reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

Laski, a czy Was tez w owulacje bolą sutki/ piersi? Ja od trzech dni mam po prostu tak nabrzmiałe i czułe, nigdy mi się nie zdarzało, tylko tuż przed okresem, ale wtedy tez cała pierś. I takie sterczące, a zazwyczaj mam plaściutkie na zero.

reklama

Jest kolejną na mojej liście „do wywołania” w tym temacie ;)

@penguinlicious - Misiu Kolorowy - czy widziałaś, że zostałaś nominowana do poprowadzenia czerwcowych kresem? Widzę, że nadrabiasz zaległości, a do tego tematu się jeszcze nie ustosunkowałaś ;)
Misiu Kolorowy ❤️
Już jestem i już się odnoszę do Waszej nominacji 🙈 W ogóle, moją pierwszą reakcją było takie „cooooo? 😅 skąd Wam się to wzięło w ogóle?” 😂 I jeszcze to jedno „popieram” @K448 pod “nominacją” 😛

Hmm… w czerwcu zaczynam praktyki na studiach, przyspieszam mocno z szukaniem pracy, no i szczerze mówiąc nie wiem jak to z tym czasem będzie 🙄 Ale w sumie i tak nie ma dnia, żebym nie zaglądała na forum 😅 wyjątkiem były ostatnie dni - nieplanowo, tak wyszło, ale w sumie dobrze mi to zrobiło. Chociaż przez chwile udało mi się nie myśleć o staraniach, a sądziłam że to niemożliwe 🫢

Tylko czy podołam…? 🙈

Laski, a czy Was tez w owulacje bolą sutki/ piersi? Ja od trzech dni mam po prostu tak nabrzmiałe i czułe, nigdy mi się nie zdarzało, tylko tuż przed okresem, ale wtedy tez cała pierś. I takie sterczące, a zazwyczaj mam plaściutkie na zero.
Ja tak miałam w ostatnim cyklu. Zazwyczaj po prostu piersi zaczynały boleć tak na 2-3 dni przed okresem. A tym razem było tak, że już właśnie w okolicy owulacji, a na pewno już zaraz po sutki zrobiły mi się niesamowicie wrażliwe i sterczące. Nawet obcieranie o koszulkę było wyraźnie odczuwalne. No a same piersi nabrzmiałe i bolesne.
Ja się zastanawiałam czy to nie ma przypadkiem związku z poziomem progesteronu 🤔

Misiu Kolorowy ❤️
Już jestem i już się odnoszę do Waszej nominacji 🙈 W ogóle, moją pierwszą reakcją było takie „cooooo? 😅 skąd Wam się to wzięło w ogóle?” 😂 I jeszcze to jedno „popieram” @K448 pod “nominacją” 😛

Hmm… w czerwcu zaczynam praktyki na studiach, przyspieszam mocno z szukaniem pracy, no i szczerze mówiąc nie wiem jak to z tym czasem będzie 🙄 Ale w sumie i tak nie ma dnia, żebym nie zaglądała na forum 😅 wyjątkiem były ostatnie dni - nieplanowo, tak wyszło, ale w sumie dobrze mi to zrobiło. Chociaż przez chwile udało mi się nie myśleć o staraniach, a sądziłam że to niemożliwe 🫢

Tylko czy podołam…? 🙈
Bo wierze w Ciebie! 😀

Misiu Kolorowy ❤️

Tylko czy podołam…? 🙈
Podołasz! No! Postanowione, uff ;)

Głowa Ci odpoczęła podczas tych kilku dni nieobecności, to teraz masz więcej energii do tego, żeby ogarnąć czerwiec 💪

Hej,śledzę wasz wątek i z chęcią dołączę do was w czerwcu na testowanie,chociaż nie mam już totalnie nadziei i czasem tracę siły w tych staraniach o ciąże,mam 26 lat i w tamtym roku zaszłam w ciąże po 6 cyklach,byłam pozytywnie nastawiona i bez obaw bo co może się stać ..jednak straciłam moje dzieciątko w 16 tyg 🥲 teraz staramy się od sierpnia tamtego roku jednak od stycznia do marca mieliśmy przestój przez chorobe i moja nagłą operacje,w czerwcu będzie 2 cykl gdzie znowu próbujemy po tym wszystkim przez co musieliśmy przejść.
Cześć, rozgość się, byle nie na zbyt długo :)

Okresy braku sił i nadziei są w tej sytuacji całkowicie zrozumiałe. Korzystasz z pomocy psychologa w tym temacie? Z doświadczenia wiem, że warto gdy masz za sobą takie przykre doświadczenia :(

Tak czy inaczej - dobrze trafiłaś - tutaj się wzajemnie wspieramy i w tych dobrych i w kiepskich momentach. Zawsze chętnie wysłuchamy i (w razie konieczności) doradzimy.

Wiecie co było przyczyną straty tamtej ciąży? Robiliście jakąś diagnostykę w tym kierunku?

Dziewczyny, sory, że wpadam na wątek, a nie jestem zapisana. Musiałam chwilę odpocząć od tematu 😥
Ale do rzeczy. Mam do porobienia badania, koszt ponad tysiąc jak zrobię wszystko w klinice.
A wy czasem znacie jakieś promki czy super okazje. Jakby któraś coś wiedziała to dajcie znać, pls 😊
Z badań mam wymazy, amh, wszystkie te wirusowe (hiv, hcv itp.), różyczka, toxo i jeszcze tam jakieś pojedyncze.

Dziewczyny, sory, że wpadam na wątek, a nie jestem zapisana. Musiałam chwilę odpocząć od tematu 😥
Ale do rzeczy. Mam do porobienia badania, koszt ponad tysiąc jak zrobię wszystko w klinice.
A wy czasem znacie jakieś promki czy super okazje. Jakby któraś coś wiedziała to dajcie znać, pls 😊
Z badań mam wymazy, amh, wszystkie te wirusowe (hiv, hcv itp.), różyczka, toxo i jeszcze tam jakieś pojedyncze.
Jak masz Luxmed to 90% tych badań możesz zrobić w ramach pakietu. Amh Luxmed nie ogarnie ale jest do końca maja promocja w synevo -30% z kodem.

reklama
Tak czytam to wszystko i serio nie potrafię zrozumieć.
Bez względu na kraj w jakim się mieszka wszelkie badania i diagnostyka w tak ważnym temacie powinny być za darmo. Nie z okresem oczekiwania kilka lat.
Wszelka patologia alkoholicy, narkomani i inne tego typu osoby są leczone za darmo. Takim ta pomoc jest oferowana bez pytań.
Nie zrozumcie mnie źle, ja rozumiem w życiu bywa różnie, ale w większości jednak jest to wybór tych ludzi.
A Ty uczciwie pracując, płacąc składki i wszystko nie możesz otrzymać w zamian minimum?
Sorry, ale system zdecydowanie gdzieś tu nawala. 😕

Do góry