reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki i inne...

aneczko, oczywiscie ze bezpieczenstwo jest najwazniejsze i fotelików bez atestu nawet nie brałabym pod uwagę;-)
bardziej mi chodzi o to by wiedziec czy lepszy jest lżejszy czy cięzszy, czy biezecie pod uwage aby była ruchoma rączka, są takie z mozliwoscią połozenia dzieciatka w pozycji zupełnie leżącej, jedne mają daszek inne nie, są tez z pokrowcami na nozki i bez..... tak jak pisałam damian mial fotelik samochodowy stacjonarny - - nie ten przenośny...i nie wiem w sumie czy te wszystkie bajery, dodatkowe rzeczy sie przydają czy są potrzebne bo jak pewnie wiecie kazda pierdołka sprawia ze fotelik staje sie drozszy:tak:

reklama
Moim zdaniem w takim foteliku dużym ułatwieniem jest ruchoma rączka i daszek ponieważ można dziecko bez problemu przenieść do domu w fotelku( jak pada deszcz lub śnieg to daszek chroni główkę) i w domu juak dzidziuś zasnął nie trzeba go wyciągać z fotelika wystarczy tylko położyć rączkę i łatwiej maleństwo porozpinać. Po za tym w takim foteliku z ruchomą roczką można maleństwo w warunkach polowych nakarmić jak już dostaje coś łyżeczką. No i może slużyć jako fotelik do siedzenia w domu kiedy ma się coś do zrobienia w domu a dzidzuś nie śpi. Ruchoma rączka odpowiednio ułożona powoduje że fotelik staje się stabilny i nie kołyszę się. I bezpieczniejsze są foteliki z pasami pięcio a nie trzy punktowymi.

Jejku Wy juz tak daleko zabrnelyscie z tym wszystkim... Mnie ostatnio mama przyspiesza :tak: Ostatnio juz kupila posciel do lozeczka,nawleczki na to i kocyk, teraz ma kupic kosmetyki i rozek. A ja juz lozeczko wybralam i zastanawiam sie nad materacykiem... Juz wczesniej poruszany byl ten temat na bb ale czy moglybysmy to przypomniec?
Powiedzcie doswiadczone mamy, jaki materacyk jest najlepszy?

Najlepszy jest materacyk kokosowy. Dość twardy więc zdrowy dla kręgosłupka i dla wygody maleństwa i nie uczula dzidzusia. Kiedyś uważano za najlepsze te z trawy morskiej ale one niestety dość często uczulały maleństwa. Są też materace kokosowo gryczane. Są one bardzo zdrowe ale po stronie gryki źle się układają więc materac może być układany tylko na jednej stronie a powinno się co jakiś czas zmienić go na drugą stronę bo się wygniata i niszczy. A po za tym te z gryki są miększe. Mój synek ma taki ale śpi na nim na podłodze i może być ale w łóżeczku spał w tym kokosowym i naprawdę byłam bardzo zadowolona z niego i teraz to maleństwo odzidziczy po nim ten materacyk bo jest w stanie idealnym.

Dziekuje za informacje :tak: Ja wlasnie czytalam o tym gryczano-kokosowym i bardzo dobrze o nim pisza,slyszalam tylko ze jest dosc drogi, ale moj Maz wczoraj stwierdzil ze jesli Malenstwu bedzie na nim wygodnie sie spalo to jest gotow zaplacic. W sumie to fakt taki Dzidzius bedzie spedzal w lozeczku wiekszasc czasu :-)

A tu sie pochowałyście :-p
Ja zaraz sie wybieram wypróbowac wózki, tzn musze sprawdzić dwa modele z firmy Tako bo mam dwa upatrzone i chce wiedzić który lepszy. Jednak nie kupie tego co mi sie tak podoba, co pokazywałam na innym wątku bo postanowiliśmy zrobic coś innego... kupić wózek używany w idealnym stanie za połowe kaski no i znalazłam dwa śliczne za 420zł lub 490zł a reszte pieniędzy wydać na inne potrzebne rzeczy.

Jak masz okazje kupic używany w świetnym stanie, to rzeczywiście nie ma co sie zastanawiać...tylko wypróbować i brać:-) Jeszcze za połowe ceny....super:tak:

Dokładnie dota za połowe ceny. Bo tamten nówka prawie 1000zł a tutaj identyczny model tylko kolor inny :-(490zł (jak nowy wogole nie widac ze używany, chyba jedynie po kłokach idzie sie skapnąć) a drugi w takich samych kolorkach co mój wymarzony za 420zł tylko model inny z mniejszą amortyzacją, ale lżejszy... zaraz ide go sprawdzic bo może sie okazać np lepszy:-)

Niedawno czytałam o takich fotelikach jak napisała Weroniczka...rzeczywiście dziewczyny sobie chwalą, są uniwersalne...niektóre mają nawet możliwość bujania czyli cos w rodzaju leżaczka....I te daszki to świetna rzecz, jest nawet możliwośc zasłonięcia całego dziecka, delikatna tkaniną...to np. w razie sniegu, deszczu:-)

Z tymi materacami kokosowymi to musze pamiętać...
A spotkałam się ostatnio z róznymi rożkami, np. też z wypełnieniem kokosowym,
macie jakieś typy?

;-)

reklama
Viki co do wózka i ceny - dziadkowie fundują. My wybraliśmy, a oni uparli się, że zapłacą.
Co do fotelika, my zdecydowaliśmy się min. na wózek Quinny, bo do niego jest też fotelik Maxi Cosi, który poza tym można wpiąć do stelaża wózka.
A co do materacy. To jeśli się ma tylko kokosowy materac to można kupić osobno nakładkę na materac, która wypełniona jest gryką.
MATERAC DO ŁÓŻECZKA DZIECIĘCEGO Z ŁUSKI GRYKI (243495055) - Aukcje internetowe Allegro
A z tym kokosem to macie rację ;-) polecany przez mamy. Podobno najzdrowszy dla maluszka.
Dota o rożkach z gryką nic nie wiem. Daj linka jak znajdziesz.

Ataata niezła okazja Ci się trafiła. Daj znać jak Ci poszło ;-)

Do góry