reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Mirian a to mleko to od krowy dajesz? Myślisz, że mogłabym je zastąpić preparatem mleko zastępczym?

zwykłe mleko dawałam, jak zuzka nie była na bebilonie, odkąd jest na bebilonie to robiłam tak:

same żółtko, 2-3 miarki mleka bebilon, trochę zimnej wody przegotowanej, 2 łyżeczki mąki (chyba 2 bo sypałam z worka :sorry:)trochę ziemniaczanej aby się kleiło (bo bez białka z jajka), wszystko robiłam na oko aby konsystencja była jak na naleśniki, jabłko i smażyłam, lekarka mi powiedziała że mogę na bebilonie robić placki i naleśniki (nie można tego mleka gotować)

reklama
Scarlet - ale masz pojętną córę :-D super jej wychodzi to "rrr"

my też byłyśmy wczoraj i dziś na spacerku. W końcu! ile można siedzieć w domu!
ale coś wieczorem mała miała stan podgorączkowy, dałam Nurofen na noc. idzie jej górna czwórka, marudzi mi już parę dni i ma czerwony policzek z tej strony co ząb się wyrzyna.

U waszych dzieci też jest policzek czerwony jak idzie ząb? czy to nie ma nic wspólnego??

Ostatnia edycja:
Co to są te pepuchy? i Jak robi się takie banany (przepis na nalesniki znam) co dalej?
Bardzo dobry pomysł żeby podawać przepisy, mamy w końcu wątek Dieta naszych dzieci więc tam można by wpisywać zawsze może coś nas zainspiruje....
Jak wróce z pracy na pewno coś dopiszę. Pozdrawiam póki co!
Zuziu pępuszki to takie placki z drażdzami, ja je robię u mamy w termomixie dodajesz mleko drożdże i kwaśne jabłka czekasz do wyrośnięcia i smażę, super w necie pewno jest przepis , który można zrobić bez użycia termomixu. A banany kroję na pól, później przekrawam wzdłuż €ż i maczam w troszkę gęstszym cieście naleśnikowym, gotowe.
Zuzia niesamowita, moja córcia z popwagą oglądaa gilmik i nagle mówi"lyly":)

wszystkie zobaczyły słonko i ruszyły na spacer!!!!!! Alcia dzisiaj bez humoru. Dzień zaczęła od wymiotów i tak zostało. Co zje to oddaje. Samopoczucie ma całkiem całkiem. Mam nadzieje, że nic z tego nie wyjdzie. Zjadła tylko 100 mleka. Przy jej apetycie to miernie.

Fredka moja dziś też zrzuciła zjadła 3 pałki kukurydziane, które po przetrawieniu znalazły się na dywanie. Później oki się czuła więc wybrałyśmy się na szczepienie. Fredka może ten model miał taki dzień bo nasze córeczki urodziły się w tym samym dniu.

reklama
Witajcie, a my juz od prawie godziny na nogach. Ala coś źle spała i zarządziła pobudke. Więc siedzimy i oglądamy Teletubisie (lubi). Masakra zwłaszcza, że poszłam spać o 1. Ala nauczyła się łapać mnie za rękę i mówi "choć" (np.żebym wstała już z łóżka, albo z nią tańczyła). A dziś tłusty czwartek dziewczynki życzę miłego obżarstwa.
Nawet nie wiecie jak bardzo nie mogę doczekać się wiosny, mam dość już tych kurtek, ubierania siebie, Ali. Już tuż tuż....

Do góry