reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

Tuniu, co do tej jałowości Sinlacu, nie jestem pewna, ale ta kobitka, o której wcześniej pisałam mówiłą że jest słodki w smaku... ::)

reklama
Purée owocowe (1 porcja)

Składniki:

* 1 duże (ok. 120 g) jabłko
* 2,5 łyżki stołowej Nestlé Sinlac
* do smaku - sok jabłkowy dla niemowląt lub koperek

Sposób przygotowania:

* Jabłka obrać ze skórki, pokroić na kawałki, a następnie dusić na małym ogniu w niewielkiej ilości wody.
* Dodać Nestlé Sinlac, zamieszać i gotowe.
* Do smaku można dodać sok jabłkowy dla niemowląt lub drobno posiekany koperek.

Od 7. miesiąca życia jabłko można zastąpić gruszką, brzoskwinią lub morelą, od 10. mies. bananem. Nie podawać dzieciom uczulonym na jabłka i koperek.

To kolejny przepis z Nestle Sinlac...

Joanka pisze:
Tuniu, co do tej jałowości Sinlacu, nie jestem pewna, ale ta kobitka, o której wcześniej pisałam mówiłą że jest słodki w smaku... ::)

może być słodki, byle by nie miał jakiegoś zdecydowanego smaku. ale tak sobie myslę, że skoro można to dawać do zupek, kaszek, i deserków to smak raczej powinien mieć nijaki.

gdzieś widziałam przepisy, ale oczywiście zapomniałam jak znajdę to wrzucę :)

U nas plan dnia wyglada tak:

O 6-7 cycus na sniadanko.
nastepnie ok 100ml soczku.
9 cycus na drugie sniadanko.
12 serek homogenizowany lub obiadek czy warzywka.
15-16 obiadek czy warzywka lub serek homogenizowany (na zmiane).
18-19 deserek owocowy.
20 cycus na kolacje i spanko na noc.
ok 2 lub 4 pobudka na cycusia :)

Jeszcze w miedzyczasie (choc nie zawsze) flipsy lub biszkopciki i soczek lub herbatka.

Oczywiscie plan dnia ulega zmianie.

Niekiedy tez jest tylko cycus i obiadek o 16, a potem o 19 deserek i cycus na kolacje ;)

Często Sandrusia podjada :laugh: Nie zdążysz się obrócić i już musisz coś szykować. Ciekawe ile na raz wypija z piersi ? To słodka tajemnica Sandrusi ;)

Podjada ale malymi porcjami :)
choc ostatnio zaczela dziennie zjadac sloiczek 130ml obiadku i deserku.
Serka to jak malutki to caly a jak ten wiekszy to troszke dziubnie :)

Z cycusia to chyba tylko sie napije bo szybko jej to idzie ;D Kiedys potrafila dluzej cycolic.

No nie wiem :D

Na wadze przybiera ok 50g na 2 tygodnie i wazy teraz 8200g wiec chyba nie jest grubaska :p tylko fajnym bobaskiem ;D ;D ;D

ja się martwiłam, że Rozi za dużo waży. (ale z drugiej strony wiecie jakie były cyrki z jej wagą na początku)

Rozi je tak:
8.00 nutramigen 180ml
12.00 nutr. 180ml
14.30 zupka/obiadek słoiczek 150g
16.30 nutr. 180ml
20.00 nutr.180ml

i to wsio, na spacerku herbatka rumiankowa bo tylko tą dobrze toleruje.

ważyła ostatnio tydzień temu 8100 i myslałam że to lekko za dużo. ale lekarz stwiedził że super.

reklama
Dużo Rozi mleczka pije :) Mati ma podobny rozkład posiłkow...
8.00 150 ml kaszki na bebilonie pepti
11-12 to samo
około 14 obiadek tak koło 200g
16.30 desererek 180g kleiku z owocami
20.00 240 kaszki i spać
do tego herbaty ile chce :)

Do góry