reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

A u mnie jest tak jak myślałam - dzisiaj żaden lekarz nie ma dla mnie czasu :wściekła/y::wściekła/y: Kazali mi zadzwonić jutro o 7 rano - i wtedy MOŻE uda się im ustalić termin wizyty. Szok! To jest komedia jakaś z tą służbą zdrowia. Boże!!! :wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Ja tez sie witam poniedzialkowo...

Sylwia - rozumiem bol bo ja tez musialam lezec, nie tak dlugo ale wyobrazam sobie co przezywasz ... jednak jeszcze troszke i moze wszystko bedzie szlo ku dobremu wiec i lezenie pojdzie w odstawke,

Reniferku - zazdroszcze wypadu...ja mialam wczoraj wypad az do tesciowej na ciacho hehe i to taryfa bo lazic jeszcze za bardzo nie moge :-)

Reszte dziewczynek rowniez witam i zycze spokojnego tygodnia :-) Dziewczyny czy Wy macie jakies dolegliwosci ??? Ja sie wogole nie czuje ciazowo i troche sie martwie bo totalnie NIC do tego schudlam, stracilam apetyt, ruchy juz czulam a teraz nic, spac w nocy nie moge a usg za 2 tyg. nawet brzuch juz nie pobolewa sama nie wiem :-( innych nie mialam ani zgag zaparc nic....tylko tyle ze ostatnio blado wygladalam, mialam w domu sporo stresow wiec wczoraj i przedwczoraj ryczalam i do dupy :-(

Witaaam, dzisiaj upragniony dzień wielu z nas, tzn USG :-):-):-)
Ja dopiero o 16.25, więc robię wszystko,żeby mi ten czas jakoś szybciej zleciał.
syla28 leż i się nie denerwuj, mówili,że prawdziwa wiosna dopiero w kwietniu,więc cały marzec można bez żalu przeleżeć ;-)
A co do tego filmu "To nie tak jak myślisz,kotku",to rzeczywiście,też wyłączyłam w połowie. Strasznie denerwujący i głupkowaty film (bez urazy dla tych,którym się podobał).
Możecie się śmiać,ale ja oglądam japońskie anime,bo od 9 roku życia,kiedy pierwszy raz na oczy na Polsacie zobaczyłam "Czarodziejkę z księżyca",zwariowałam na punkcie Japonii i zostało mi do dzisiaj :-) Takie moje "dziecinne" hobby :tak:
A w ogóle,to brzydką pogodę na dzisiaj zamówiłyście. :-(

KROPTUSIA Dziewczyny czy Wy macie jakies dolegliwosci ??? Ja sie wogole nie czuje ciazowo i troche sie martwie bo totalnie NIC do tego schudlam, stracilam apetyt, ruchy juz czulam a teraz nic, spac w nocy nie moge a usg za 2 tyg. nawet brzuch juz nie pobolewa sama nie wiem :-( innych nie mialam ani zgag zaparc nic....
mi tez wszystko ustapiło...znów schudłam...juz 60kg równe mam...a jem z apetytem...dobrze sie czuje...chociaż wczoraj lekka zgaga była...
napewno wszystko dobrze...poprostu 2 trymestr jest najspokojniejszy...a ruch dziecka...jeszcze sa takie delikatne, ze nieraz ich nie poczujesz...i nie denerwuj sie...Pozdrawiam.:-D

KAROTKA00 daj koniecznie znac co tam u lekarza
WIOLAWB zawsze mi sie wydawało,że tam u was jest super opieka medyczna, ale widać pozory mylą
KROPTUSIA brzuszek został , ale masz rację ja też mam mieszane uczucia , żadnych objawów , zero ruchów, mdłości, chyba ten 4 miesiąc jest dla nas najgorszy

no nic muszę spadać do pracy, ostatni dzień , bo od jutra urlopik- już sie nie mogę dczekać tego lenistwa

KROPTUSIA Dziewczyny czy Wy macie jakies dolegliwosci ??? Ja sie wogole nie czuje ciazowo i troche sie martwie bo totalnie NIC do tego schudlam, stracilam apetyt, ruchy juz czulam a teraz nic, spac w nocy nie moge a usg za 2 tyg. nawet brzuch juz nie pobolewa sama nie wiem :-( innych nie mialam ani zgag zaparc nic....

ja mam ciagle mdłości, ale nie wymiotuje na szczescie codziennie... strasznie bolą mnie piersi, ruchów nie czuje, zaparcia mam - ale winogrona tez mam ;-)utyłam 1,5 kg przez wyjazd, ale przez mdłosci moze je w domu zrzucę... najgorszy z objawów to chyba moja płaczliwosc... koszmar... mój facet sie juz ze mnie smieje, bo co chwile płacze... no i brzuch mam tez duzy jak balon

A co do tego filmu "To nie tak jak myślisz,kotku",to rzeczywiście,też wyłączyłam w połowie. Strasznie denerwujący i głupkowaty film (bez urazy dla tych,którym się podobał).

kochana, ja tez kiedys lubiłam bardziej ambitne filmy, niestety teraz w ciązy lubie głupkowate i nic na to nei poradze... :eek::laugh2:

Reniferek, wytam wypoczętą mamusię ...... :tak:
witam witam :-D:-D:-D:-D:-D

syla - wierze kochana, ze juz niedługo nei bedziesz musiała lezec... ja ściśle miałam lezec 2 tygodnie i ciezko to zniosłam... podziwiam Cię, choc wiem, ze chciałabys chodzic i normalnie funkcjonowac!

Ja też chciałam przywitac się poniedziałkowo.
Syla, wytrzymasz kochana, życzę żeby czas jak najszybciej Ci zleciał.
Pozdrawiam wszystkie chorowitki i wracajcie szybko do zdrówka.
Jeżeli chodzi o dolegliwości to u mnie w kratkę. Zaczął się 12tc i np. odwiedziny nocne kibelka na siusiu zupełnie minęły, apetyt znacznie osłabł, zaparcia minęły.
Czekam dzisiaj z niecierpliwością na sprawozdania z dzisiejszych USG. Ja mam za tydzień na przeziernośc karkową i już nie mogę się doczekac, choc bardzo się boję czy wszystko będzie w porządku.

Ja tez sie witam poniedzialkowo...

Sylwia - rozumiem bol bo ja tez musialam lezec, nie tak dlugo ale wyobrazam sobie co przezywasz ... jednak jeszcze troszke i moze wszystko bedzie szlo ku dobremu wiec i lezenie pojdzie w odstawke,

Reniferku - zazdroszcze wypadu...ja mialam wczoraj wypad az do tesciowej na ciacho hehe i to taryfa bo lazic jeszcze za bardzo nie moge :-)

Reszte dziewczynek rowniez witam i zycze spokojnego tygodnia :-) Dziewczyny czy Wy macie jakies dolegliwosci ??? Ja sie wogole nie czuje ciazowo i troche sie martwie bo totalnie NIC do tego schudlam, stracilam apetyt, ruchy juz czulam a teraz nic, spac w nocy nie moge a usg za 2 tyg. nawet brzuch juz nie pobolewa sama nie wiem :-( innych nie mialam ani zgag zaparc nic....tylko tyle ze ostatnio blado wygladalam, mialam w domu sporo stresow wiec wczoraj i przedwczoraj ryczalam i do dupy :-(
no ja mam to samo tylko bez tego chudnięcia
Czułam a teraz nie czuję, moze sie dziecię przemieściło
Chociaż dzisiaj czułam takie pukanie kilka razy i czekam na powtórkę bo nie wiem czy mi się nie zdawało:tak:

reklama
Witam poniedziałkowo!!

Dolegliwości - wzmożone sikanie. Dziewczyny, ja nie wiem, czy aż tak zmarzłam, czy co jest, ale chodzę siku co chwile.Boję się już wybierać w dalsze trasy bo zazwyczaj w połowie drogi "już nie mogę". :no: Straszne to jest.
O nocy nie wspomnę.
A poza tym mdłości-ale tylko w pracy:-D i po słodkim.
Właśnie dziś jestem pierwszy dzień po L4 w pracy i od samego początku, jak tylko weszłam rozbolała mnie głowa i mnie mdli. Szef ma jak zwykle wisielczy humor więc unikam go. A najchętniej bym wyszła. Do tego zimno (hehe śnieg zeszedł więc ogrzewanie "podkręcił") a że mój J.choruje, to pewnie z niego na mnie przechodzi i zimniej mi niż pozostałym.

Muszę przeprosić magnez i zacząć z powrotem brać bo skurcze mnie łapią, a do tego martwie się czy aby żylaki mi się nie przytrafią,. Moja mama, jej tato, mojego taty mama mają żylaki. Więc jeśli to dziedziczne...to jestem pozamiatana :confused:.

Miłego dnia ~!

Do góry