reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI-jakie kupujemy , polecamy

reklama
Tak zerknełam na Wasze typu wózków - niezłe mają ceny ;-) ale za tym idzie jakość i powinna funkcjonalność. Moje uwagi to wymiary wewnętrzne gondolki (maciupkie są) i spacerówek (tez do największych nie należą). Kwestia tez kubełkowatych spacerówek... do mnie nie przemawiają, a przy małej gondolce będzie trzeba szybko maluszka do spacerówki przenieśc, a dopóki nie kontroluje dobrze główki i nie siedzi najlepszą pozycję jest leżąca na płasko bądź minimalnie podniesiona, a tego w kubełkowych spacerówkach nie da się zrobić...
Bugaboo takiej małej gondoli nie ma. A co do kubełkowych spacerówek, to też na początku miałam mieszane uczucia, ale oglądałam taką u znajomych z roczniakiem i nawet mi się to spodobało.
Co do cen... Ja nie bardzo mam wyjście, w Stanach właściwie każdy wózek z gondolą (towar deficytowy, w sklepach się właściwie nawet żadnej gondoli obejrzeć nie da) kosztuje ok. 1000$. Tańszy nieco jest UppaBaby.

wygrał bugaboo-jutro z dziadkiem zamawiamy:biggrin2:
Zobacz załącznik 416985

Super! A jaka wersja kolorystyczna? Missoni jak na fotce dałaś? Mi się marzy Deep Purple:zawstydzona/y:.

Kadza, to znana firma. Wózki dosyć ciężko bo ponad 16 kg dla mnie to ważne.
Opinie są mieszane w necie, w wersji Espiro GTX jest mała gondolka w tej chyba też
Oglądałam te wózki na żywo generlanie wrażenie robi ok ale jednak coś mi w nich nie pasowało

atomowka noo własnie wózek ładny ale jakos mam takie cichutkie ale mam do niego niewiem sama czemu nie jestem do niego w 100% przekonana. Niby ładnie wyglada ale jednak sama niewiem....

Bugaboo maja straszna cene za straszny wozek:) mi sie szczegolnie gondola mega nie podoba i niziutko do niej strasznie. Pozatym te koleczka sa mikrusie i w lesie lub na blocie u mnie w stajni ledwo ledwo ( kolezanka ma). Ale gondole maja ogromna i gleboka strasznie.

A o co wam chodzi z tymi kubelkowymi??? To jakie sa nie kubelkowe???

Tricia Bugaboo rzeczywiście nie ma malutkiej gondoli, ale nie wiem na ile wystarczy? 3-4 miesiące... może ciut dłużej, bo potem cieplej będzie... Mnie właśnie martwiłoby to, że tak szybko maluszka trzeba będzie wsadzic do tego kubełkowatego fotelika, którego na płasko sie nie rozłoży i do spania maluszek będzie musiał przyjmować nienaturalną pozycję... ale ja to tradycjonalne podejście mam ;-) no i tak jak piszesz z dostępnością różnych typów wózków w różnych krajach to też róznie bywa - oby służył jaknajlepiej :tak: jak widze jakies filmy ze Stanów, to rzeczywście jak małe dziecko to w foteliku wpinanym w stelaż jeździ, a potem jak z fotelika wyrasta to do spacerówki...

MaMicurina ale fajny kolorki będą - uniwersalne jak nic i stymulujące malucha :tak: a te wózki to maja jakąś torbę czy cos takiego, gdzie można przewozic najpotrzebniejsze rzeczy?

Z Espiro sie spotkałam, sporo osób jeździ i jakos specjalnie nie narzeka ;-) ale fakt gondolka to mała, tak na początek jedynie...

MaMicurina ale fajny kolorki będą - uniwersalne jak nic i stymulujące malucha :tak: a te wózki to maja jakąś torbę czy cos takiego, gdzie można przewozic najpotrzebniejsze rzeczy?
tak, jest torba na zakupy 24litry i ja kupie sobie jeszcze dodatkową torbę jesli organizer ktory dodają okaże sie mały...

ano wiadomo ze tylu przeciwnikow ilu entuzjastow z tymi wozkami:tak:
sami pewnie nie zdecydowalibysmy sie na niego...ale że dziadek zaoferowal ze kupi wlasnie ten ktory chcialam to cieszę się i skorzystam:tak:

Bugaboo maja straszna cene za straszny wozek:) mi sie szczegolnie gondola mega nie podoba i niziutko do niej strasznie. Pozatym te koleczka sa mikrusie i w lesie lub na blocie u mnie w stajni ledwo ledwo ( kolezanka ma). Ale gondole maja ogromna i gleboka strasznie.

Straszna cena i małe przednie kółka to największe wady Bubaboo, ale z tego co czytałam wcześniej jest tańszy "zamiennik" Osann ma możliwość szybkiej wymiany kółek na terenowe i jest całkiem niedrogi, bynajmniej jak widziałam w mapetszop ceny są całkiem przystępne.

reklama
Kubełkowe spacerówki jak to określacie są wbrew pozorom całkiem dobrze wyprofilowane i dziecko siedzi w nich bardzo stabilnie. A rzeczywiście Osann jest dużo tańszy, a całkiem solidny wózek. Cichy, łatwy do prowadzenia, pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa i największa zaleta to te kółka offroad czy jakoś tak. Bardzo poręczny wózek i nie ma problemu, że dziecko zaraz po urodzeniu już przestaje mieścić się w gondoli (90cm).

Do góry