reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wkładka Mirena

@Pat89 przyznaję nic nie poczułam, miałam bardzo silne krwawienia - pełne ogromnych skrzepów i prawdopodobnie mirena wypadła w którymś skrzepie. Ale lekarz ostrzegał że po dwóch naturalnych porodach szyjka jest raczej luźniejsza i może dojść do takiej sytuacji. Dlatego nie zdecydowałam się na ponowne założenie mireny, wybrałam implant, ale to był dla mnie gorszy wybór jak się później okazało.
A krwawienia/plamienia są normalne po założeniu Mireny - pisze nawet o tym w ulotce. Ale jeśli będą trwały za długo to lepiej skonsultować się z ginekologiem.
Powiem szczerze ze to krwawiwnie mam drugi dzien. Bez skrzepow ale z nocy podpaska cala zalana. Teraz po 2 h pol podpaski. Wczoraj mialam mniej. Nie spodziewalam sie ze po zalozeniu bede tak krwawic

reklama
@Pat89 przyznaję nic nie poczułam, miałam bardzo silne krwawienia - pełne ogromnych skrzepów i prawdopodobnie mirena wypadła w którymś skrzepie. Ale lekarz ostrzegał że po dwóch naturalnych porodach szyjka jest raczej luźniejsza i może dojść do takiej sytuacji. Dlatego nie zdecydowałam się na ponowne założenie mireny, wybrałam implant, ale to był dla mnie gorszy wybór jak się później okazało.
A krwawienia/plamienia są normalne po założeniu Mireny - pisze nawet o tym w ulotce. Ale jeśli będą trwały za długo to lepiej skonsultować się z ginekologiem.
Kiedy mialas takie krwawienie tzn ile po zalozeniu?

@Pat89 z tego co pamiętam to było 98 dni plamienia/krwawienia po założeniu Mireny a potem się uspokoiło ale... ale miałam @ przez 7-10 dni przy cyklach 22 dni i o wiele silniejsze niż przed Mireną. Z jakiejś przyczyny mi ta spirala bardziej zaszkodziła niż pomogła. A po 20 miesiącach od założenia stwierdziła że ucieknie, przyznaję że mi ulżyło jak wypadła bo bałam się jej wyciągania :p

Ja miałam tą wkładkę w przeszłości, u mnie był dramat. Bóle brzucha, przytyłam 10 kg w 3 miesiące, infekcje, skurcze. Nie polecam jej ale moja przyjaciółka jest zachwycona

@blanecka Nie bój się. Warto spróbować. Moim zdaniem - jeśli wszystko jest ok - to najlepsza antykoncepcja. Przez 3 lata było świetnie.

Dziewczyny słuchajcie!, Mirena kosztuje waptece około 560zl zależy gdzie, lekarz wam przepisuje recepte i na NFZ zakłada Wam ja. Ja się boję szczególnie skutków ubocznych takich jak TYCIE i TRĄDZIK. Bd ja miała zakładana za niedługo, miałam przedtem spirale miedziana i nie było problemu, tutaj się obawiam co bd. Pozdrawiam! Mam nadzieję, że pomogłam tym panią, co obawiaj się tylko ceny, a naprawdę taniutko w aptece, połowa pań tg nie wie i przepalaca tyle pieniędzy!

Witajcie, mam założona MIRENE od konca stycznia na kasę chorych zapalacilam tylko za wkładkę 560zl. Już mam ja ponad pół roku i nadal krwawie nie wiem dokładnie kiedy mam miesiączkę, mam tylko tydzień bez krwawienia, resztę miesiąca krwawie raz więcej raz mniej, ogólnie nie jestem zadowolona z tej wkładki, mam tradzik wiekszy przez to, dajcie znać czy wy też tak macie. Wolę wkładkę MIEDZIANA byłam bardzo zadowolona z niej tylko nie wiem jak ja zdobyć bo w gabinecie kosztuje 900zl ponad, a w aptekach jej nie ma, przez internet boję się zamówić. Pozdrawiam.

reklama
Witajcie, mam założona MIRENE od konca stycznia na kasę chorych zapalacilam tylko za wkładkę 560zl. Już mam ja ponad pół roku i nadal krwawie nie wiem dokładnie kiedy mam miesiączkę, mam tylko tydzień bez krwawienia, resztę miesiąca krwawie raz więcej raz mniej, ogólnie nie jestem zadowolona z tej wkładki, mam tradzik wiekszy przez to, dajcie znać czy wy też tak macie. Wolę wkładkę MIEDZIANA byłam bardzo zadowolona z niej tylko nie wiem jak ja zdobyć bo w gabinecie kosztuje 900zl ponad, a w aptekach jej nie ma, przez internet boję się zamówić. Pozdrawiam.
ja miałam też długo krwawienia przy Mirenie, lekarz przepisał mi tabletki i minęło wszystko po tygodniu. Nie pamiętam nazwy ale i tak tabsy były na recepte. Skonsultuj się z lekarzem, na pewno coś poradzi :)

Do góry