widzę ze dzisiaj wątek konfliktów
ja w sumie nie miałam pewności co do grupy, wiem ze mam raczej gr 0, ale wybraliśmy sie na badania razem z M i obydwoje zrobiliśmy sobie grupy, ale nie dostałam wyników grr.. HIV także nie odebrałam dzisiaj, nie wiem dlaczego jeszcze ich nie było.
martolinka to czekamy obie do wtorku!
co do bad tarczycowych- moja mama i ciocia maja chorobe hashimoto, a ja jak sie okazało z kilkuletnich badań miałam także poczatki. specjalista endokrynolog kazał mi najpierw ustabilizować tsh ( miałam 2.74, w normach światowych juz za dużo, co mogłoby zaszkodzić maluszkowi - rozwoj mózgu) przez najniższa dawkę eutyroxu i dopiero po 2 miesiącach mogliśmy idę starać o bejbisia, jak tsh było w okolicach 0, 0.5. teraz tez biorę hormon, juz większa dawkę dla siebie i dla maluszka, który nie wytwarza wystarczających ilości. musze robić badania na tsh i ft4 tez.
nie zaniedbujcie tego dziewczyny, bo moja mama miała nie zdiagnizowana tarczyce i ma z tym poblemy do dzis..!
jest to także ważne dla naszych maluszkow.
ja w sumie nie miałam pewności co do grupy, wiem ze mam raczej gr 0, ale wybraliśmy sie na badania razem z M i obydwoje zrobiliśmy sobie grupy, ale nie dostałam wyników grr.. HIV także nie odebrałam dzisiaj, nie wiem dlaczego jeszcze ich nie było.
martolinka to czekamy obie do wtorku!
nie zaniedbujcie tego dziewczyny, bo moja mama miała nie zdiagnizowana tarczyce i ma z tym poblemy do dzis..!
jest to także ważne dla naszych maluszkow.
Ostatnia edycja: