reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
Oj dziewczynki z jednej strony Wam zazdroszczę tego poniedziałku. Ale to będzie poniedziałkowa euforia:) a odnośnie tych organów że męskie szybciej się uwidaczniają nie wiem ale gdzies tak przeczytyałam. Intuicyjnie myślę że to chłopak ale brzuch zachcianki i pryszcze zaczęły mi się robi jak u nastolatki i kupiłam taki preparat na pryszcze:)) NO i jak dziś pojechałam na usg i widziałam krocze a tu..nic pomyślałam dziewczyna bo u chłopaka zgdonie z tym co przeczytałam było by coś widac. W sumei to realnie parząc na to wsyztsko to jest wczęsnie dziecko ma 6 cm wiec te oragny mogą by tak minimalne że mogliśmy to przeoczyc.

Dziewczyny a co myślicie na temat mikrafalówek? Obiło mi się o uszy, że szkodzą :confused: ale wydaje mi się że to kolejny mit z serii "W ciąży zabrania się ..."

Dzień dobry,
Witam nową mamusię:)
Ja zaraz zmykam do pracy i strasznie mi sie nie chce,tak mi sie fajnie spalo :) do tego twaróg sie skończył i nie bylo co na śniadanie zjeść :( ja całą poprzednią ciążę miałam okropną zgagę, pomagały pastylki miętowe i migdały obrane. A Ignaś faktycznie urodził sie włochaty :)
Miłego dzionka,zmykam bo pozno

(....)

inka ojj ale wazny rok jest dla Ciebie dwa najwazniejsze i najpiekniejsze wydarzenia Cie czekaja w tym 2009 roku!!!! my czekamy razem z Toba na Wasze weselicho:-)najwazniejsze ze wszytsko juz dopiete na ostatni guzik!!!

dziękuję!

indygo wlasnie wczoraj mnie tak piekla zgaga:angry:chyba sie zaczyna !!!! w pierwszej ciazy strasznie mnie piekla!!! to podobno wloski dzidzi rosna :-D:-D:-Dale chyba to sie sprawdza bo Olivierek urodzil sie z taka czarna czuprynka ze polozne czesaly mu irokeza:-):-D:tak:

Ja też słyszałam o powiązaniu zgagi z włoskami . Ale powiem szczerze, że jak mi się zacznie zgaga to pewnie będę miała wrażenie że włoski w gardło mi wchodzą ;-).

czesc dziewczyny! troszke mi dziwnie bo nowa jestem...(termin- wrzesien oczywiscie:-)); tak czy inaczej bardzo sie ciesze ze wkoncu sie zapisalam:-D

Witam! I mam prośbę o troszkę większe literki -:-)

A u mnie słoneczko za oknem :-). Pierwszy raz w tym tygodniu. Aż lepiej się czuję i mam jakieś takie pozytywne nastawienie do wszystkiego :-).
Zaraz zacznę sprzątać, coś ugotuję i może jakiś spacer........hm...zobaczymy :-)

Miłego i słonecznego dnia wszystkim!

Iwona dla mnie mikrofalówka znajduje się na tej liście zakazów tak jak napisałaś "W ciąży zabrania się...". Wiem tylko tyle, że jeśli nie jest uszkodzona, tzn. nie ucieka z niej jakieś tam promieniowanie to jest bezpieczna. A nawet jakby było coś nie tak, to wtedy nie należy tylko stać bezpośrednio przy niej jak jest włączona.

Witam ponownie wszystkie mamy.Chcialam sie przypomniec Jestem mama 8 letniego Kuby i rocznego Mateuszka, ponadto nosze pod serduszkiem jeszcze jedno malenstwo. Wzielam Z Mateuszkiem udzial w konkursie organizowanym przez pampers. Moglibysmy wygrac roczny zapas pieluszek co w naszej sytuacji byloby duza pomoca. Potrzebne nam jednak glosy poniewaz konkurencja jest duza. Jesli ktoras z mam moglaby pomoc glosujac na mojego synka bylibysmy strasznie wdzieczni. Glosy mozna oddawac wielokrotnie jeden na dzien. Bardzo prosimy o pomoc. W moich suwaczkach jest link. Z gory dziekuje za kazdy glos. Klikniecie nic nie kosztuje a dla nas jest bardzo cenne__Biore udzial w starszakach

Witam z ranka wrzesnoweczki :-)
czesc dziewczyny! troszke mi dziwnie bo nowa jestem...(termin- wrzesien oczywiscie:-)); tak czy inaczej bardzo sie ciesze ze wkoncu sie zapisalam:-D
Milo nam ze wybralas wlasnie nasze forum;-)tutaj jest bardzoo milo i sympatycznie, pomagamy sobie i wspieramy sie nawzajem:happy:Witamy Cie serdecznie i rzeczywiscie prosimy o wieksze literki, a moze one swiadcza o Twojej niesmialosci????;-):tak:
NO i jak dziś pojechałam na usg i widziałam krocze a tu..nic pomyślałam dziewczyna bo u chłopaka zgdonie z tym co przeczytałam było by coś widac. W sumei to realnie parząc na to wsyztsko to jest wczęsnie dziecko ma 6 cm wiec te oragny mogą by tak minimalne że mogliśmy to przeoczyc.
Ja tez z M dopatrywalismy sie i dopytywalismy lekarza co jest chlopczyk czy dziewczynka? Do tego stopnia ze jak lekarz powiedzial (czytaj )-HANCIE (czyli raczka)to M uslyszal MANSIE (czyli dziewczynka):-D:-D:-Dale sie wszyscy usmialismy:-D lekarz powiedzial ze to za wczesniej, dzidzia ma dopiero 6 cm;-)tak wiec dziewczynki cierpliwosci!!!!:tak:

Cześć :) próbuję się leczyć dalej domowymi sposobami, troszkę lepiej już z gardłem, ale doszedł katar i główka boli :-( Sarenko27, dziękuję za podanie sposobu na gardło, testuję również i mam nadzieję, że to wszystko razem przyniesie skutek.

reklama
Witaj Ina :-)

Oli z tym powiązaniem może coś jest bo ja i mój M mamy bardzo gęste włosy więc pewnie dzidziuś też takie będzie miał :tak:

Ja na USG idę w piątek i tak się zastanawiam czy chcę już znać płeć - może powiem ginkowi że jeszcze nie teraz? My staraliśmy się o dziewczynkę ale nie wychodziło więc trochę odpuściłam sobie te wyliczenia i wtedy zaszłam w ciążę - w rodzinie same chłopaki więc myślę że będzie chłopiec :tak: i tak się od początku nastawiłam. Gdyby lekarz powiedział że to dziewczynka a potem okazałoby się że to pomyłka to trudno byłoby się troszkę przestawić a prawdopodobieństwo pomyłki na tym etapie jest przecież duże. Na razie wcale nie myślę o płci tylko martwię się żeby było zdrowe :tak:

Do góry