reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI-jakie kupujemy , polecamy

reklama
Wygląda na taki, który ciężko będzie znaleźć w testach bezpieczeństwa. Ale też go w nich nie szukałam;-). Generalnie po prostu te foteliki w komplecie z tego typu wózkami raczej nie mają najlepszych ocen pod względem bezpieczeństwa. Dla mnie to akurat jest istotne.

Tak myślałam,ze o to chodzi
Właśnie dlatego z reguły cena tych fotelików nie jest wysoka i nie bardzo podnoszą cene kompletu
Ja będę też miała taki fotelik z zestawu 3W1 ale tylko dlatego,że i tak autem nie jeździmy, będziemy z niego korzystać w domu no i żeby odebrać ze szpitala maluszka

U mnie fotelik jest też potrzebny raczej tylko do odebrania malutkiej ze szpitala :) A jak będzie trzeba dokupie taki mega bezpeczny, bo czego się nie robi dla kruszynki :)

W ogóle powiem Wam, że tak jak w Polsce i w ogóle w Europie są normalnie dostępne rankingi fotelików na podstawie crash testów, tak w Stanach tego nie ma. Tylko są rankingi na podstawie ocen użytkowników, no i ogólne wytyczne, jak powinien wyglądać dobry fotelik.

JA tam uważam że każdy jest fotelik jest niebezpieczny bo pasy w aucie słabo trzymają te wszystkei foteliki i do tego jeszcze jak maluch już starszy ( tak jak nasz ) to pomimo tego że na maksa zaciskamy te jego pasy w środku to i tak zawsze jakoś ręce z tego wyciągnie - i te ramiączka mu się ciągle zsuwają!

ja bardziej oglądam foteliki pod względem tego jak bardzo maluch w nich leży. MIałam bezpiecznego Romera i w nich maluch prawie siedział a nie leżał i dlatego ryczał caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaałą drogę aż nie przeskoczył do fotelika leżącęgo którego kupiłam za 100zl - jakiś marny szajs - ale leżący.
Teraz stawiam na maxi i chicco - bo są super leżące i bezpieczne przy tym (niby) tylko cholera żal mi wciąż na nie kasę- pewnie kupię używane - ale nigdy nie miałam nowego wózka a ni fotelika :(

wczoraj bylam swiadkiem 'testowania' w sklepie maxi cosi....wygladal kapitalnie...
mojemu męzowi wczoraj spodobał się brzydalek stokke... wział katalog i on twierdzi że nie ma co sie przejmowac opiniami babci ze dziwaczny;-):szok:

reklama
Do góry