reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

reklama
mi wczoraj tak powiedzieli ale to nie ten kto zauwazy kupuje dziecku tylko ten kto zauwazy dostaje prezent np jesli mama pierwsza zauwazy u dziecka ząbek to tata kupuje mamie prezent :)az nawet szukałam conieco o tym w necie i faktycznie jest cos takiego:) ale nie prezent dziecku bo to ma byc nagroda za zauwazenie zabka jako pierwsza a nie za to ze dziecku sie zabek wybil :)

Ostatnia edycja:
U nas pierwsze zęby si opija:tak::-D.Jak pojechałam do dziadków z Nikolką i powiedziałam ,że idą dwa ząbki,to dziadek najpierw poleciał po łyżeczkę,popukał, a potem po szampana:-D:-D:-D:-D.

No ja slyszalam odwrotnie ze ten kto zauwazy dziecku daje prezent ;-)

No juz zakonczylam I faze diety. Schudłam 4 kg przez ten tydzien :-) dzis juz moge jesc warzywa ;-)
Michas dostal wczoraj chodzik w spadku ale nie wie wogole "z czym to sie je" ;-) wlozylam go i sobie w nim wisi nawet nog nie chce wyprostowac i postawic chyba dlugo nie zaczniemy chodzic ;-) bo nawet jak go pod paszki biore to nie stanie na dywanie tylko "wisi" ;-)
Wczoraj byla przepiekna pogoda u nas tylko troszke wiaterek a dzis juz za to szaro buro i zimno :-( jutro mamy spoznione szczepieie az sie boje jak to bedzie bo maly juz starszy pewnie bedzie sie darl i boje sie ze go nie utrzymam a zawsze nas uptrzedzala pielegniarka ze zoltaczka jest bolesna :sorry2:

Ostatnia edycja:
No faktycznie podoba mi sie bardziej wersja moni.... hm...wtedy kazdy szuka tego zabka,zeby prezent dostac, a dzidziusiowi to sie non stop cos kupuje nowego :) Za to jak mu wylec i zabek to tak,pod poduszke sie chowa i myszka przynosi cos w zamian :)

Wczoraj byla przepiekna pogoda u nas tylko troszke wiaterek a dzis juz za to szaro buro i zimno :-( jutro mamy spoznione szczepieie az sie boje jak to bedzie bo maly juz starszy pewnie bedzie sie darl i boje sie ze go nie utrzymam a zawsze nas uptrzedzala pielegniarka ze zoltaczka jest bolesna :sorry2:

My też jutro mamy szczepienie na żółtaczke :( Mój Tomek zawsze zaczyna ryczeć jak mu pielęgniarka przykłada gazik nasączony spirytem. Bo zaczyna szczypać i jest meeeega ryk... No ale trzeba jakoś przez to przejść...

Dzwonili z przychodni i nam szczepienie na czwatrek przesuneli :sorry2:

Pierzecie ciagle ubranka w tych proszkach dla niemowlat czy juz moze w tych normalnych tylkoze sensitive ?? bo ja tak mysle czy nie przejsc na ten persil sensitive ostatnio mama przez pomylke wlala taki plyn i nic malemu nie jest tyleze intensywniej pachnie no i lepiej dopiera :sorry2:

Hehe dopiero pisalam ze maly nie umie w chodziku stanac a juz zasuwa do tylu :-D jednak dzieci sie szybko ucza ;-)

Michal mnie rozbraja taki śmiszny sie zrobil ;-) wyjmuje sam smoka oglada i wklada sobie z powrotem z tym ze zazwyczaj pionowo tak ze mu nos splaszcza ale nawet mu to nie przeszkadza :-D kochane te dzieciaczki :sorry2: tylko ile moze trwac ten skok rozwojowy ??? juz chyba ze 3 tyg jest taki nieznsny a zebow dalej nie widac :sorry2: wczoraj przed snem dal koncert az sie chyba zmeczyl i padl ;-)

No faktycznie podoba mi sie bardziej wersja moni.... hm...wtedy kazdy szuka tego zabka,zeby prezent dostac, a dzidziusiowi to sie non stop cos kupuje nowego :) Za to jak mu wylec i zabek to tak,pod poduszke sie chowa i myszka przynosi cos w zamian :)
no i wlasnie o to w tym chodzi ze cala zabawa w tym kto pierwszy zauwazy nalezy sie nagroda :) a jak dziecku potem mleczaki wypadaja to dostaje prezent w zamian za zabek :)

reklama
a u nas mówią, że kto znajdzie dziecku ząbka, to kupuje maluchowi buciki!!!!! dla mnie to dziwne było, ale jako że chrzestna wynalazła ząbka, to kupowałam butki:):) małemu znalazłąm ja i też buciki pierwsze są:)

Do góry