reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wody płodowe, AFI

xdarqx

Fanka BB :)
Cześć. Czy któraś z was miała też problem z AFI w 37 tygodniu? Dzisiaj dokładnie 37+0. Tydzień temu trafiłam do szpitala ze względu na niezbyt fajny zapis KTG. Od tego czasu wszystko jest okej, zapisy ktg, przepływy i inne badania. Niestety w sobotę okazało się że z AFI 11 w dwa dni zrobiło mi się AFI 5. Wody płodowe sie nie sączą. Wyniki też okej, ale przez to zostaje dalej w szpitalu i z 2 ktg dziennie będę mieć 3 razy dziennie ktg...

reklama
Cześć. Czy któraś z was miała też problem z AFI w 37 tygodniu? Dzisiaj dokładnie 37+0. Tydzień temu trafiłam do szpitala ze względu na niezbyt fajny zapis KTG. Od tego czasu wszystko jest okej, zapisy ktg, przepływy i inne badania. Niestety w sobotę okazało się że z AFI 11 w dwa dni zrobiło mi się AFI 5. Wody płodowe sie nie sączą. Wyniki też okej, ale przez to zostaje dalej w szpitalu i z 2 ktg dziennie będę mieć 3 razy dziennie ktg...
Hej, ja miałam AFI około 4. Przez dwa tygodnie jeździłam codziennie na ktg, raz w tygodniu na przepływy, potem zostałam już na patologii. Dzień po przyjęciu na oddział zrobili mi usg i okazało się, że wód już prawie nie ma. Tego samego dnia zrobili mi cc. To był 37+1, też nic mi się nie sączyło.

Hej, ja miałam AFI około 4. Przez dwa tygodnie jeździłam codziennie na ktg, raz w tygodniu na przepływy, potem zostałam już na patologii. Dzień po przyjęciu na oddział zrobili mi usg i okazało się, że wód już prawie nie ma. Tego samego dnia zrobili mi cc. To był 37+1, też nic mi się nie sączyło.
A czemu CC a nie indukcja?

T
Tak u mnie przez Afi podjęli decyzję o przyśpieszeniu cesarki o jeden dzień miałam mieć w 38+0 a urodziłam 37+6. Mi też się wody nie sączyły ale wcześniej miałam wymioty i później upały i chyba za mało piłam wody

TTak u mnie przez Afi podjęli decyzję o przyśpieszeniu cesarki o jeden dzień miałam mieć w 38+0 a urodziłam 37+6. Mi też się wody nie sączyły ale wcześniej miałam wymioty i później upały i chyba za mało piłam wody
A tutaj cesarka z jakiego powodu? Mi lekarze mówią, że indukcja będzie, a ja nadal się obawiam że skończy się na cesarce...

A tutaj cesarka z jakiego powodu? Mi lekarze mówią, że indukcja będzie, a ja nadal się obawiam że skończy się na cesarce...
Indukcja tez może się skończyć cesarka. U mnie tak było niestety z uwagi na brak postępującej akcji przy spadkach tętna. Indukcja z uwagi na cukrzyce.

reklama
Ja we wszystkich 3 ciążach miałam pod koniec mało wód płodowych (AFI 5-7 cm). Porody wywoływane, SN, wszystko dobrze się skończyło, dzieci zdrowe. Też mi się nie sączyły, piłam bardzo dużo, więc to nie z odwodnienia. KTG miałam kilka razy dziennie i codziennie USG. Powodzenia 🍀

Do góry