reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózek dla wysokich rodziców

misia12

Fanka BB :)
Miasto
Warszawa
Witam, jestem na etapie rozglądania się za wózkiem i potrzebuje porady.
Czy są tu jakieś wysokie mamy tak >180 cm i mogą coś doradzić?
Na początek 2w1 lub 3w1. Większość ma stelaż do 106 cm a to zdecydowanie za mało.
Riko nano ma do 121 tyle wiem.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam, jestem na etapie rozglądania się za wózkiem i potrzebuje porady.
Czy są tu jakieś wysokie mamy tak >180 cm i mogą coś doradzić?
Na początek 2w1 lub 3w1. Większość ma stelaż do 106 cm a to zdecydowanie za mało.
Riko nano ma do 121 tyle wiem.

Quinny moodd z regulacją wysuwanej rączki polecany dla wysokich rodziców :)

Polecam Camarelo. Ja jestem wprawdzie mikrus ale zakupiliśmy Camareo figaro i jest naprawdę wysoki. Plus też to mega długa gondola więc na długo wystarczy. Poprzedni miałam firmy jackmar i dla mnie był ideolo wysokościowo ale nawet ja z moimi krótkimi kulasami kopałam po hamulcu:)

witam . U nas byl podobny problem z wyborem wózka ,ponieważ ja jestem niska 160cm ,natomiast maz juz ma 200cm wybór wózka odpowieniego okazał sie nie lada wyzwaniem . Zdecydowaliśmy sie na wózek typu retro 3w1 jest w miarę wysoki ,raczka fajnie sie reguluje tak wysoko ze M spokojnie sobie jedzie bez "garbienia sie"nad wózkiem .sekretem.wysokiego wózka pewnie sa kola bo nasze maja az 14". Tego co wiem.sa nawet 16"
na poczatku chcieliśmy Bebetto jednak byl troche niski.
ten co mamy robi wrażenie rodziców i nie tylko.
Link do: Trend Wózki z tej str zamawiałam lecz widzę ze mojego.modelu gondoli juz nie.ma w sprzedaży.ja mam taki jak na zdj. Mam nadzieje ze pomoglam .pozdrawiam

Załączniki

• kol2.jpg
    kol2.jpg
    179,6 KB · Wyświetleń: 1 267
Rico Nano nie polecam, moja siostra w ciągu roku dawała go dwa razy do serwisu, ale może miała felerny egzemplarz :)
My wybraliśmy wózek Milu Kids Starlet - firma nowa na rynku ale godna polecenia. Wózek ma wg nas najdłuższą rączkę ze wszystkich, które porównywaliśmy na żywo (Roan, Anex, Camarelo, Coneco, Adamex) i miejsce na zrobienie kroku bez kopania hamulca. I mega miękko jeździ!

Dziękuję za podpowiedzi mam już na co patrzeć. Jakby jeszcze która mama coś podrzuciła będę wdzięczna. Może któraś niższa mama kojarzy wózek dla niej za duży :) też poproszę o taka sugestie :)

Navington Caravel!!! Wysoki, duże koła, jedyny(z tego co wiem) ze skrętnymi przednimi dużymi kołami, jedna z najdłuższych gondoli na rynku, a wiadomo, że skoro my wysocy (ja mam 180) to i dziecię małe nie będzie. Regulowana rączka. Jest świetny i naprawdę polecam :) Teraz już jeździmy w wersji spacerowej :) Głęboki mieliśmy kolor bora bora (biały i wstawki) i naprawdę robił wrażenie, ludzie nas zaczepiali na ulicy i pytali o niego, teraz mamy szary. Można kupić osobno i głęboki i spacerowy, a nawet osobno stelaż.
Pozdrawiam!

Cześć dziewczyny,
ja też w temacie wózkowym poległam. Jaki wybór, aż głowa boli. Tyle decyzji trzeba podjąć :)
ja trafiłam na bardzo fajnego sprzedawcę, który bardzo polecał waśnie Amelis Hugo o którym jest post wyżej. Mam poprzedni model Pro z którego byłam bardzo zadowolona ale ten nowy jest taki ładny :)
Fajnie da się dostosować wysokość/bujanie/obracanie siedzonka, no i jest taki stylowy. Chyba się szarpnę na zkup

Ostatnia edycja:
Ja miałam x-landera - nie jest mega wysoki, ale za to można w nim regulować wysokość rączki - tylko jak teraz patrzę na google, to mojego typu już nie ma
wozek.jpg

reklama
Do góry