reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

reklama
Chcialam dodac ze naprawde bardzo wana jest intuicja matki,jesli czujesz ze bedzie ok to zapodaj nowe jedzonko,a jesli masz obawy to poczekaj.
Ja podchodze bardzo na luzie,wiem ze sa to bardzo delikatne jedzonka i wątpie zeby cos od nich bylo dzieciakowi,zapobiegawczo pisza po 4 mc ale mysle ze mozna dawac juz duzo wczesniej.

Co do soku z marchwi to dr.mojej przychodni wykfalifikowany pediatra powiedzial ze on zaleca juz od 30dnia zycia wprowadzac soczek z marchwi,tak wiec nie mam zadnych obaw.

Moj maly wcina jakszalony,postanowaila ze nie bede go poic bez sensu mlekiem ktore przelatuje przez brzuszek bez wiekszego zaspokojnienia glodu.

dokładnie tak samo myślę. Przestałam dawać soczek jabłkowy (tylko kilka łyżeczek dawałam mu narazie) ale to dlatego, że ulewał. Od niedzieli zacznę powoli podawać nowe rzeczy (bo dopiero pojadę do jakiegoś normalnego dużego sklepu bo w tej dziurze nic nie ma:wściekła/y:) .
A jeśli chodzi o to, że piszą że po 4 miesiącu to jeszcze niedawno te same produkty były od 4 miesiąca !
Także powinno być oki.

A no i dzisiaj firma NUTRICA przysłała mi do domu próbki produktow. zupki, desery, kleiki i herbatki.:cool2:
Wysłałam kupon, który dostałam w szpitalu z tymi różnymi ulotkami i przysłali książeczki żywienia i te produkty.:blink:

Misia przepraszamy;-)
Doticzka ja zaczełam wprowadzac Kapikowi mojemu soczek jak jeszcze nie miał 3 miesięcy skończone:-) a deserek jak miał 3 miesiące i tydzień:-) narazie marcheewczeczka i jabłuszko:-)
a właśnie mam pytanie do mamuś...

a co myślicie o soczku winogronowo jabłkowym... bo mi mężuś kupił i nie wiem czy można...;/ niby tez po 4 pisze..ale jakoś te winogrona?;/
ja Michałowi podawałam a Olka nie lubi tych soczków pije chętnie tylko wodę:confused:

sabinko...Marcele pił przedwczoraj właśnie ten soczek,smakował mu bardzo i nic mu nie było a wypił 90ml od razu:-D:tak:
no ten to smakosz:-D

kiedy podajecie sokczyki, przeciery tzn po mleko, przed ...czy miedzy posilkami
ja między posiłkami jako deserek

moj Bąbelek jest na cycuszku ciagle, ale dzisiaj pierwszy raz zjadl pol sloiczka malunkiego jabluszka :-D Ale sie zajadal!!! Ssal lyzeczke, he he he.... a jak zjadl te pol sloiczka to chcial jeszcze, ale sie balam dawac wiecej. Na dzis starczy! Jutro 2gie pol sloiczka dam :tak:
Ale mielismy frajde!! :-D:-D:-D

to jest życie:-D smacznego Marcelku!!!

Słuchajcie dzisiaj chciałam podać Hippa ziemniaczek+dynia odradzam masakra tak niedobre w smaku i zapachu że szok.Zdecydowanie odradzam

Słuchajcie dzisiaj chciałam podać Hippa ziemniaczek+dynia odradzam masakra tak niedobre w smaku i zapachu że szok.Zdecydowanie odradzam
zgadzam się co do smaku i zapachu
ale np mój Marcelinek zjadł cały słoiczek ze smakiem:-p:cool2:
Samuel też to lubił:cool2::shocked2:

Witajcie:-)
Pierwszy raz piszę na tym wątku.
Widzę ,że duża część z was juz wprowadziła dodatkowe elementy jedzonka dla szkrabów. Mój maluszek teraz w piatek 22.02 skończy trzy miesiące i zastanawim się czy nie zacząć wprowadzać coś do pozywienia.
Z tego co widzę zaczynacie od soczków z jabłuszka czy marchwi.
Powiedzcie mi mój maluszek jest na karmieniu mieszanym ( piers i butla) niestety butla dominuje u nas czy jest to dobry moment żeby spróbować cos wprowadzić????czy jeszcze odczekać????i czy zanim wprowadze konsultować to z pediatrą czy nie ma takiej potzreby????
POZDRAWIAM WAS
KARINA

Karina..ja wprowadziłam Marcelkowi sok z marchwii własnie jak skończył 3mc(-również 22go;-):-D)
soczek robiłam sama i zaczynałam od dwóch łyecek podając codziennie jedną więcej :-)

laseczki ja mam problemos
bardzo Was proszę o rade
otóz...
od początku Marcelek był na Bebiko Omneo-teraz zastąpili je Bebilonem Comfort więc cały czas pije to nowe
jutro młody kończy 4 mc
i zastanawiam sie czy nie przerzucic go na zwykłe Bebiko2 lub Nana2 czy zostać przy tym Comfort
lekarz mówi ze mogę spróbowac tymbardziej ze omneo nie było wg wskazan lekarskich tylko sama je wybrałam zeby zminimalizowac ryzyko kolek itp...
jak Wy uważacie
jak Wy byście postąpiły

Pati u mnie Hania od poczatku jedzie na nan1 i jest ok
mysle ze spokojnie mozesz przejsc na Bebiko,bo mi polozna przy Mili tez zaproponowala Bebiko Omneo na dzien dobry i po jednej puszcze mialam juz kupic normalne mleczko;-)

no wiec moje dziecko jest zdecydowanie nie marchewkowe.... wczoraj i dzis probowalismy i zupelnie mu nie smakuje ... dalam mu dzis pol lyzeczki jablka z gruszka i to juz bardziej mu sie podobalo ..... ale nadal zostaje przy minimalnych ilosciach ... w koncu nie ma on jeszcze 3 m-cy

reklama
Karina..ja wprowadziłam Marcelkowi sok z marchwii własnie jak skończył 3mc(-również 22go;-):-D)
soczek robiłam sama i zaczynałam od dwóch łyecek podając codziennie jedną więcej :-)

laseczki ja mam problemos
bardzo Was proszę o rade
otóz...
od początku Marcelek był na Bebiko Omneo-teraz zastąpili je Bebilonem Comfort więc cały czas pije to nowe
jutro młody kończy 4 mc
i zastanawiam sie czy nie przerzucic go na zwykłe Bebiko2 lub Nana2 czy zostać przy tym Comfort
lekarz mówi ze mogę spróbowac tymbardziej ze omneo nie było wg wskazan lekarskich tylko sama je wybrałam zeby zminimalizowac ryzyko kolek itp...
jak Wy uważacie
jak Wy byście postąpiły

Pati kochanie mysle ze moze stopniowo a nie odrazu
zacznij od jedenego posilku dziennie i z dnia na dzien zwiekszaj o jeden posilek,ja teraz tez bede tak robila,z nanu ha na nan zwykly.:-)

Do góry