reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

przede wszystkim pogratulować, że nie przespałaś:-D po drugie suuuuper wieści:tak:
vilmaq to zaczątek wyprawki dla bejbuska już masz:tak:
kto dziś wizytuje?
Ja się tez pochwale, że wczoraj byłam na badaniu genetycznym. Wszystko OK, czekam tylko na wyniki testu PAPP-A.
Maluszek ruszał sie cały czas podczas badania, wiec trwało ono 40 min!! :szok:
(Widziałam m.im. jak połyka wody płodowe... bleeeeh :)))

Lekarz niestety powiedział, że na określenie płci za wcześnie, a szkoda, bo się spodziewałam, że już coś będzie wiadomo.
EDIT: zapomniałam o długości: 74 mm !!!!

Ostatnia edycja:
reklama
nefretete super! a słyszałam taką teorię że jak nie chca się wypowiadać w kwestii płci to może być dziewucha.. bo chłopca z dyndajcem rozwiniętym poznają w 90% :). A tak to jeszcze nie wiadomo czy to chłopak czy dziewucha :)

nefretete super! a słyszałam taką teorię że jak nie chca się wypowiadać w kwestii płci to może być dziewucha.. bo chłopca z dyndajcem rozwiniętym poznają w 90% :). A tak to jeszcze nie wiadomo czy to chłopak czy dziewucha :)
Super gdyby to była dziewczynka. Ale lekarz nawet nie zaglądał w tamte rejony mimo moich próśb :/ . W ogóle to nie jestem w 100% zadowolona z badania. Bo lekarz nie umiał odnaleźć przepływu żylnego. Powiedział tylko, że zastawka trójdzielna jest OK. Z żyłą męczył się ok 15 min i stwierdził, że dziecko jest tak ustawione, że nie jest w stanie tego sprawdzić. Teraz trochę przez to się denerwuje.
Tutaj jest artykuł o tym(punkt:'badanie przepływu w przewodzie żylnym): http://www.genetyka.hg.pl/

Afi- bardzo się cieszę z tych super wieści!!!
Nefretete-gratuluję wizyty-czasem tak jest, że nie wszystko da się obejrzeć:sorry:

Ja dopiero 24 idę na wizytę:confused2:

Ostatnia edycja:
nefretete to nie wiedziałam że nawet nie zaglądał :/ trzymam kciuki żeby było wszystko po twojej myśli a ty się już nie denerwuj! buziak :tak:

vilmag, afi, myszka,julianna, andzik i neferetete gratuluję udanych wizyt:-) a co do moich żył to byłam na konsultacji u lekarki rodzinnej w sprawie małej ilości płytek w krwi i ona przebadała mnie bardzo dokładnie i dała skierowanie do żylnego na konsultacje bo mam pełno popękanych naczynek na nogach i dwie sterczące grube żyły ciągnące się od kostki do aż do pachwiny-brzydko to wygląda a na wieczór jest opuchnięte i czasem pobolewa:-( a ten dupek tak mnie olał:no: i nawet porządnie tego nie oglądał o nic nie spytał-a wizyta nie trwała nawet 2 minuty wrrrr :angry: a nawet nie chodziło mi o to żeby on coś przepisywał ale jakieś pożadne oględziny i zalecenia mógł dać...aha myszko to twoja 3 dzidzia więc na pewno już coś czujesz bo ja mam tak samo-najwięcej rusza się na wieczór jak się położę na wznak :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie :)
Długo się nie odzywałam bo po wizycie 4 od razu wyjechałam na studia i dopiero podłączyli mi internet. A więc zacznę od tego,że z maluszkiem wszystko w porządku jak narazie jest zdrowiutki :) Widzieliśmy razem z D. naszego robaczka, którego pani ginekolog najpierw musiała obudzić. A jak już wstał pływał jak szalony :D machał rączkami i nóżkami. Niesamowity widok myślałam, że sie popłaczę ze szczęścia :D
Załączam zdjęcia USG

DSC01537.JPGDSC01538.JPG

Do góry