reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

Jak szaleć to szaleć :p umówiłam się na usg na 20 grudnia:-) wizyta na 20.30 więc tym bardziej się szczerzę, bo małżyk ze mną pojedzie:-)

reklama
Kitka super!

gratuluje wszystkich udanych wizyt, no i oczywiscie gwiezdzie wczorajeszego wieczoru Zapominajce i jej corci :)
wierze ze zoladek bardziej ucieszyl niu co miedzy nozkami choc to tez fajnie wiedziec :) to sie z deka nastresowalas...

Framama. tak ci dobrze przepowiedni ida uchyl rabka tajemnicy co w nastepny piatek zobacze ;)

No nikomu nie życzę. I nie ukrywam, że lekarz który mówi, że nie ma żołądka, zamiast że nie widać go bo pewnie jest pusty stracił w moich oczach b. dużo.
Szkoda gadać.

Cóż lekarz bez wyobraźni, pewnie źle dobrał słowa, no ale co Cię nastraszył to Twoje, może lepsza ta kobieta co u niej byłas.
Kitka dobry ginekolog z dobrym sprzętem i teraz wypatrzy

Ten lekarz ma 3d tylko nie wiem czy w moim przypadku to dobry pomysł.
Jak byłam w ciąży z Majcią to byliśmy na 3d i nagrywaliśmy filmik na płytkę. W momencie, w którym gin przełącza obraz na 3d mało co widać ze wzgl na moją tkankę tłuszczowa:zawstydzona/y:

Ja byłam w Polsce na 3d w 16 tyg, troszke sie pospieszylam ale ciekawosc mnie poprostu zjadla i musialam isc i juz...ale wyszlam rozczarowana bo lekarz powiedzial ze jest za wczesnie i nic nie widac, skasował 150 zł i tyle :-( a ja zostalam ze swoja ciekawoscia :-) ale 12 mam wizyte u mojego gina i mam nadzieje ze tez sie juz dowiem.

Zapominajka i Olga ogromne gratulacje! No wreszcie przy tych wszystkich chlopakach pojawily sie dziewczynki! :-)

ja ostatnio malo tutaj bo wrocilam do pracy i jak wracam do domu to juz nie mam sily odpisywac Wam dziewoje... Ale staram sie byc na bierzaco.

Ja na drugie genetyczne ide 20 na 18.15 i strasznir sie stresuje... bardziej niz przy pierwszym....czy wszystko jest ok i malenstwo zerowei wszystko ma jak trzeba....
Do tego mojego martwienia doszla jeszcze reaktywacja mojej alergii z dziecinstwa na cytrusy... wysypalo mnie bombelkami na okolo ust a pozniej mna tym pojawila sie opryszczka z ktora mecze sie 3 dzien :(

Powiem Wam ze czuje juz codziennie ruchy niunia :-) nawet kilka razy na dzien :-) strasznie to smieszne uczucie :-)

no to jestem:D

dzidzia zdrowa, ma już 10,2cm i waży 180g:)
Gin zrobiła bardzo dokładne USG, najpierw zaczęła dowcipnie,potem przeszła na brzuszne, pomierzyła wszystkie kości,obwody itp
Serce bije, jest prawidłowe 4komorowe, widać już żołądek i nerki, mózg prawidłowy, bez przepuklin itp itd.... Powiedziała że za 4tyg pomierzymy wszystko i posprawdzamy bardzo dokładnie, ale że już dziś bardzo dużo udało jej się zobaczyć i wszystko jest ok, więc ona jest spokojna i dobrej myśli:)

a co najważniejsze? BĘDZIE DZIEWCZYNKA!!!!

A tu foty:

15w6da.jpg15w6db.jpg

jedynie dostałam jakąś saszetkę antybiotykuMonural bo jakieś bakterie i coś tam w moczu wyszło - na 1 raz, na dziś... żeby się nic nie narobiło... Oprócz tego Femisept URO...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry