reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
Jestem po USG genetycznym. Ufff....Z dzidziem wszystko dobrze, tylko straszny leniuszek z niego, nie chcial się w ogóle ruszać. Wszystko jest ok., tylko łobuziak mały nie reagował wcale na zaczepki i moje pokaslywania i nie pokazał noska. Lekarz ocenił ryzyko zespołu Downa na podstawie innych parametrów, bo kości nosowej mimo kombinacji nie dało się uchwycić- tak się maluch obrócił. Ogólnie wygląda na to, że w brzuszku mam zdrowego małego człowieka:-) I termin jednak nieodwołalnie będzie przesunięty na 21 kwietnia. Do momentu kiedy nie dowiedziałam się o ciąży karmilam córcię piersią i chyba dlatego cykl się tak pokręcił.Co do płci, to gin. nie chciał zgadywać, a mnie się wydawało ciągle , że małe jajeczka widzę na ekranie monitora:-D

odrazu jak tylko wrócę dam znać co i jak:) jak u Was kosztują takie badania? Ja je będę robiła u mojego lekarza prowadzącego jestem ciekawa ceny.

Kochana ja płaciłam 250,00 zł. Dostałam dużo zdjęć i płytkę, ale gratisów nie ;-) Ale pozniej jeszcze 50,00 zl za wizyte u gin prowadzacego, a najpierw 310,00zł za badania w labolatorium (mocz, krew, hiv, wr, cytomegalia, toxo itp). Także załamały mnoe ostatnie koszty.

+ witaminki 65,40zł. :/

Ostatnia edycja:
Stokrotka gratuluje udanej wizyty-ja też widziałąm "jajka" tylko gin uświdomił mnie że tak może wygladac sklejona warga sromowa i raczej dla niego to dziewczyna niż "moje jajka" ku naszej uciesze:) i tez karmiłam córke jak zawszłam w ciąże ale miałam juz bardzo regularne cykle mimo karmienia!!
g_agnes ja płaciłam 150 za usg i 100za wizyte ale musze zmienić lekarza bo poki co narazie mnie nie dotknął w dosłowynm sensie tego znaczenia:) nie wiem czy nie wymagam od niego za wcześnie na ocene dł szyjki macicy i czy ujscie zamnknięte i twarde itp ale ani razu nie byłam na fotelu ginekologcznym!!!!!!!!! Czy wy tez czy tylko moj gin taki jest-moze to wynika z tego ze zawsze mam usg na kiepskim sprzecie ale pewnych rzeczy usg nie wychwyci jak macanka!!??

dronka83 ja na każdej wizycie jestem na fotelu i dr mnie ogląda.
Mój gin ma bardzo dobry sprzęt 4d i ostatnio na wizycie miałam takie usg i dostałam 5zdjęć i zapłaciłam 90zł. Także zastanawiam sie ile wezmie jutro;)
A powiedzcie mi ile takie badanie trwa?

Stokrotta gratuluje zdrowego leniuszka! czytałam gdzieś że żeby dzidziuś się ruszał trzeba zjeść coś słodkiego, ale co tam ważne że lekarz zbadał co miał zbadać :) bardzo się cieszę :)
g_agnes ja płaciłam 200zl ale poszłam tylko na usg bez wizyty bo normalnie chodzę na nfz. Wszystko trwało ok 30min razem z wytłumaczeniem tych całych prawdopodobieństw trisomii różnego rodzaju i drukowaniem zdjęć.

reklama
dronka83 wyobraz sobie ze ja mialam tylko raz badanie jak poszlam prywatnie a tak moja polozna powiedziala ze mi nawet wymazu nie moze zrobic bo nie mozna ingerowac:szok: bede tylko miala 2 usg przez cala ciaze w 13 i 22 tc masaka dlatego bede w miedzyczasie chodzila do polskiego prywatnie przynajmniej raz w mies on przynajmniej zbada i powie co sie dzieje!

Do góry