reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Ja zaczekam do 4 miesięcy i zaczne dawać jabłuszko ale najpierw takie ze słoiczka, bo tam jest lepiej przetarte :) a takich ze sklepu boje się dawać, bo to pryskane itp. :(

reklama
Właśnie o to miałam Was pytać, czy przypadkiem takie jabłuszko ze słoiczka nie jest zdrowsze ( i pewniejsze ) dla takiego małego szkraba. Ja też bym sie bała zwykłego właśnie przez to pryskanie ...

dziewczyny zaczęłam czytac wszystko o karmieniu w moim stosie gazet i wyciagnęlam dwa wnioski
1. cyt. "dania ze słoiczka są tak samo , a często nawet bardziej wartościowe niz te przygotowane w domu" w skrócie chodzi o to ze nie wiesz co kupujesz czy warzywa nie były czasami pryskane a te ze słoiczka zostały specjalnie skontrolowane.
2. wszędzie piszą ze jeśli karmi się piersia to najlepiej zacząc wprowadzać nowości gdy dziecko skończy 6msc (oczywiście jeśli mleka w ycuszka mu wystarcza)

także ja bede czekac do czerwca z nowościami dla Piotrusia

Cyprysiowa o zaufanych rolnikow trudno w dzisiejszych czasach.. no ja przynajmniej takiego nie mam

fajny ten wątek o niewprowadzaniu nowych pokarmów ale juz sie ekscytuje co to bedzie dalej
jej jak te nasze dzidziulki rosna i sie rozwijaja

poki co to kupeczka Majeczki mi sie podoba i ladnie pachnie - az strach pomyslec co to bedzie dalej

na razie bedziemy jechac na cycu do 6 mies i potem zobacyzmy
ale akurat to bedzie lato i pelno warzywek swiezutkich

podobno mozna tez w 7 mies wprowadzac porzeczki - a to akurat bedzie sezon - lubie porzeczki mniam!! :)

Kupkami to sie akurat nie martwie. Jako ze Ati robi kupki raz na kilka dni, to jak juz zrobi to muchy padaja od tego aromatu, gorzej juz wiec raczej nie moze byc. ;) ;D

No ale tez zamierzam wprowadzac nowosci po pol roku. Tyle, ze tu bedzie zima, wiec akurat jablka nie beda najlepsze. Tutaj zreszta kaza od kaszek zaczynac.

mnie interesuje jak podawalyscie to jabluszko to jak to dzidzia normalnie polknela ??? ja sie boje, ze Adunia by sie zakrztusila bo to nie mleczko a pokarm staly ::) chyba wiecie o co mi chodzi :p

ja raczej zdecyduje sie na sloiczki, niestety nie mam nawet zaufanej pani z warzywniaka, wszystko wcisna zeby tylko kupic i stad moje pytanie: na jaka firme sie zdecydujecie, jak spojrzalam na polke w sklepie to asortyment jest ogromnie bogaty i nie wiem co najlepsze czy Gerber czy Hipp dla porownania czy jeszcze cos zupelnie innego ???

reklama
Joeey - ja tez ostatnio patrzylam w sklepie na sloiczki - tez raczej bede na sloiczkach jechac, bo jezeli chodzi o szykowanie zupek dla dzieci to antytalencie jestem ;D ;D ;D A jakiej firmy to chyba bez roznicy, ale tak jak piszesz Hipp i Gerber biore pod uwage... dla mnie odpada wszystko co jest z Bebiko - uraz po Wiktorze chyba :( Takze nawet mleka nie bede od nich dawac - tylko NAN od Nestle albo mleko z Gerbera kiedys bylo, nie wiem czy teraz tez jest... w kazdym badz razie Bebiko dla mnie odpada ;D No to zrobilam teraz firmie reklame :)

Do góry