reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

pati ja sie nie znam na mlekach bo jestem cycusiowa mamausia :-D bebiko2 czy nan 2 jest od 4 mieisiaca ze chcesz juz zmienic? bo jesli tak to moim zdaniem smialo mozesz sprobowac,tak jak lekarz ci powiedzial :tak:
zwlaszcza ze Marcelus do malych dzieci nie nalezy, a ja czytalam ze jak sa wieksze i waza juz ok 9 kg to mozna szybciej wprowadzac nowe posilki dla starszakow.

women z tym mieszaniem mleczek to nie wiem czy to dobry pomysl :sorry2: no ale jak mowie nie znam sie, bo nigdy nie karmilam butla. Ja bym przynajmniej mojemu nie mieszala.

reklama
Karina..ja wprowadziłam Marcelkowi sok z marchwii własnie jak skończył 3mc(-również 22go;-):-D)
soczek robiłam sama i zaczynałam od dwóch łyecek podając codziennie jedną więcej :-)

laseczki ja mam problemos
bardzo Was proszę o rade
otóz...
od początku Marcelek był na Bebiko Omneo-teraz zastąpili je Bebilonem Comfort więc cały czas pije to nowe
jutro młody kończy 4 mc
i zastanawiam sie czy nie przerzucic go na zwykłe Bebiko2 lub Nana2 czy zostać przy tym Comfort
lekarz mówi ze mogę spróbowac tymbardziej ze omneo nie było wg wskazan lekarskich tylko sama je wybrałam zeby zminimalizowac ryzyko kolek itp...
jak Wy uważacie
jak Wy byście postąpiły

Dziekuje za informacje dzisiaj dma jemu troszkę soczku z marchwi tez wycisnę ze swieżej marchewkii i zobacze. Powiedz mi jak będę chciała dać jabłuszko np. jutro to lepiej sok czy mogę kupić np.gerberka myśle że nie powinno zaszkodzic.
Powiedz czy zagęszczasz mleczko????Jak tak to od kiedy zaczelas i ile razy na dzien????
POZDRAWIAM
KARINA

dziękuje Kochane za odpowiedzi:tak::tak::tak::-)

wisienko..
tak,mleka następne czyli 2 są od 4 mc zycia
jadę zaraz po zakupy i kupię Bebiko2

women...dzwoniłam dzisiaj do serwisu konsumenckiego
i babka nie kazała tak mieszać mleczek
mówiła zeby konkretnie zdecydować i obserwować bo jak bedzię się mieszacto dopiero mozna bałaganu narobić:-p:-p
Dziekuje za informacje dzisiaj dma jemu troszkę soczku z marchwi tez wycisnę ze swieżej marchewkii i zobacze. Powiedz mi jak będę chciała dać jabłuszko np. jutro to lepiej sok czy mogę kupić np.gerberka myśle że nie powinno zaszkodzic.
Powiedz czy zagęszczasz mleczko????Jak tak to od kiedy zaczelas i ile razy na dzien????
POZDRAWIAM
KARINA
ja zagęszczam mleczko tylko na noc
robię 180ml i 4 miarki kleiku-ale zaczynałam od 150ml +2 miarki(2 tygodnie) póżniej 180+3 miarki i od kilku dni 180+4miarki
zagęszczam kleikiem ryżowym
ale zakupiłam juz kleik kukurydziany i jak skończę ryżowy to spróbuję tym drugim

ja soczek jabłkowy kupuję Hippa
bardzo synkowi smakuje:tak::-D

Witajcie moge Was prosić o rade :) mój synek za tydzień kończy 3 miesiące, i tu mam pytanie od kiedy moge wprowadzac mu jakies nowości, typu soczek , seserek czy kleik? Synek od po zatku jest na mleku modyfikowanym i wg lekarzy ma skaze białkową, czy moge mi coś wprowadzic i zageszczac mleko na noc?;-)

Moja Inga pije soczek z marchewki od 3 mesiąca (zaczęliśmy od pół łyżeczki). Robię go sama, bo przy okazji sama się załapię;-) Teraz dostaje dodatkowo deserek z marchewki, ale jest tak okrutnie wstrętny, że mąż sam dzisiaj jej będzie deserek marchewkowy robił. Indze wprawdzie to smakuje (wcina cały), ale mnie aż skręca od kiedy to spróbowałam. Może inne deserki są lepsze, ale z innymi jeszcze poczekam;-)

qrcze dziewczyny to ja juz nie wiem, lekarze mowia zeby do pol roku byl sam cyc a widze ze wiekszosc z was juz wprowadza jakies przeciery:szok: zastanawiam sie po co?skoro jest jeszcze mleko z piersi, juz nie wiem jak robic, czekac czy wprowadzac, ale z kolei mysle ze lekarze nie mowiliby tego jesliby to nie mialo wplywu na dziecko...

kathe nie wiem czy nie zauwazylas ale nowosci do jadlospisu wprowadzaja te dziewczyny ktorych maluchy sa na butli lub pol na pol :tak:
z dziecmi na cycu trzeba troche dluzej czekac az sie cos nowego wprowadzi, ja mysle ze jak skonczy 4 to bede probowac po troszku cos wprowadzac, jak dla mnie 6 miechow do za dlugo :sorry2:

kathe nie wiem czy nie zauwazylas ale nowosci do jadlospisu wprowadzaja te dziewczyny ktorych maluchy sa na butli lub pol na pol :tak:
z dziecmi na cycu trzeba troche dluzej czekac az sie cos nowego wprowadzi, ja mysle ze jak skonczy 4 to bede probowac po troszku cos wprowadzac, jak dla mnie 6 miechow do za dlugo :sorry2:
ja przy Samuelku (a on jest długodystansowcem cyckowym:-p)
zaczęłam wprowadzać nowe jedzonka tak w połowie 4mc
jak miał 5mc to mu na cielęcince zupki gotowałam
wcinał jak szalony

Doticzka ja zagęszczam mleczko kleikiem ryżowym gdziś od 3 tygodni (kilka dni zrobiłam przerwe i nie zagęszczałam). Ale teraz zagęszczam już 2 razy dziennie (w dzien i na noc). We wtorek byłam u lekarza i mówiła, że moge zagęszczać już mleczko co drugie karmienie.

qrcze dziewczyny to ja juz nie wiem, lekarze mowia zeby do pol roku byl sam cyc a widze ze wiekszosc z was juz wprowadza jakies przeciery:szok: zastanawiam sie po co?skoro jest jeszcze mleko z piersi, juz nie wiem jak robic, czekac czy wprowadzac, ale z kolei mysle ze lekarze nie mowiliby tego jesliby to nie mialo wplywu na dziecko...

Mój mały jest tylko na mleku modyfikowanym więc dlatego będe zaczynała coś wprowadzać już.:tak:

reklama
Do góry