reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZKI-jakie kupujemy , polecamy

reklama
Tak zerknełam na Wasze typu wózków - niezłe mają ceny ;-) ale za tym idzie jakość i powinna funkcjonalność. Moje uwagi to wymiary wewnętrzne gondolki (maciupkie są) i spacerówek (tez do największych nie należą). Kwestia tez kubełkowatych spacerówek... do mnie nie przemawiają, a przy małej gondolce będzie trzeba szybko maluszka do spacerówki przenieśc, a dopóki nie kontroluje dobrze główki i nie siedzi najlepszą pozycję jest leżąca na płasko bądź minimalnie podniesiona, a tego w kubełkowych spacerówkach nie da się zrobić...
Bugaboo takiej małej gondoli nie ma. A co do kubełkowych spacerówek, to też na początku miałam mieszane uczucia, ale oglądałam taką u znajomych z roczniakiem i nawet mi się to spodobało.
Co do cen... Ja nie bardzo mam wyjście, w Stanach właściwie każdy wózek z gondolą (towar deficytowy, w sklepach się właściwie nawet żadnej gondoli obejrzeć nie da) kosztuje ok. 1000$. Tańszy nieco jest UppaBaby.

wygrał bugaboo-jutro z dziadkiem zamawiamy:biggrin2:
Zobacz załącznik 416985

Super! A jaka wersja kolorystyczna? Missoni jak na fotce dałaś? Mi się marzy Deep Purple:zawstydzona/y:.

Kadza, to znana firma. Wózki dosyć ciężko bo ponad 16 kg dla mnie to ważne.
Opinie są mieszane w necie, w wersji Espiro GTX jest mała gondolka w tej chyba też
Oglądałam te wózki na żywo generlanie wrażenie robi ok ale jednak coś mi w nich nie pasowało

atomowka noo własnie wózek ładny ale jakos mam takie cichutkie ale mam do niego niewiem sama czemu nie jestem do niego w 100% przekonana. Niby ładnie wyglada ale jednak sama niewiem....

Bugaboo maja straszna cene za straszny wozek:) mi sie szczegolnie gondola mega nie podoba i niziutko do niej strasznie. Pozatym te koleczka sa mikrusie i w lesie lub na blocie u mnie w stajni ledwo ledwo ( kolezanka ma). Ale gondole maja ogromna i gleboka strasznie.

A o co wam chodzi z tymi kubelkowymi??? To jakie sa nie kubelkowe???

Tricia Bugaboo rzeczywiście nie ma malutkiej gondoli, ale nie wiem na ile wystarczy? 3-4 miesiące... może ciut dłużej, bo potem cieplej będzie... Mnie właśnie martwiłoby to, że tak szybko maluszka trzeba będzie wsadzic do tego kubełkowatego fotelika, którego na płasko sie nie rozłoży i do spania maluszek będzie musiał przyjmować nienaturalną pozycję... ale ja to tradycjonalne podejście mam ;-) no i tak jak piszesz z dostępnością różnych typów wózków w różnych krajach to też róznie bywa - oby służył jaknajlepiej :tak: jak widze jakies filmy ze Stanów, to rzeczywście jak małe dziecko to w foteliku wpinanym w stelaż jeździ, a potem jak z fotelika wyrasta to do spacerówki...

MaMicurina ale fajny kolorki będą - uniwersalne jak nic i stymulujące malucha :tak: a te wózki to maja jakąś torbę czy cos takiego, gdzie można przewozic najpotrzebniejsze rzeczy?

Z Espiro sie spotkałam, sporo osób jeździ i jakos specjalnie nie narzeka ;-) ale fakt gondolka to mała, tak na początek jedynie...

MaMicurina ale fajny kolorki będą - uniwersalne jak nic i stymulujące malucha :tak: a te wózki to maja jakąś torbę czy cos takiego, gdzie można przewozic najpotrzebniejsze rzeczy?
tak, jest torba na zakupy 24litry i ja kupie sobie jeszcze dodatkową torbę jesli organizer ktory dodają okaże sie mały...

ano wiadomo ze tylu przeciwnikow ilu entuzjastow z tymi wozkami:tak:
sami pewnie nie zdecydowalibysmy sie na niego...ale że dziadek zaoferowal ze kupi wlasnie ten ktory chcialam to cieszę się i skorzystam:tak:

Bugaboo maja straszna cene za straszny wozek:) mi sie szczegolnie gondola mega nie podoba i niziutko do niej strasznie. Pozatym te koleczka sa mikrusie i w lesie lub na blocie u mnie w stajni ledwo ledwo ( kolezanka ma). Ale gondole maja ogromna i gleboka strasznie.

Straszna cena i małe przednie kółka to największe wady Bubaboo, ale z tego co czytałam wcześniej jest tańszy "zamiennik" Osann ma możliwość szybkiej wymiany kółek na terenowe i jest całkiem niedrogi, bynajmniej jak widziałam w mapetszop ceny są całkiem przystępne.

reklama
Kubełkowe spacerówki jak to określacie są wbrew pozorom całkiem dobrze wyprofilowane i dziecko siedzi w nich bardzo stabilnie. A rzeczywiście Osann jest dużo tańszy, a całkiem solidny wózek. Cichy, łatwy do prowadzenia, pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa i największa zaleta to te kółka offroad czy jakoś tak. Bardzo poręczny wózek i nie ma problemu, że dziecko zaraz po urodzeniu już przestaje mieścić się w gondoli (90cm).

Do góry