reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrodzona niedoczynność tarczycy

witaj wisienka159
co do suwaczka
Na górze jest zielony pasek i tam napisane napisane ustawienia klikasz na to
Po lewej stronie są rożne foldery i jest też Edytuj sygnaturę klik
W okienku edytuje sygnaturę wklejasz kod BBcode klik zapisz i jest suwaczek :tak:

reklama
małej ostatnio ft4 wyszło idealne i teraz w maju mamy zrobic tylko tsh.pedjatra powiedziała nam ze niby nie jest tak zle ale mysle ze nam da po neurologu te skierowanie na rechabilitacje.tylko czy na fundusz jest jakas rechabilitacja?martwie sie bo jezeli to tylko płatne bedzie to nie stac nas na to:(.mam zamiar starać sie o zasiłek pielegnacyjny,ale nie wiem czy to uznaja?

ja swoja corke rehabilitowalam panstwowo,dostalam skierowanie od pediatry,mysle ze pediatra bedzie wiedzial gdzie ktos rehabilituje,teraz jest tego sporo.
a co do zasilku-to trzeba najpierw dostac orzeczenie o niepelnosparwnosci
ja dostalam na corke jak miala 2 lata na 2 lata
ale powiat mi nie zunal dopeiro odwolonaie do wojewodzkiego cos dalo
zaluje ze nie zrobilam tego wczesniej jak mala jeszcze byla rehabilitowana bo im wiecej papierkow tym lepiej:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

wiec jak juz trafisz do neurologa i potem na rehabilitacje to musisz pozbierac wszytskie papierki,od endo wziac zasiwadczenie na specjalnym druku i to wszytsko skladasz na komisje i czekasz na termin.

jak bedziesz chciala wiedziec cos wiecej to pytaj smialo
ja ze starsza corka zaliczylam juz 3 komisje i z mala 2 wiec wim juz co i jak:-)

Dziewczyny pls, pomoze mi ktoras zinterpretowac wyniki co podalam ostatnio??

p.s. slyszalyscie o czyms takim,ze duzo jest terazdzieci leczonych z powodu neidoczynnosci, po czym po jakims czasie oakzuje sie,ze wcale jej nie maja???????

ja żem nie słyszała,tylko niby po odstawieniu bywa ze jest juz ok.

bo ok 2 roku zycia robi sie probe odstawienia lekow na jakis 1-2miesiace
bo w niektorych przypadkach jest przejsiowa niedoczynnosc spowodowana np,chwilowymi zaburzeniami w wydzielaniu hormonu itp.
jezeli po tekiaje probie wyniki sa w porzadku to po klopocie
u nas niesitey sie nie sprawdzilo

bo ok 2 roku zycia robi sie probe odstawienia lekow na jakis 1-2miesiace
bo w niektorych przypadkach jest przejsiowa niedoczynnosc spowodowana np,chwilowymi zaburzeniami w wydzielaniu hormonu itp.
jezeli po tekiaje probie wyniki sa w porzadku to po klopocie
u nas niesitey sie nie sprawdzilo
To rozumiem, ze jest swiatelko w tunelu i mala moze miec przejsciowa niedoczynnosc??Wszystko okazuje sie w wieku 2lat tak??

witaj anabuba:)w poniedziałek ide na wizyte do rechabilitantki ale prywatnie bo na fundusz bym musiała czekac do konca miesiaca.a neurologa mam na 24 maja.ona mi powiedziała ze zobaczy mała i nauczy mnie paru cwiczen i przez te 2 tygodnie bede ja ćwiczyc.a potem juz po neurologu na kase chorych mam ustawione wizyty.moze bedzie juz jakis postep,tak barzo sie boje ze sobie nie poradze z tym:(.teraz mam ja chora bo łapneła od starszego katar i jutro z nia ide do lekarza.a tez jeszcze ma niewykształcony słuch lewego uszka i znów musze przełozyc wizyte bo zle pewnie pomiar by wyszedł.ciagle cos:(czasami trace siły i płacze w kacie i zadaje se pytanie dlaczego nam sie to przytrafiło jak człowiek dbał o ta ciaze jak tylko mógł!

reklama
wisienko ja tez wiele razy płakałam o swoej dzieci,tymbardziej ze starsza tez maiałam wesoło....
ale taki płacz pomaga i sie go nie wstydz

dobrze ze udalo ci sie zalatwic rehabiltanta.dasz rade cwiczeniom,spokonie,ja tez sie bałam ze sobie nie poradze ale udało sie wiec głowa do góry!!!!!!!!!!!1

\stopi-najczesciej taka próbe odstawienia wykonuje sie oklo 2 urodzin,ale wszytsko zalezy od lekarza.trzymama kciuki zeby u was było to tylko przejsciowe!;)
ale nawet jezeli tak bedzie to radziłabym i tak byc pod kontrola edno,bo wiadomo ze roznie moze byc
ale nie sie co zalamywac bo niestety inni maja gorzej i jakso sobie radza,a w przypadku naszych dzieci to tylko podawac raz dziennie leki i kontrole i cała robota;)))))))

Do góry