reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam nową mamusię:-)
Ja już po wizycie u kardiologa. EKG Ok, ciśnienie też, tym razem nie podskoczyło mi na widok lekarza, rano miałam 88/55, potem 91/55 więc pomyślałam, że jak nawet skoczy to chyba nie do 150. Na wszeslki wypadek jednak mam za miesiąc jeszcze raz zgłosić się do kontroli.
Od wczoraj mierzę sobie ten cukier i jakoś dziwnie, po obiedzie myślałam że podskoczy mi dużo, a nie podskoczył aż tyle, a po kolacji znowu podskoczył dużo.
Rano to samo po śniadaniu mało a po drugim śniadaniu więcej, chociaż było tego mniej i nic co podnosi cukier.
Trixi - gratulacje, duża ta dziewczyneczka:-)
Kerna nie przejmuj się, czasem lekarz coś palnie i nie przemyśli.
Idę z moim dzieckiem na plac zabaw, bo energia ją rozpiera.

reklama
Ja tylko sie witam bo dzis to na nic nie mam czasu

a co do plci to mam nadzieje ze u nas sie nie zmieni bo pokupilam duuuuzo ciuszkow dla niuni dzisiaj (potem troszke wstawie) pozdrawiam

Justyna a może 1060 ? To chyba bardziej realne co?
znalazłam w necie kalkulator wagi płodu i wychodzi,że w 26 tyg maluch powinien ważyć ok. 900 g wiadomo +/- 100-200 gram w zależności czy to 26 i 1 dzień czy 26 i 6 dni lub więcej bo te termini według OM też nie zawsze trafne skoro owulacja mogła być prędzej lub później a poza tym każdy maluszek rośnie w swoim tempie.

A może to było właśnie tak hmmm... raczej na pewno :-)

Cześć laski. Dzięki wielkie za wsparcie;-) Ale wiecie co????Jeszcze ten klocek tak mnie nie wyprowadził z równowagi jak określenie "mały":confused2: W zdaniu :" Ale mały będzie niezły klocek":confused2::confused2::eek::eek: Teraz kumacie??? No krew sięgotuje..a potem z tekstem że byle było zdrowe...nosz.....na następnej wizycie to jej nie popuszczę:no:

Tosia..jak ja Cie uwielbiam:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D boska jesteś no..:cool2:;-)
Onionek wiesz co...jak już pisałam wcześniej wszyscy jednogłośnie twierdzą, że mi dziecko rozum odbiera...a fakt faktem..odkad mam tel. komórkowy a teraz jeszcze net to niestety...ale inteligencja spada na dalszy plan:-D:-D:-D
Ja zabrałam sie ostro za truskawy i dżemiki..dorotka kurcze fajnie Ci że masz za sobą:tak:
A pytałaś co z szyją. Więc szyjka trzyma, tzn szew trzyma i jest wsio ok:tak: Ale nadal nie kazała sprawdzic moczu:szok: A przecież brałąm na te bakterie antybiotyk jak pamiętacie...powiedziała, że na pewno zadziałał i nie ma sensu:sorry::sorry:

ale wiecie co?? ginka mi pomacała brzusio i powiedziała, że ładny:ninja2::ninja2::ninja2::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::rofl::rofl::rofl::rofl:

trixi gratuluję kolejnego zdrowego "klocka"!!!!!!

O raju - musisz przycisnac ta babe nastepnym razem - niech wyraznie powie, co ma na mysli :-)

Jesli chodzi o uwstecznianie sie - to ja sie tak rozleniwilam w ciazy, ze nic mi sie czytac nie chce. Tyle ksiazek pochlanialam przed a teraz.. pare kartek i juz mi sie mysli rozbiegaja na inne tory. Tez tak macie w ciazy? Myslalam, ze jak bede miec tyyyyllleeee czasu to w bibliotece babki nie zdarza mi ksiazek wymieniac :-D a tu d***

Onionek sprobuj w Tchibo. Ja ostatnio kupilam sobie kawe do pracy- mamy ekspres na padsy- bezkofeinowa, jedyna ktora dostalam w sklepie, nawet nie wiem jakiej firmy. Jest niezbyt smaczna, ale raz na jakis czas moge ja lyknac. A ta Tchibo pilam i jak dla mnie nie jest zla.
Pysia_23 wielkie dzieki za liste. Mnie na pewno sie przyda

No ja tez kocham smak prawdziwej kawy, mam w domu Caro taka to ala inka ale ni cholery mi nie smakuje i zadna inna tego typu tez. Więc pije zwykłą ale z mlekiem ;) raz dziennie.

Moi panowie na poczatku 26 tygodnia 930 i 931g :)

Onionek polecam Nescafee czy jak sie to pisze hii bezkofeinowa, prawie jak normalna kawa :)

Moze kupie ta nescafe bezkofeinowa - ona moze byc najbliza smaku tej normalnej. Inke i inne zbozowe mam - ale to nie to samo dla podniebienia. Czasem wypije taka kofeinowa z mlekiem, ale potem serce wali mi jak szalone.

U nas jest podobny problem z tym że facetów w rodzinie brak :-( jak mój szwagier się nie zgodzi to nawet nie będę miała pojęcia gdzie szukać chrzestnego...

A co do wielkości dzieciaczków to ja się właśnie przeraziłam... jak miałam robione usg w piątek to lekarz powiedział że mój mały waży około 1600 :szok: a to był 27 tc... może ja coś źle zrozumiałam bo to chyba niemożliwe żeby taki gigant z niego był...

No niezly klocek, jakby to powiedziala Kerna :-D

Co do kawy to ja raz na jakiś czas wypijam rozpuszczalną, ale na zimno z mlekiem.
Mi taka akurat się przyda, bo bez kawy mam ciśnienie 90/60 max a dziś po ice coffe z kawy rozpuszczalnej miałam 119/71 więc prawie idealne.

Justyna a może 1060 ? To chyba bardziej realne co?
znalazłam w necie kalkulator wagi płodu i wychodzi,że w 26 tyg maluch powinien ważyć ok. 900 g wiadomo +/- 100-200 gram w zależności czy to 26 i 1 dzień czy 26 i 6 dni lub więcej bo te termini według OM też nie zawsze trafne skoro owulacja mogła być prędzej lub później a poza tym każdy maluszek rośnie w swoim tempie.

Mi mniej więcęj się zgadza
Malutka w 21 tyg ważyła 388 g a z kalkulatora wychodzi na 21 tydzień ok 350 g

Na dzień dzisiejszy 27 tydzień z kalkulatora wychodzi,że dziecko powinno ważyć ok 1100g.
wklejam linka do kalkulatora jakby któraś chciała porównać wagę swojego malucha z tym co podają na kalkulatorku
Kalkulator wagi płodu

Fajny ten kalkulator - wychodzi z niego, ze moj klocek wazy na dzis 1360 g..

Witam.
Ja po wizycie muszę się z kimś podzielić nowinami.
Dzidziuś waży ok.830 gr. ale ja mam od początku wachania tak jakbym była ciut mniej w ciąży. Mięsniak nie rośnie. Przesunął się wysoko więc nie zagraża. Łożysko też zmieniło położenie z przedniej ściany bardzo nisko na boczną przednią więc narazie ok.
Szyjka krótka ale trzyma mocno dalej odpoczywać. Mała anemia dodać magnez no i sok z buraków i wątróbka.
Glukaza ok.
No i to co mi nie daje spokoju podobnie jak Kernie.
Na penat. wyszło 100 % Michaś. Mój lekarz cały czas nie określał płci bo nie widać bo się rusza itp. Dziś wymusiłam też twierdził, że nóżki zaciśnięte że prawie tak ułożone, że jest prawie dziura w pępku więc ciężko widać no ale tak na 80 % dziewuszka. Więc juz do porodu mam chyba z głowy. Najważniejsze żeby było zdrowe przy córze nie wiedziałam do końca co będzie bo to tyle lat no ale teraz jak już ktoś coś powiedział wcześniej to i ciuszki na chłopca typowo pokupione. Więc jakoś tak mi sie zrobiło, że nawet nie wiem jak do brzuszka się teraz zwracać.
No wygadałam sie. Ciut ulżyło.

Gratuluje udenej wizyty.

Ja dzis osiagnelam jedzeniowe apogeum: pomijajac sniadanie to wciagnelam pomidorowa, klopsy z sosem, ziemniakami, mizeria.. potem jablko, loda, pol kilo czeresni, troche truskawek i teraz odrobine smazonej z cebulka kaszanki :rofl2:

Mi mniej więcęj się zgadza
Malutka w 21 tyg ważyła 388 g a z kalkulatora wychodzi na 21 tydzień ok 350 g

Na dzień dzisiejszy 27 tydzień z kalkulatora wychodzi,że dziecko powinno ważyć ok 1100g.
wklejam linka do kalkulatora jakby któraś chciała porównać wagę swojego malucha z tym co podają na kalkulatorku
Kalkulator wagi płodu

fajniutkie to
wg niego moja wazy okolo 1360

Pysia wg kakulatora moj Krystianek wazy 1360 g:-D wielkolud mi rosnie,

a z chrzestymi tez mam wielki problem ,jakas kobitka sie znajdzie ale faceta brak;-)

to tak jak u mnie:)

Witam.
Ja po wizycie muszę się z kimś podzielić nowinami.
Dzidziuś waży ok.830 gr. ale ja mam od początku wachania tak jakbym była ciut mniej w ciąży. Mięsniak nie rośnie. Przesunął się wysoko więc nie zagraża. Łożysko też zmieniło położenie z przedniej ściany bardzo nisko na boczną przednią więc narazie ok.
Szyjka krótka ale trzyma mocno dalej odpoczywać. Mała anemia dodać magnez no i sok z buraków i wątróbka.
Glukaza ok.
No i to co mi nie daje spokoju podobnie jak Kernie.
Na penat. wyszło 100 % Michaś. Mój lekarz cały czas nie określał płci bo nie widać bo się rusza itp. Dziś wymusiłam też twierdził, że nóżki zaciśnięte że prawie tak ułożone, że jest prawie dziura w pępku więc ciężko widać no ale tak na 80 % dziewuszka. Więc juz do porodu mam chyba z głowy. Najważniejsze żeby było zdrowe przy córze nie wiedziałam do końca co będzie bo to tyle lat no ale teraz jak już ktoś coś powiedział wcześniej to i ciuszki na chłopca typowo pokupione. Więc jakoś tak mi sie zrobiło, że nawet nie wiem jak do brzuszka się teraz zwracać.
No wygadałam sie. Ciut ulżyło.

gratki wizyty

Fajny ten kalkulator - wychodzi z niego, ze moj klocek wazy na dzis 1360 g..

:

widze ze wagowo podobne te nasze dzieci

WItam wieczornie :) Ja dzis sie nachodzilam i ogoladalam wozki i coraz bardziej mi sie podoba takie polowanie hehe :) Co do swiadkow na slubie to ja tez bylam otoczona samymi facetami. Swiadkowa mialabyc moja siostra ale niestety zmarla i w zastepstwie wzielam brata i moj maz tez brata. Niejednokrotnie juz spotkalam sie ze jest wlasnie dwoch swiadkow. Jednak wydaje mi sie ,ze do chrzestnych musza byc rodzice czyli ojciec i matka. Chociaz moze da rade sie indywidualnie dogadac z kosciolem czy proboszczem. U nas podobnie jak u was problem ze chrzestnymi no ale jeszcze troche czasu jest wiec zobaczymy. Ja uciekam juz dzis bo jakos humor na wieczor padl. Kolorowych

reklama
Do góry