reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
dronka ja już miałam 3 razy usg a badania"palcowego" ani razu więc pewnie to zależy od lekarza... a co do przeczucia to poprzednie ciąże jak u stokrotty co przeczułam to było a teraz czuję że to będzie syn:-) a moja gr. krwi to A rh+

w sumie lepiej zrobic o jedno badanie za dużo niż za mało;-)
ja tym razem nie mam zadnych przeczuc!!!

masz rację, lepiej więcej niż o jedno mniej :)
Mam tak jak ty tzn. brak przeczuć ale oczywiście spekulacje już słyszę bo bardziej ciągnie mnie do ostrych potraw niż do słodkiego, ale ja zawsze takie smaki miałam więc się tym nie przejmuję :) we wtorek mam usg i już nie mogę się doczekać! może już poznamy płeć lokatora :)
Gratuluję wam dziewczyny udanych wizyt oby tak dalej!!!!!

wszystkim gratuluję udanych wizyt :)

ja mam Rh- i dwa razy dostałam w szpitalu immunoglobuliną anty d, to samo po pierwszym porodzie. nawet jak jest konflikt serologiczny, to nie ma żadnego zagrożenia dla pierwszego dziecka i dla kolejnych jeśli poda się immunoglobulinę po porodzie, poronieniu lub krwawieniu w ciąży.

ja znam wersje, ze tylko minus u mamy, a plus u taty moze spowodowac konflikt serologiczny (nie slyszalam o konflikcie A-B). bo dziecko z duzym prawdopodobienstwem odziedzicza wtedy plus po tacie (jest to gen dominujacy). a jak dzidzius ma plus, a mama minus, to po porodzie/poronieniu/krwawieniu istnieje ryzyko powstania przeciwciał u mamy, ktore beda 'zwalczac' krew dzidziusia. dlatego konieczne jest wowczas podanie immunoglobuliny anty d i wtedy przeciwciala sie nie wytwarzają i problem z glowy ;)

reklama
ja mam ABRh+, mój mąż ma 0Rh-.Czyli skupisko wszystkich grup:-D, gin wpisał obie grupy do książeczki-nie musiałam robić badań, bo jestem honorowym dawcą więc mam w książeczce-jeden wydatek mniej...,ale tak jak mówicie lepiej wiedzieć za dużo niż za mało:tak:

Do góry