reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do wagi

Oki, to suuuuper:):tak: Podoba mi się odchudzanie z Tobą!!! To co jutro goferki z malinkami na deser?:-) A co planujesz na obiad? ja chyba mięso/ rybę + warzywo

reklama
ja mam mielone z dzisiaj, więc nie mam wyboru, zjem z mizerią oczywiście z jog. nat. Malinek nie mam, ale mam borówki a. i czerwoną porzeczkę. Coś wykombinuję, może koktajl?

też mam borówki i czerwoną porzeczkę:) Jutro kupię malinki:)
No ale musimy się starać żeby było więcej warzyw niż owoców!:tak: Ja myślę, ze mielone są oki jeśli nie zjesz ziemniaków:tak::-)

MamaM- ja też, ja też! To zróbmy to RAZEM< co???

Martadelka, bo Trasia ciągle mówiła, że jest gruba, że jest słonica. i Jak my mówiłyśmy, że martwimy się naszym wyglądem i wagą, to mówiła " a co ja mam powiedzieć??" a przyjechała na zlot normalna, szczupła laska!:tak:

Aestima, bo jak sie naczytałam ile wazycie to mi naprawdę słabo było. Dziwisz się?? jakbyś na wadze widziała 10kg więcej niż teraz to też byś zwątpiła :-D

mama Matiego na SB możesz jesć co chcesz w dowolnym momencie. ALe urozmaicenie naprawdę mile widziane, bo inaczej szybko ci sie znudzi i będziesz miała dość. Jak zaczniesz to mogę ci podrzucić kilka pomysłów na początek, potem samemu już się łatwo wymyśla.

mama Matiego na SB możesz jesć co chcesz w dowolnym momencie. ALe urozmaicenie naprawdę mile widziane, bo inaczej szybko ci sie znudzi i będziesz miała dość. Jak zaczniesz to mogę ci podrzucić kilka pomysłów na początek, potem samemu już się łatwo wymyśla.

Jakby co to sie zgłosze, narazie mam naściąganych jadłospisów na kazdy dzien i sporo przepisów z jakiejs stronki o tej diecie wiec cos napewno wybiore bo dużo ciekawych jest.
Czy w czasie tej diety ogranicza sie jedzenie do okreslonych porcji czy je sie tak zeby nie czuc sie głodnym (tak pisało w jakims opisie)?

Aestima, mrsmoon zachęcacie mnie swoimi pomysłami na jedzenie zebym dołąćzyła do was, ale bede twarda i sie nie dam! A co!! :-)
A ćwiczyć tez będziecie?

nie musisz ograniczać wielkości potraw, jedz tyle żeby się najeść. Nie licz też kalorii chyba, że jesz orzechy albo awokado. Oba są bardzo zdrowe i polecane w diecie, ale z uwagi na swoją ogromną kaloryczność trzeba trochę uważać z ilością.

I jak idzie dziewczyny??
Ja dziś jogurt 0%, 3 kanapki- pieczywo chrupkie, sałata, pomidor, ogórek, papryka i wędlinka, kawa z mlekiem, na obiad będzie łosoś upieczony w folii ( zapakowałam do folii razem z plastrem cytryny i odrobiną... masełka:zawstydzona/y:) i brokuły. Potem jakaś przekąska i kolacja- nie wiem jeszcze co, chyba arbuz i może jajeczniczka...

reklama
Ja na śniadanko ciemne pieczywo plus szynka i pomidor, 2-gie śniadanie - brzoskwinia i duża łyżka:zawstydzona/y: lodów, obiad - mielone z mizerią, a na kolację jeszcze nie wiem, ale może jajka jakieś. Aestima a jak łososia robisz?

Do góry