartek to lekarz powiedzial ze wg usg to 26 tydzien i w sumie zglupialam..niby to sie wyrowna pozniej ale wage podal mi na 26tc wlasnie. ja jestem tak drobnej budowy ze moj synek raczej duzy nie bedzie..bo jak ja bym go urodzila heh.

tak, termin mam teoretycznie na 17 września:) Jak pomyśle o porodzie to przechodzą mi ciarki, ale puki co nie mam większych lęków. Najbardziej przerażała mnie myśl o porodzie jak tylko dowiedziałam się o ciąży. Zawsze sobie tłumacze że to jedyne wyjście, żeby spotkać sie z moją dzidzią kochaną, weszła tak łatwo, a wyjść tak ciężko:) Będzie dobrze dziewczyny, nie my pierwsze i nie ostatnie:)

Malgos to nie ma reguły że jak jestes drobna to dziecko nie będzie wielkie. Osobiście znam dwie dziewczyny wręcz filigranowe a dzieci po 4kg rodziły. A z drugiej strony tęższe babki rodziły niecałe 3kg więc nie ma reguły. Będzie tak jak ma być bez względu na budowe ciała.
Wymyśliłam obiad i będzie szyneczka w sosie śmietanowo pieczarkowym z młodymi pyrkami.

Was przeraża poród mnie opieka nad małą po cesarce. Po operacjach nie dźwigałam nic przez 6tyg a tu będzie trzeba ten słodziuchny ciężar podnosić i nosić. Ale nie będe sie nakręcać na zapas. Narazie kumpele sie śmieją że obcymi dziećmi to sie umiałam opiekować i wiedziałam co i jak a jak przyszedł czas na swoje to chodze i sie ich pytam.

u nas bedzie cc ... ale tez sie boje jak to bedzie..... dziewczynny opiszcie mi skurcze bo ja nie wem czy je mam :(:-:)-:)-( pierwsza ciaza i nie wiem czy je rozpoznje.....:confused::confused:
ja to mysle ze tk polowa sierpnia moze koniec mnie rozpakuja bo blizniaki szybciej sie rodza 32-36tydz

Skurcz to twardnienie brzucha, gdy leżysz unosi się do góry i robi twardy jak kamień. Czuje się przy tym także uczucie gorąca, serce szybciej bije. Jeśli są przepowiadające to nie bolą, są raczej nieprzyjemne a twardnienie puszcza po kilku sekundach. Jeśli porodowe to towarzyszy im ból, są częste (kilka na godzinę) i twardnienie nie puszcza tak szybko. Mam nadzieje że pomogłam

witam laseczki!!!!
ja jakieś pół godzinki wróciłam z zakupów ,kupiłam małej dwie śliczne bluzy i koszulki disneya ale to juz tak na pół roczku,bo jak narazie ciuchów 0-3 mam mnóstwo,ogólnie widze ze żle sie czujecie dziewczyny,ja tez tak miałam kilka dni temu i ten stan utrzymywał sie do soboty-porażka poprostu,myślałam ze odjade.teraz ogólnie czuje sie dobrze po mimo tych strasznych upałów, moje córy maja straszną frajde bo tatuś im rozłozył dużzzzzy basen i teraz sie kapia,słychać je na całej ulicy:-) a ja w tym czasie pakuje sobie torbe do szpitala ,niech juz sobie stoi uszykowana w razie co ,zeby póżniej nie biegać za wszystkim na ostatnia chwile:)
zajrze do was za 2 godzinki bo zaraz ide do tesxciowej na kawe,
karoliknkare dobrze ze sie odezwałaś ,tak sie denerwowałysmy!!!

benjaminko cieszsie ze obiad sie udał,a skoro twój pan był w garniturku to musiało być eleganckouwielbiam meżczyzn w garniturach;-)

gizelo napewno bedzie wszystko ok i napewno dasz sobie rade głowa do góry.

pozdrawiam was serdecznie:-)

reklama
Do góry