reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

;D szalona krowa odpada ze wzgledu na skaze bialkowa, a kurczak tez moze uczulic ze wzgledu na hormony
Milence daje jagniecine, krolika, indyka - jak na razie ;D

reklama
Rozusia wcina, jeden słoiczek zupki 150g na obiadek.
co drugi dzień mięsko u nas tylko króliczek, parę razy spróbowała już jagnięcinę i indyka.
innego mięska nie je.

Dziewczyny chciałabym ugotowac Hance zupkę z mięsem ale nie wiem ile tego mięska ma być. Jaką proporcję przygotowujecie ? Mrozicie potem jedzonko, czy za kazdym razem gotujecie świeże?

Ja Sandrze daje miesko codziennie :) i zjada z checia

Ostatnio jadla serek homogenizowany waniliowy firmy zott i strasznie smakowal :) i kromeczke z maselkiem :)

Dzis jadla kroliczka w warzywkach i zajadala sie jak zwykle :D wszystkim :)

Ja jak narazie nie gotuje zupek, tylko warzywka wiec robie mala porcje na jeden raz.

Czytalam kiedys zeby nie dawac za czesto marchewki.
A przeciez w kazdej zupce i w kazdym daniu jest.
I jak myslicie mozna podawac codziennie taki jeden sloiczek z dodatkiem marcheweczki.

Witajcie!!!
Mam pytanko czy marchewka lub ziemniak moze uczulac?

Moja coreczka ma juz przeszlo miesiac cala szyje strasznie "wywalona" tzn bardzo czerwona czerwona az do ranki w jednym miejscu i przenosi sie to na cale cialko.Lekarze (2 dermatologow i pediatra) stwierdzili ze to najpierw obtarte a niedawno zmienila zdanie pani pediatra ze to uczulenie ale ja juz niewiem od czego.Dostaje clemastinum ,witam C,masc zrobiona i clotrimazol.I nic nie pomaga!!!!Wrocilismy do cyca,jablka,ziemniaka i marchewki a dzis jeszcze wiecej na plecach ze az rece zalamuje.Kapiemy ja w oilatum i w krochmalu na przemian i co dalej robic.????

marta3x pisze:
Ineczka pisze:
Edytka, fajnie masz ;D
Milenka zjada po pare lyzeczek i finito :(

Ineczko a gdybyś dodawała swojego pokarmu troszkę do zupek , może Milenka zjadałaby więcej :)
niestety nie jestem w stanie sciagnac pokarmu :( niczym :(
ale nowe smaki podaje, jak Milenka zje choc kilka lyzeczek to sie ciesze ;D
lekarka kazala byc cierpliwym, nie podawac na sile, nie robic dramatu z niejedzenia,
wkoncu zalapie o co w tym chodzi ;D

Joanna MK, gdzies slyszalam o uczuleniu na marchewke, niestety :(

marta3x pisze:
edyta27 pisze:
Tylko pić nie chce :mad:

Edytko a próbowaliście niekapek, Marcel chetnie ciągnie sobie z niego soczki :laugh:

a widzisz Martusia
Pariska wcale nie chce pic z niekapka
czasem weźmie kilka łyczków wody z butelki albo wypije soczek
a z niekapka ani kropeki
jak jej pojeci jedna to robi: bleeeeech :p :p :p

Kinek ja daję 1/4 - 1/3 z pół fileta z kury na 4 porcje obiadowe ( u naj jedna porcja to pół słoiczka)
o rany... zrozumiałaś ? ::) :p ;D

reklama
mam switny sposob na picie.
SLOMKA

Nasza corcia podlapala bardzo szybko bo juz za drugim pociagnieciem i teraz pije soczki przez slomke.Nie zalewa sie,i lepiej pije niz przez kubek niekapek.
Polecam !!!

Do góry