reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Stokrotka gratuluje udanej wizyty-ja też widziałąm "jajka" tylko gin uświdomił mnie że tak może wygladac sklejona warga sromowa i raczej dla niego to dziewczyna niż "moje jajka" ku naszej uciesze:) i tez karmiłam córke jak zawszłam w ciąże ale miałam juz bardzo regularne cykle mimo karmienia!!
g_agnes ja płaciłam 150 za usg i 100za wizyte ale musze zmienić lekarza bo poki co narazie mnie nie dotknął w dosłowynm sensie tego znaczenia:) nie wiem czy nie wymagam od niego za wcześnie na ocene dł szyjki macicy i czy ujscie zamnknięte i twarde itp ale ani razu nie byłam na fotelu ginekologcznym!!!!!!!!! Czy wy tez czy tylko moj gin taki jest-moze to wynika z tego ze zawsze mam usg na kiepskim sprzecie ale pewnych rzeczy usg nie wychwyci jak macanka!!??

W poniedziałek moj gin prowadzący powiedział, żebym pamiętała, ze badanie szyjkli ma być na każdej wizycie! Potem niewiadomo nagle skąd jak szyjka sie skraca. Także powinnaś chyba mieć badania przeprowadzane

reklama
Stokrotka mi tez sie wydawalo ze na USG widze jajka, wlasnie jedno mniejsze jedno troche wieksze, po czym lekarz powiedzial, ze mu to wyglada na wargi sromowe, jedna mniejsza jedna wieksza:p

Dziewczynki gratuluje udanych wizyt ;-).
My wczoraj tez mieliśmy wizytę, szybkie usg, dzidzia rośnie, dostałam jeszcze 2 opakowania duphastonu a potem koniec z tym lekiem mam nadzieję :-).
13 października mamy usg genetyczne.
A no i dzidzia cały czas młodsza o 5 dni lekarz powiedział, że według niego to będzie jednak początek maja.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze i czekamy na same dobre wieści :-)

hej dziewczyny:)
Jestem już po usg genetycznym. Wszystko jest w porządku dzidzia zdrowa. Tylko tak się wiercił że były problemy z mierzeniem:) ale udało się.
Okazało się że jestem w 12 tyg i 2 dniu ciąży także zaraz zmieniam mój suwaczek. Bo wczesniej go ustawiłam pod datę z usg. Termin mam na 15kwietnia:)

nawet jak zauważył to nic nie powiedział:) a ja też nie pytałam, bo nie chce takich spekulacji że teraz wyjdzie dziewczyna a pozniej chłopak. Następną wizyte mam 2. listopada więc pewnie już sie dowiem:)

Zapomniałam dodać, że badania kosztowały mnie 150zł.
i moja kruszynka ma 6cm.
badanie miałam robione tylko przez brzuch.

reklama
Dziewczynki - ja wiem jak ciężko ocenić płeć na tak wczesnym etapie, jestem w 12 tygodniu, więc jest wręcz niemożliwe, żeby określić , czy to chłopczyk, czy dzieczynka, dlatego napisałam, że wydawało mi się, że widzę jajeczka i to ze śmiechem. Ja po prostu od początku ubzdurałam sobie, że to będzie chlopczyk i dlatego tak napisałam ;-) Podobno do 13 tygodnia wcale nie można stwierdzić płci dzidziusia, bo te narządy ksztaltują się właśnie ok 13 tyg. Słyszałam też , że przed 18 tygodniem to bardziej zdadywanki niż faktyczne określenie płci.

ganges Gratuluję:-)

Ostatnia edycja:
Do góry