reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrocławskie żłobki - opinie

dzisiaj znalazlam zlobek Pluszowy Miś na ul.Kolistej natomiast nie ma zadnych opini o tym zlobku w necie.czy moze ktoras z mam ma zdanie o tym miejscu?:-)

reklama
Witam! Widziałam, że na forum są mamy z Muchobora Wielkiego. Bardzo proszę o opinię o żłobku Happy Kids na ul. Cieślikowskiego. Będę bardzo wdzięczna za wszystkie wypowiedzi.

Moja córka chodzi do Happy Kids i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona. Panie bardzo miłe, mają staż w pracy z dziećmi, co widać na każdym kroku. Zawsze zorganizują jakąś kreatywną zabawę dla dzieci. Moja Zosia bardzo szybko się tam zaaklimatyzowała i teraz chodzi tam z przyjemnością. W żłobku jest monitoring, zawsze można popatrzeć, co dziecko robi. Cała placówka robi dobre wrażenie: czyste i zadbane sale, dużo zabawek, ogród. Jakbyś potrzebowała jakiś szczegółowych informacji to chętnie ich udzielę.

hejka, a powiecie jak wyglądają ceny w tym żłobku na muchoborze? happy kids. bo niewiele mogę znaleźć w necie na ten temat a również rozważam posłanie córki niedługo do żłobka.

Polecam Żłobek Tęczowy Zakątek (przeniesiony z ulicy Tęczowej). Żłobek znajduję się przy Placu Gen. Wróblewskiego. Zapraszam do odwiedzin :-) Więcej informacji znajdą państwo na Tęczowy Zakątek

Ostatnia edycja:
Dziękuję bardzo za informacje o Happy Kids. Byłam już na zwiadach w tym żłobku i zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Rozmawiałam z właścicielką, bardzo miła osoba, odpowiedziała na wszystkie nurtujące mnie pytania. Sala dobrze wyposażona, ładne łazienki, jest też ogród z placem zabaw. Po dzieciach było widać, że im się podoba. Już postanowione - synek będzie tam chodził od września:)

Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z ofertą Niepublicznego Integracyjnego Żłobka BINGO. Naszym podstawowym celem jest wszechstronne stymulowanie, wspieranie rozwoju dzieci oraz ich integracja społeczna. Wspólne przebywanie dzieci zdrowych i niepełnosprawnych, o różnych możliwościach i potrzebach, uczy tolerancji, wzajemnego szacunku, współdziałania i empatii już od najmłodszych lat.

Posiadamy wpis do rejestru Żłobków i Klubów dziecięcych prowadzonego przez Prezydenta Miasta Wrocławia (nr 54)

Mieścimy się w pięknej willi z własnym ogrodem w cichej i spokojnej części Wrocławia- osiedlu Żerniki. Wszystkie dzieci uczęszczające do Centrum Bingo mają do dyspozycji: Kolorowe sale edukacyjne, wyposażone w nowoczesne pomoce edukacyjne i certyfikowane zabawki.
Morską bawialnię z basenem z kulkami, klockami piankowymi, zjeżdżalnią, bujakami itd.;
Salę edukacyjną Montessori;
Salę Doświadczania Świata;
Plac zabaw, wyposażony w bezpieczne, atestowane zabawki;
Przestronną szatnię;
Ogródek owocowo-warzywny ( samodzielnie uprawiany przez nasze maluchy).

Nasza filozofia opiera się na pedagogice Marii Montessori. U podstaw tej metody leży głęboki szacunek do dziecka już od najmłodszych lat. Uczymy dzieci, że błędy to naturalna część życia człowieka – dlatego nie boją się ich popełniać. Celem naszej pracy jest zrozumienie, a nie zapamiętanie dlatego też nauka odbywa się poprzez ciągłe eksperymentowanie i sprawdzanie, śledzenie, poszukiwanie i obserwowanie. Celem takiego podejścia jest wykształcenie w dziecku wewnętrznego poczucia celu i motywacji, samodzielności i wiary we własne siły.

W ramach czesnego dzieci uczestniczą w następujących zajęciach dodatkowych:
-Musical babies-j.angielski
-Muzykoterapia
-Zajęcia umuzykalniające
-dogoterapia/hipoterapia
-koncerty muzyczne z wykorzystaniem instrumentów etnicznych i ludowych (muzykoterapia holistyczna)
-logorytmika
-arteterapia

Zapraszamy serdecznie !

www.centrum-bingo.pl

Moja córka chodzi do Happy Kids i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona. Panie bardzo miłe, mają staż w pracy z dziećmi, co widać na każdym kroku. Zawsze zorganizują jakąś kreatywną zabawę dla dzieci. Moja Zosia bardzo szybko się tam zaaklimatyzowała i teraz chodzi tam z przyjemnością. W żłobku jest monitoring, zawsze można popatrzeć, co dziecko robi. Cała placówka robi dobre wrażenie: czyste i zadbane sale, dużo zabawek, ogród. Jakbyś potrzebowała jakiś szczegółowych informacji to chętnie ich udzielę.

Podpisuje sie pod wszystkim,co napisala majjka, jestem zachwycona podejściem do dzieci, oraz troską jaką okazują panie w różnych sytuacjach. Angielski, tenis, basen, szachy, rytmika, logopeda - nie wiem czy można jeszcze coś dodać? Do Happy Kids chodzi już "II pokolenie", młodsze rodzeństwo absolwentów - to chyba najlepsza rekomendacja.
Konkurencja na osiedlu padła!

reklama
Ja swojego szkraba 1,5 r. zapisałam (bo najbliżej - trochę się bałam bo miejsce w miarę nowe i nie znalazłam żadnych opinii) do KUGI na Wojnowie. Po miesiącu mój dzieciak umie sam pić z kubka, jeść zupy bez rozlewania i bardzo się otworzył na inne dzieci - bardzo duże postępy widzę u niego. W żłobku jest ogródek, dzieci prawie codziennie w nim się bawią, codziennie jakieś prace plastyczne (panie każdego dnia pokazują co dzieci robiły), dużo muzyki i ruchu. Osobiście polecam.

Do góry