reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Odpowiedz w temacie

Rozmawiałam z takimi mamami. Bardzo możliwe, że Twój syn miał subkliniczną niedoczynność od malego (choć to tylko zgadywanie). Syn innej mamy miał wykryta niedoczynność w 10 miesiącu - lekarze w końcu zaniepokoili się że ruchowo nic nie robi (nawet się nie obracał mając 10m). Po suplementacji ruszył. Jej synek miał też opóźnioną mielinizację mózgu (o ile nie przekręciłam tej nazwy), co skutkowało że później zaczął mówić. Skoro Twój synek mieścił się rozwojowo w normach, to prawdopodobnie nie miał aż tak mocnej tej niedoczynności. Zrób usg tarczycy jeśli jeszcze nie robiłaś. To może też dać jakieś odpowiedzi. Ponadto gdzieś w Internecie czytałam studium 3 przypadków późno wykrytej wrodzonej niedoczynności (a jeden z tych przypadków był wykryty, ale rodzice odmówili leczenia). Jedna z tych dziewczyn rozwinęła się normalnie, funkcjonuje jako normalny dorosły, zdobyła jakieś wykształcenie, i jedyne co to ma wzrost poniżej normy. Niestety nie mogę teraz znależć tego artykulu. To mogło ale nie musiało być w "Endokrynologii Pediatrycznej".

Do góry