reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Witam sobotnio, u mnei za oknem doczekalam sie wiosennego slonka :-)
Dziewczyny, a co na ból gardła? Nie pracowałam 2 miesiące, wróciłam do pracy i już czuję "drapanie" w gardle. A nagadam się dużo. Syrop z cebuli się już robi, herbatka z miodem i cytryną, ale co poza tym??
Jak bylam przeziebiona lekarz kazal mi plukac sola emska, to cos podobnego, kupuje sie w aptece i rozpuszcza 3 x dziennie po 1, ale ze bolalo mnei okropnie dal mi jeszcze do plukania plyn tantum verde tz sie indorowo plucze i po 2 razach bylo po sprawie, na karat psikalam roztwor wody morskiej, podobno jest tez dla neimowlat wiec nieszkodz a duza ulga, wracaj do zdrowia !!

Muszę się podzieli .Dziś byłam na usg 4d:) )
Sarenka super wiesci

czesc dziewczyny! troszke mi dziwnie bo nowa jestem...(termin- wrzesien oczywiscie:-)); tak czy inaczej bardzo sie ciesze ze wkoncu sie zapisalam:-D
rowneiz witam nowa wrzesniowke i apeluje podobnie jak reszta o wieksze literki :-D
milo ze dzisiaj sobota, chociaz niewiele to zmienia jak sie jest caly tydzien w domu :rofl2: na jakis spacer maly sie chyba wybierzemy wiosenny.
milej soboty:tak:

reklama
Witajcie moje drogie, mam nadzieję, że mnie jeszcze przyjmiecie pod skrzydła forumowe:-) U mnie rozpoczęty 14 tydzień (postaram się o suwaczek później), wczoraj bylam na usg mierzyć maleństwo i słuchać serduszka.. Ech, cuda nosimy w sobie dziewczyny.. Postaram się trochę Was podczytać i odezwę się później by dopisać o sobie coś więcej..

Jak bylam przeziebiona lekarz kazal mi plukac sola emska, to cos podobnego, kupuje sie w aptece i rozpuszcza 3 x dziennie po 1, ale ze bolalo mnei okropnie dal mi jeszcze do plukania plyn tantum verde tz sie indorowo plucze i po 2 razach bylo po sprawie, na karat psikalam roztwor wody morskiej, podobno jest tez dla neimowlat wiec nieszkodz a duza ulga, wracaj do zdrowia !!

Dzięki za informacje, małżonek już pojechał do apteki :tak: Tak to jest jak się po 2 miesiącach wraca do pracy- szkoły i trzeba ciągle gadać :zawstydzona/y:Małżon trochę zły bo wolał żebym siedziała w domu, ale mi tęskno do pracy, do dzieciaków.

Widzę,że nowych wrześnióweczek przybywa :-)
Ja oczywiście znajduję się w gronie niecierpliwie oczekujących na poniedziałkowe USG...Miałam nadzieję,że może już coś o płci będzie wiadomo,ale piszecie,że to jeszcze za wcześnie,więc nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać.:tak:
Pogoda u nas śliczna..słoneczko świeci ;-) Mój m śpi, bo co innego ma robić,jak ogląda jakieś filmy o kosmitach do 1 w nocy,a potem się skarży,że nie może spać,bo ja się wiercę,czemu z całym swoim przekonaniem zaprzeczam równie gorliwie jak on w kwestii jego chrapania. :-D Macie może jakieś sposoby na chrapiących facetów??

Mój jak chrapie, to go "zmuszam" żeby się położył na brzuchu :-p wtedy przestaje chrapać. Innych sposobów na razie nie testowałam bo to działa jak na razie.

Slyszalam, ze lapie sie za nos osobe chrapiaca:-D:-D:-D i taka osoba nie moze lezec na plecach bo bedzie chrapala z podwojna sila:-D:-D:-D

No właśnie w tym problem,że on na plecach daje prawdziwy koncert :-D A jak go łapię za nos,to się wścieka,że go budzę bez powodu,bo on NIGDY nie chrapie.:dry:

Sposoby na chrapiącego Misia:

Ja znów jak mój Miś chrapie to cmokam, tak w powietrzetrze i to zawsze skutkuje. Brat mnie tego nauczył jak ja chrapałam i tez podobno skutkowało:)Ale teraz są takie fajnie plastry na nosek, mój tato takie ma i podobno nawet lżej się oddycha.:))

A skoro nie wierzy, że chrapie to go nagraj :laugh2: Ja swojego nagrałam na komórce bo też nie wierzył, że chrapie ;-) i poskutkowało i bez problemu się "przerzuca" na brzuch :rofl2:

reklama
A mam pytanie z innej beczki
Dziś pospierałąm się z moim bo Jemu jakaś mądra dziewczyna powiedziała że usg jest szkodliwe i powduje choroby u dziecka. Ja o tym poczytałam nawet mam artykuł z prasy gdzie pisze żeby nie przesadzac z ilością wykonywach badań usg bo ostatnio naukowcy stwierdzili że może to wpłynąc na zmienijszenie wagi u dziecka. Podobno takie badanie jest bezinwazyjne ale chcę znac Wasze opinie na ten temat.Ja miałam robione usg 3 razy(dwa razy stwierdzające ciąże, bo byłam u dwóch lekarzy i jedno w tym tygodniu genetyczne).

Do góry