reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

z tymi ruchami dzieci na kwietniówkach to jest coś niesamowitego :) jak byłam w pierwszej ciąży, to z tego co pamiętam pierwsze ruchu dziewczyny czuły dopiero w 16 tc. Ja nie będę się schizować, chociaż bardzo zazdroszczę... ;) poczekam sobie spokojnie jeszcze z miesiąc :)

oczywiście, Martolinka gratuluję! :D

reklama
Cześć dziewczyny,
ja już po USG wszystko ok dzidzi ma 68 milimetrów, serduszko pięknie bije, nosek widziałam, przezierność super wiec jestem szczęśliwa:) płci nie znam bo powiedział mi lekarz że to za wcześnie.
Dzidzia machał rączkami, nóżkami niesamowity widok :)
Dziewczyny które miała dziś również udane wizyty gratuluję :)

dziewczyny dzieki za dobre myśli! :)

z moim maluszkiem wszystko ok, ma przesliczny profil, nosek i szczękę! i tak słodko mlaskala podczas badania, kruszynka moja.
wyniki moje są aż za dobre, ginek pobrał cyto a u alienka nie stewierdzil żadnych odchylen od normy, a plec poznamy juz moze na następnej wizycie za miesiąc :)

martolinka fajnie ze i u Ciebie wszystko super! ja tez nie przytylam o czym z zaskoczeniem dowiedziałam sie z mojej wagi, a myślałam ze juz jestem niczym orka, a tu taka niespodzianka :p
a co do ruchów to wydaje mi sie ze jak dotknelam brzusia chwile temu to poczułam takie jakby "skrobniecie" z brzuszka pod palcami, ale nie chce sie nakrecac bo nie wiem czy to TO czy cos innego...

maniaa super ze wszystko super!

afi podziwiam ze przespalas wizytę, ale ból głowy znam z sobotniego wieczora i juz podziekuje..

pozdrawiam Was laseczki i trzymam kciuki za Wasze wizyty!

Ostatnia edycja:
Kochane sonisia, martolinka super gratuluje udanych wizyt i zdrowych bąbelków :).
Ja dziś wybieram się na wizytę do mojego gina i uwaga uwaga! dziś założy mi kartę ciąży!!!!!!!! TADA!!!! no i jeszcze dostanę zaświadczenie do pracy! w końcu :) nie wiem czy będę miała usg ale znając mojego gina pewnie nie :) ale dam znać co i jak wizyta po pracy na 16 tą :)

sonisia i martolinka i maniaa gratuluje udanych wizyt:) Bardzo sie ciesze, ze dzidzie zdrowe :)

Afi daj znać jak po dzisiejszej wizycie!

Vilamq
heheh opóxniony zapłon ma ten Twoj gin. Zycze zeby wizyta przebiegła pomyślnie!

Trzymam kciuki za wizytujące!

Powiedzcie mi w pierwszych ciążach kiedy czułyscie pierwsze ruchy? Pytam zwłąszcza kobietki mojej postury czyli 164cm i 70kg ! O ile to ma jakies znaczenie, bo to przecież w środku niby... :)

vilmaq wow nie mam jak zakładać kartę ciąży pod koniec 12 tygodnia:szok::szok::szok::szok: dziwne ma podejście ten twój gin:-D
augustynka ja byłam chuda jak patyk przed pierwszą ciążą i poczułam ruchy w 17 tygodniu, a moja szwagierka baba przy kości ok 90kg żywej wagi od 19 tygodnia ,mi się wydaje że w głównej mierze zależy od ułożenia bobaska

Ponoc te chude i male szybciej czuja ruchy, tak gdzies wyczytalam, no to juz w sumie moge zaczac sie na tym skupiac czy czuje czy nie czuje:)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt, ja juz sie nie moge doczekac, plec juz chyba dobrze powinno byc widac:)

reklama
hehe też jestem w szoku, mam tylko nadzieję że z becikowym nie będzie problemów.. bo w końcu nie wiem jak dokładnie jest z tą kartą ciąży, czy trzeba ją mieć założoną do 10tc czy 12tc :/

Do góry